Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szymek_1992, tak tylko koszt przesyłki pokrywasz Ty.

Skomentuj

Szymek_1992, a co powiesz na suba na stxie 27 150 8 sc , czyli o rozmiar większym , zasilanym 2 x mocniejszym wzmakiem ?

Skomentuj

A skąd taki ??
        Dobrze zagra ?

Skomentuj

Jestem zainteresowany kupnem tego stxa S-140

Jest możliwość zwrotu do 10dni
          Czyli jakby mi się nie spodobał to mogę oddać
          ok, fajnie. ale skad mozesz wiedziec czy to dobrze gra skoro niemasz porownania?

Skomentuj

A wg ciebie jak mam to inaczej porównac ??

Skomentuj

Szymek_1992, albo zaufac nam albo posluchac jednoczesnie rozne suby. no moze niekoniecznie jednoczesnie ale zebys posluchal ich wiecej

Skomentuj

Zamieszczone przez Szymek_1992
                A skąd taki ??
                można jak to się mówi 'prywatnie zamówić' :)
                Dobrze zagra ?
                napewno lepiej od tamtego stxowego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  A skąd taki ??
                  można jak to się mówi 'prywatnie zamówić' :)
                  Tzn ??
                  Już sie gubie tutaj :(:(

Chce poprostu subwoofer żeby zagrał u mnie w pokoju i uzupełnił basu :/

Skomentuj

Zamiast kupować u STXa zamawiasz od kogoś z forum :)

Skomentuj

gotowca diy czy uzywany?? ale od kogo ??
                      i jaka mam pewnosc jesli to diy ze to dobrze zagra ??

Skomentuj

i jaka mam pewnosc jesli to diy ze to dobrze zagra ??
                        i właśnie dlatego takie stxy 8 calowe napędzane jednym tadkiem się sprzedają "bo fabryczne"...
                        Widzę że znów muszę partię znaczków zamówić u grawera ;]
                        gotowca diy czy uzywany?? ale od kogo ??
                        chcesz wiedzieć to pisz PW.

Skomentuj

Wiecie co ja wiem, duzo sie pozmieniało, ale wy robicie chlopakowi wode z mózgu
                          on sam sie juz pogubił

Szymek_1992, jestes bardzo młodym osobnikiem chwali sie to ze chcesz zrobic cos samemu

1) dysponujesz kwota 300zł na całość
                          2) nie oszukujmy sie niskiego zejscia nie doswiadczysz sadze ze te 40 hz przy f3 jest optymalne
                          3)mysl mysl mysl snij o STXie ale go nie kupuj
                          4) idealnym rozwiazaniem do pokoju 15 m kw jest głosnik 8 calowy o mocy okolo 100 W
                          5)Kup w ciemno 20/80/2
                          6)Skrzynia okolo 35 l - 40 l
                          7)strojenie na jakies 35-40 hz
                          8)POszukaj gotowych paneli do subwooferow za 150 zł napewno kupisz cos o mocy znamionowej kolo 80 W na słynnym Rydzyku tadeuszu

Głosnik 100 zł
                          Wzmacniacz 150 zł
                          obudowa pancerna z mdfu 22 + wzmocnienia z 50-60 zł
                          delikatnie przekraczajac sume zrobisz cos naprawde co zagra, jezli poswiecisz delikatnie F3, wsadzglosnik do 25-28 l zestroj wyzej a bedzie gral twardziej i szybciej

Szymek_1992, jak sama nazwa forum wskazuje Zrób to sam Audio

Skomentuj

LUKASZ, niestety GDN kosztuje minimum 120pln - a technologia z poprzedniej epoki.
                            w tej kasie lepiej brac intertechika MDS 08 i pozamiatane

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                              Kup w ciemno 20/80/2
                              masz racje. duzo sie pozmienialo. podobna jakosc oferuje STX GDN SCX

Zamieszczone przez mIKI
                              tak. tylko ze wtedy sub wyjdzie minimum 400zl lub 550zl jezeli kupi gotowy panel

Skomentuj

Jezeli poszperasz na aukcjach znajdzie 20/80 za niecale 100 zł

MDS 08 zgodze sie inna technologia inne paranetry typowy subwoofer niske vas fs itd
                                jednak zwróc uwage jakiez on stawia wymagania wzmacniaczowi
                                nie sadze by całosc zmiescila sie w 300 nawet z małym hakiem
                                jednak jaki kolwiek kolega wzmacniacz wybierze wazne by zrobil cos sam i potem mogl powiedziec ..................... to moj subwooferek

ps cokolwiek bys nie powiedzial celulozowa membrana gra inaczej z wrodzonym swoim harakterkiem

[ Dodano: 2008-06-11, 22:33 ]
                                Pawel S., ale to zawsze bedzie STX, tak jak dizel zawsze bedzie klekotał

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                  LUKASZ, niestety GDN kosztuje minimum 120pln - a technologia z poprzedniej epoki.
                                  No juz nie w tej kasie, bo 50zł drożej, co i tak jest dużo korzystniejszym wyborem niż ten poczciwy tonsil

http://www.allegro.pl/item377827462_...voc_am120.html

Tutaj masz panel, wystarczy Ci do mds'a. Jest na tranzystorach i ma rzeczywiste 120W w sinusie. Gra o niebo lepiej niż mostek TDA.

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                    Pawel S., ale to zawsze bedzie STX, tak jak dizel zawsze bedzie klekotał
                                    LUKASZ, niepamietam o co chodzilo w tym konflikcie z STXem ale ja nic do nich niemam (tzn do firmy).
                                    a co masz do diesla? ;> przeciez to znakomite slinki :P

Skomentuj

Paweł S czy takie znakomite to bym nie powiedzał ale jak sobie kupisz to i ty się przejedziesz( no chyba że cię stać na CamonRail trzeciej generacji)

Skomentuj

Nie na temat...
                                        toma085, nie miejsce na takie tematy... i chyba niewiesz o czym piszesz

Skomentuj

Coś się rabnelo :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X