Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PIERWSZE KOLUMNY 500-600 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

850439 HDS-164/182 51.30 to http://akustyk.com.pl/peerless/P830875.html ?

Skomentuj

tak

Skomentuj

To już wychodzi prawie 200 zł.............................. jest źle.......... To może jednak STX 18akx ?

Skomentuj

Ktoś tu wprowadza w błąd...Hds164 kosztuje 36 euro, a nie 51.

Skomentuj

mozliwe ze podalem zla cene, sorki, ale dalem przyklad jak ma liczyc

Skomentuj

A tak z ciekawości spytam czy kolumna DX25+ HDS 164 to pułka wyższa czy niższa niż np tannoy F3 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
                A tak z ciekawości spytam czy kolumna DX25+ HDS 164 to pułka wyższa czy niższa niż np tannoy F3 ?
                Jeśli za wyznacznik "wysokości pułki" brać cene(a tak najczęściej bywa) to tannoye f3 kosztują ok 1800zl a polskie rls deimos2 na hds164+dx25 kosztują 3200zl...a jak chcesz wiedzieć co jest lepsze to musisz porównać...

Skomentuj

Tzn chodziło mi o pułke cenową, dzięki :]

[ Dodano: 2008-05-24, 14:48 ]
                  Przeczytałem recenzje
                  DEIMOS II
                  "AUDIO VIDEO"
                  nr 1/2007
                  Tam jest napisane że te kolumny najlepiej czują się grając utwory orkiestrowe i że bas nie jest ich najlepszą stroną, to znaczy że w rocku gdzie mają przywalić nie łupną jak trzeba ?

Skomentuj

Tam jest napisane że te kolumny najlepiej czują się grając utwory orkiestrowe i że bas nie jest ich najlepszą stroną, to znaczy że w rocku gdzie mają przywalić nie łupną jak trzeba ?
                    czy w opolu naprawdę nie ma miejsca gdzie można posłuchać tych głośników ? :)

Skomentuj

U mnie juz gotowe, zwrotki pomontowalem i teraz tylko wykonczyc i zrobic podstawki.
                      Zapraszam do Zabrza na odsluchy

Skomentuj

czy w opolu naprawdę nie ma miejsca gdzie można posłuchać tych głośników ?
                        W Opolu jest tylko jeden sklep tego typu, sa tam tylko kody, jble i chyba jakies jamo :P

[ Dodano: 2008-05-25, 14:17 ]
                        Hmmm, jakby zrobić taki mały kosztorys to na głośniki pójdzie 450 zł około
                        liczmy
                        450 głośniki
                        100 drewno
                        100 zwrotnica
                        A zostaje jeszcze fornir i jakieś duperele
                        Hmm, to jednak chyba troche za dużo tym bardziej że wolałbym się zbliżyć do 500 zł... Możliwe że dojdzie jeszcze jakaś kasa albo bym musiał poczekać ze zbudowaniem, chyba że jest jakaś alternatywa :] I stąd też wysuwam pytanie czy opłaca mi sie wogóle budować kolumny na Vifa i Peerless jeżeli moim głównym źródłem dźwięku jest kompuer(Creative X-Fi xtreme Music) i empetrójki. ( głównym bo mam dvd + ~20 orginalnych płyt). Oczekuje od kolumn czegoś w rodzaju kody 702 z lepszą średnicą bo bass mi sie bardzo podobał. Pisze tak bo boje się że Peerless będzie wytwarzał dźwięk za bardzo wyrafinowany i naturalny a mi nie do końca o to chodzi Nie chce też kolumn grających jakoś bardzo efekciarsko. Ma być wmiare ładnie i DYNAMICZNIE. Uff ale sie rozpisałem

Skomentuj

HeatheN, masz może już schemat zwrotki pod HDS 164 + DX25 ?

Już jakieś wrażenia z odsłuchu ?

Skomentuj

Jak tylko otrzymam (jutro) to zamieszcze tak jak obiecałem:)
                            Saw - Hello Zepp słucham soundtracka, wrazen nie da sie opisac...sc10n +ws170 to narazie najlepszy zestaw jaki mialem okazje sluchac dluzej (moj poprzedni to arv+stx 120-6-sw) i bite jest wszystko o glowe (zmienilem tez wzmak wiec to tez jego zasluga)
                            Zapraszam na odluchy nie da sie tego opisac:)

Skomentuj

A jak bas ?

Skomentuj

Jestem ciekawy naprawde tych kolumn. A może są jakieś zestawy oprócz klonów Totem w których wszystkie głośniki kosztują 200-250 zł ?

Skomentuj

Arn150+SC10N :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

A może zaszaleć i pójść faktycznie w 2,5 drogi albo 3 ?

Skomentuj

Nie szalej, nie masz doswiadczenia, wiec na poczatek 2 drogi Ci wystarcza.
                                      No chyba ze masz faktycznie zamiar zaszalec i wpakowac 1000zł:)
                                      Pzdr

Skomentuj

Zwrotnice i tak ja nie bede robil wiec mi to nic nie zmienia :P

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                          Zapraszam do Zabrza na odsluchy
                                          HeatheN bardzo chcetnie kiedys wpadne, ale to chyba lepiej z moimi DX + AX jak wykoncze zeby porownac :)

Skomentuj

Czaruję...