Witam. Kończę już prace nad 15 akx + pj i chciałbym do nich skonstruować jakiś sub, który wspierałby monitorki przy filmach oraz przy jakimś mocniejszym trance. Ale chciałbym zrobić to tak żeby najlepiej sub był aktywny i do tego monitory zaczynały grać częstotliwości przy których sub się odcina. Byłaby taka możliwość ? Szukam takiego rozwiązania bo 15 akx przy mocniejszym basie przy większych głośnościach już nie wyrabiają więc pod tym wględem zajął by się sub, przez co głośność całego zestawu powinna się zwiększyć, jeśli dobrze rozumuje oczywiście.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sub do monitorów
Collapse
X
-
No ok. Ale coś dokładniej od strony teoretycznej jak to będzie wyglądało, bo jak narazie nie mam pojęcia. Wyjście suba będzie na oba monitory ? Problem jest też w tym, że mój wzmacniacz nie ma wyjsćia na suba (denon pma 320) chyba, że jest, a ja o tym nie wiem :). Ale raczej nie. Zamieszczam fotkę wzmacniacza:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameplumNa pewno będzie to wina wzmacniacza ? W takim razie może lepiej będzie zainwestować w mocniejszy wzmacniacz. Jakieś propozycje ?
w jakiej budzie masz te AKXy ?
Zamieszczone przez bart210Hmmm, to może GDN 20/80/2,8 i do tego panel od Irka.
Tonsila można wyrwać na allegro za ok. 90zł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210takero, dlaczego twierdzisz, że Tonsil jest "fuj"?
Zamieszczone przez nonameplumMożna kupić gotowego uniamp w obudowie i w jakiej cenie ?
Skomentuj
Skomentuj