Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aluminium jest "tłuste" i nawet po umyciu - brudzi łapy jak diabeł. Szczotkowaną powierzchnię najlepiej polakierować jakimś bezbarwnym lakierem (niestety nie wiem jakim - a trzeba się zastanowić, bo jak wiadomo amelinium... itd ). Lakier proszkowy jest kryjący (nie wiem czy istnieje bezbarwny?) i traci to sens, bo zakrywamy szczotkowaną powierzchnię. Anoda - nie wiem, chyba się da (choć ja nie lubię powierzchni anodowanego alu - jakieś dziwne prądy przechodzą mi po plecach jak tego dotykam - nieprzyjemne).
    Last edited by dabyl; 15.10.2014, 13:23.

Skomentuj

Kiedyś bawiłem się w szczotkowanie aluminium i efekty były nawet ciekawe...
      To miała być obudowa do klona Accuphase e407-początki zabawy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
        jakieś dziwne prądy przechodzą mi po plecach jak tego dotykam
        Może bolca w gniazdku brak :)

Ja próbowałem lakierować bezbarwnym lakierem (bondex urethane parquet varnish) bo taki był pod ręką i wszystko złazi od zadrapania paznokciem.

Skomentuj

nierdzewka i spokój z powierzchnią i palcami :)

Skomentuj

Koniec na jakiśczas, trzeba poczekać na resztę gratów do wzmaka :-)

Skomentuj

ładna:) Chyba wiem co było inspiracja:P
              http://allegro.pl/onkyo-m-5000r-czar...703228742.html

Skomentuj

Dokładnie, gdzieś z resztą wklejałem czym się "inspiruje" :-)

Skomentuj

Panowie pytanie zwięźle i na temat : jest ktoś z forum z zapleczem narzędziowym, i materiałowym/czasowym aby podjął się wykonania obudowy (2 szt.) podobnej jak wyżej, lub wzorowanej na Accu 450, czyli panel aluminum reszta stal ? w tym obróbka CNC - panel przód i tył. Oczywiście według projektu z rysunków technicznych.
                  Ewentualnie ktoś poleci kogoś ? jaką rzetelną firmę ?
                  Cena za usługę do dogadania.

Skomentuj

brawo

Skomentuj

Zwięźle to sobie mozesz dac ogłoszenie i zrobic konkurs ofert
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdyby ktośchciał estetyczne "kubki" do zalewania trafa to polecam poszukać form do pieczenia (bez wyjmowanego dna):

Trzeba tylko przeszlifować środek by żywica dobrze złapała (i ewentualnie ściąć rant). Blacha cieniutka (nie wiem z czego, magnes łapie. Były też z alu.), ale po zalaniu wszystko będzie sztywne i tak ;-)

Skomentuj

...a miały być takie piękne w wersji 'super audio' z Noratela... kubeczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                            ...a miały być takie piękne w wersji 'super audio' z Noratela... kubeczki.
                            Wiele miało być od Noratela, cóż dziadowska firma i tyle.

Skomentuj

Właśnie skończyłem malować odsłuchy Nitromalem... ja pierdziele, jaka faza :mellow:

Skomentuj

Te takie "fajne" co je ostatnio pokazywales?

Skomentuj

Dziś w pracy w międzyczasie wyfrezowałem otwory w jednym froncie :) Może uda się jeszcze dzisiaj zrobić drugi.

Last edited by kaka22; 18.10.2014, 12:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
                                    Te takie "fajne" co je ostatnio pokazywales?
                                    Tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                                      Dziś w pracy w międzyczasie wyfrezowałem otwory w jednym froncie Może uda się jeszcze dzisiaj zrobić drugi.
                                      Jak frezujesz otwory pod glosniki, to staraj sie frezowac dwa fronty, po kolei, czyli przed kazda zmiana wymiaru frezowania, musisz wyfrezowac w dwoch frontach. Trudno bedzie Ci pozniej na drugiej kolumnie zrobic otwory o dokladniej takiej samej srednicy, jesli bedziesz to robil tak na raty. Co prawda czasami glosniki moga sie roznic srednica, ale to trzeba wczesniej sprawdzic aby nie wyszedl jaki mega babol.

Skomentuj

Nie miałem innej możliwości. Miałem przy sobie tylko jeden front. Poza tym nawet nie wiedziałem, że powinno się robić tak jak piszecie. Pierwszy raz robiłem frezy pod głośniki. Nieważne - drugi front też już gotowy :) Głośniki oczywiście mierzyłem przed wycinaniem i wyszło to samo co w karcie katalogowej, więc teoretycznie wszystko powinno pasować, ale dzięki za radę. Następnym razem zrobię jak mówicie.

Skomentuj

Nowa uzywana zabaweczka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X