850439 HDS-164/182 51.30 to http://akustyk.com.pl/peerless/P830875.html ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PIERWSZE KOLUMNY 500-600 zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tomeusA tak z ciekawości spytam czy kolumna DX25+ HDS 164 to pułka wyższa czy niższa niż np tannoy F3 ?
Skomentuj
-
Tzn chodziło mi o pułke cenową, dzięki :]
[ Dodano: 2008-05-24, 14:48 ]
Przeczytałem recenzje
DEIMOS II
"AUDIO VIDEO"
nr 1/2007
Tam jest napisane że te kolumny najlepiej czują się grając utwory orkiestrowe i że bas nie jest ich najlepszą stroną, to znaczy że w rocku gdzie mają przywalić nie łupną jak trzeba ?
Skomentuj
-
czy w opolu naprawdę nie ma miejsca gdzie można posłuchać tych głośników ?
[ Dodano: 2008-05-25, 14:17 ]
Hmmm, jakby zrobić taki mały kosztorys to na głośniki pójdzie 450 zł około
liczmy
450 głośniki
100 drewno
100 zwrotnica
A zostaje jeszcze fornir i jakieś duperele
Hmm, to jednak chyba troche za dużo tym bardziej że wolałbym się zbliżyć do 500 zł... Możliwe że dojdzie jeszcze jakaś kasa albo bym musiał poczekać ze zbudowaniem, chyba że jest jakaś alternatywa :] I stąd też wysuwam pytanie czy opłaca mi sie wogóle budować kolumny na Vifa i Peerless jeżeli moim głównym źródłem dźwięku jest kompuer(Creative X-Fi xtreme Music) i empetrójki. ( głównym bo mam dvd + ~20 orginalnych płyt). Oczekuje od kolumn czegoś w rodzaju kody 702 z lepszą średnicą bo bass mi sie bardzo podobał. Pisze tak bo boje się że Peerless będzie wytwarzał dźwięk za bardzo wyrafinowany i naturalny a mi nie do końca o to chodziNie chce też kolumn grających jakoś bardzo efekciarsko. Ma być wmiare ładnie i DYNAMICZNIE. Uff ale sie rozpisałem
Skomentuj
-
Jak tylko otrzymam (jutro) to zamieszcze tak jak obiecałem:)
Saw - Hello Zepp słucham soundtracka, wrazen nie da sie opisac...sc10n +ws170 to narazie najlepszy zestaw jaki mialem okazje sluchac dluzej (moj poprzedni to arv+stx 120-6-sw) i bite jest wszystko o glowe (zmienilem tez wzmak wiec to tez jego zasluga)
Zapraszam na odluchy nie da sie tego opisac:)
Skomentuj
Skomentuj