Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Seas&Scan Przystanek Ziemia :)
Collapse
X
-
Ja to robiłem takie obróbki tak:
płytę docinałem z naddatkiem aczkolwiek nie dużym np. 3mm, Następnie dawałem pod połowe stopy frezarki płytę 18mm wtedy frez wystawał. Później ustawiałem wysokość freza tak aby był zlicowany ze płaszczyzną do której ma być obrobiona i ogień!
Mam nadzieję, że w miarę jest to zrozumiałe :)DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 2 polubień
Skomentuj
-
Dzięki Pany za sugestie :)
Próbowałem sposób Pterycza ,ale jakos nie mogłem stabilnie utrzymać frezarki i bałem się ,że mogę przeorać za dużo płyty ... xD
Zrobiłem to inaczej ,piłka do drewna i z grubsza ,potem szlifierka ,ustawiałem gradację taka która nie szarpie i szlifowalem prawie do krawędzi , reszta ręcznie klockiem z papierem ściernym 60 i na końcu jeszcze raz szlifierka .
Telefon mi się rozładował i zrobiłem taka jedna fotkę na szybko
Last edited by Cebanczyk; 18.03.2021, 05:15.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaCiekawostką jest ,że katalogowe 104,2 hdsa w realu jest 103,7 , więc rozbieżność spora ...
https://www.scan-speak.dk/datasheet/...608-913000.pdfLast edited by pawel_luk1; 03.04.2021, 09:39."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaJak Pany widzicie cewkę taśmowa do takiego projektu oraz lepsze kondy pokroju superiory ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaDlatego pytam bardziej obeznanych pogromco i też na forum aby kto chce się wypowiedział i jakie ma spostrzeżenia
W przypadku gdy nie mamy dopracowanej zwrotnicy, nie ma sensu kupować droższych elementów.
Nie wierz w to co piszą na Audiostereo, że po wymianie kondensatora wysokotonówki na droższy, sprzęt zagrał o klasę wyżej, bo to nie prawda.
Różnice są subtelne, czasem trzeba słuchać długimi godzinami aby usłyszeć "w którym miejscu" jeden kondensator jest lepszy od drugiego.
A na sam koniec, w ślepym teście (nawet AB) nie wychwycisz różnicy... bo jest zbyt mała.
- 5 polubień
Skomentuj
-
Jest taki koleś na YT, który przerabia zwrotnice w kolumnach.
Ostatnio dał Alumeny w tor wysokotonówki, twierdząc że to dzięki nim teraz tak dobrze gra.
Ciekawe czy też by się tak podniecał, gdyby nie przerobił zwrotnicy i tylko wymienił kondensatory na Alumeny... w torze wysokotonówki tubowej która moim zdaniem od startu gra kiepsko w oryginalnych kolumnach, bo jest "słabo" filtrowana.
Po raz pierwszy słuchałem tych kolumn na AudioShow dawno temu... od tamtej pory gdy tylko widzę je w pokoju danego wystawcy, nie wchodzę, nie chcę ogłuchnąć :)
Wystarczyło wykonać inny filtr, ale koleś wciska drogie elementy zwrotnic aby być PRO.
Zieloni klienci łykają to jak młode pelikany :)
Last edited by marian; 24.06.2021, 07:51.
- 3 polubień
Skomentuj
Skomentuj