Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze kolumny do rocka podłogowe, sprawdzony projekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ciechu
    Mam jeszcze jedno pytanie do Ostinato Czy zestawić można VifaM18WH + Morel MDT29. Nie zmieniając zwrotnicy oraz obudowy. Czy ktoś ma taki zestawik bo gdzieś kiedyś czytałem że gra lepiej ale...
    o to samo chialbym zapytac, bo na razie chce dac zwrotke borysa od XT19 i mdt-29

Skomentuj

moim zdaniem warto tez pomyslec o monacorze sph-165kep (ostatnio sporo potanial i kosztuje 250zl za sztuke) - borys sie o nim dosc pochlebnie wypowiadal - stawiajac chyba nawet wyzej niz w/w vife xt18 (?). do tego oczywiscie vifa xt19 i gitara gra :). imo pierscieniowa vifa gra nieco lepiej od morela - wiecej szczegolow i wiecej "zadziornosci".

Skomentuj

Caleb, kto co lubi jak dla mnie w pierscieniowce jest za duzo tej zadziornosci morela potrafie sluchac godzinami jest przyjemny nie meczy czego o pierscieniu zwlaszcza 19ce nie moge powiedziec

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
          imo pierscieniowa vifa gra nieco lepiej od morela - wiecej szczegolow i wiecej "zadziornosci".
          powaznie? a ja chcialem wlasnie je w odwrotnej kolejnosci zamienic... :|

Skomentuj

Pawel S., Krzys jak widac potwierdza, wiec moja opinia nie jest odosobniona. :) generalnie Vifa jest bardziej precyzyjna - chyba blizsza neutralnosci, ale moze meczyc - patrz post XYSa. Morel bardziej wygladza brzmienie - mniej meczy, ale tez jest mniej precyzyjny - idzie tak w strone "ciepelka", jesli mozna to tak nazwac. Mysle ze dobor wysokotonowego powinien byc uwarunkowany wyborem midwoofera. Do Tonsili GDN 15/ cos tam (czwarta konstrukcja Borysa) bardziej widzi mi sie wlasnie zastosowany Morel - brzmi to spojnie, ale juz Z Monacorem KEPa Vifa bedzie tworzyla bardziej spojny duet. Dla mnie XT19 jest wlasnie na granicy ostrosci - moge bez problemu sluchac godzinami, ale mysle ze juz DX25 by byla dla mnie za bardzo agresywna.

Skomentuj

Caleb, a masz porównanie KEP'a z XT18 albo M18 ?

Skomentuj

nie

Skomentuj

Czaruję...
                X