Szymek_1992, tak tylko koszt przesyłki pokrywasz Ty.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
subwoofer
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Szymek_1992i jaka mam pewnosc jesli to diy ze to dobrze zagra ??
Widzę że znów muszę partię znaczków zamówić u grawera ;]
Zamieszczone przez Szymek_1992gotowca diy czy uzywany?? ale od kogo ??
Skomentuj
-
Wiecie co ja wiem, duzo sie pozmieniało, ale wy robicie chlopakowi wode z mózgu
on sam sie juz pogubił
Szymek_1992, jestes bardzo młodym osobnikiem chwali sie to ze chcesz zrobic cos samemu
1) dysponujesz kwota 300zł na całość
2) nie oszukujmy sie niskiego zejscia nie doswiadczysz sadze ze te 40 hz przy f3 jest optymalne
3)mysl mysl mysl snij o STXie ale go nie kupuj
4) idealnym rozwiazaniem do pokoju 15 m kw jest głosnik 8 calowy o mocy okolo 100 W
5)Kup w ciemno 20/80/2
6)Skrzynia okolo 35 l - 40 l
7)strojenie na jakies 35-40 hz
8)POszukaj gotowych paneli do subwooferow za 150 zł napewno kupisz cos o mocy znamionowej kolo 80 W na słynnym Rydzyku tadeuszu
Głosnik 100 zł
Wzmacniacz 150 zł
obudowa pancerna z mdfu 22 + wzmocnienia z 50-60 zł
delikatnie przekraczajac sume zrobisz cos naprawde co zagra, jezli poswiecisz delikatnie F3, wsadzglosnik do 25-28 l zestroj wyzej a bedzie gral twardziej i szybciej
Szymek_1992, jak sama nazwa forum wskazuje Zrób to sam Audio
Skomentuj
-
Jezeli poszperasz na aukcjach znajdzie 20/80 za niecale 100 zł
MDS 08 zgodze sie inna technologia inne paranetry typowy subwoofer niske vas fs itd
jednak zwróc uwage jakiez on stawia wymagania wzmacniaczowi
nie sadze by całosc zmiescila sie w 300 nawet z małym hakiem
jednak jaki kolwiek kolega wzmacniacz wybierze wazne by zrobil cos sam i potem mogl powiedziec ..................... to moj subwooferek
ps cokolwiek bys nie powiedzial celulozowa membrana gra inaczej z wrodzonym swoim harakterkiem
[ Dodano: 2008-06-11, 22:33 ]
Pawel S., ale to zawsze bedzie STX, tak jak dizel zawsze bedzie klekotał
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKILUKASZ, niestety GDN kosztuje minimum 120pln - a technologia z poprzedniej epoki.
w tej kasie lepiej brac intertechika MDS 08 i pozamiatane
http://www.allegro.pl/item377827462_...voc_am120.html
Tutaj masz panel, wystarczy Ci do mds'a. Jest na tranzystorach i ma rzeczywiste 120W w sinusie. Gra o niebo lepiej niż mostek TDA.
Skomentuj
Skomentuj