Zamieszczone przez ciechu
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze kolumny do rocka podłogowe, sprawdzony projekt
Collapse
X
-
moim zdaniem warto tez pomyslec o monacorze sph-165kep (ostatnio sporo potanial i kosztuje 250zl za sztuke) - borys sie o nim dosc pochlebnie wypowiadal - stawiajac chyba nawet wyzej niz w/w vife xt18 (?). do tego oczywiscie vifa xt19 i gitara gra :). imo pierscieniowa vifa gra nieco lepiej od morela - wiecej szczegolow i wiecej "zadziornosci".
Skomentuj
-
Pawel S., Krzys jak widac potwierdza, wiec moja opinia nie jest odosobniona. :) generalnie Vifa jest bardziej precyzyjna - chyba blizsza neutralnosci, ale moze meczyc - patrz post XYSa. Morel bardziej wygladza brzmienie - mniej meczy, ale tez jest mniej precyzyjny - idzie tak w strone "ciepelka", jesli mozna to tak nazwac.Mysle ze dobor wysokotonowego powinien byc uwarunkowany wyborem midwoofera. Do Tonsili GDN 15/ cos tam (czwarta konstrukcja Borysa) bardziej widzi mi sie wlasnie zastosowany Morel - brzmi to spojnie, ale juz Z Monacorem KEPa Vifa bedzie tworzyla bardziej spojny duet. Dla mnie XT19 jest wlasnie na granicy ostrosci - moge bez problemu sluchac godzinami, ale mysle ze juz DX25 by byla dla mnie za bardzo agresywna.
Skomentuj
Skomentuj