Pawel S., to też kwestia zwroty :) DX ma natomiast tą przewagę że można go niżej ciąć niż D27, co dla arnów jest bardzo dobrym rozwiązaniem :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze DIY
Collapse
X
-
D27 zdecydowanie delikatniejsza. niektorzy twierdza ze "tak delikatna ze az nudna" ale mi sie podoba
Zamieszczone przez CalebBo mnie czasem XT19 potrafi pokaleczyc
DX faktycznie za ostry jak dla mnie. D27 baaardzo delikatny ale szczegolowosc niewiele na tym traci
Skomentuj
-
to jakie przetworniki w końcu polecacie :) już mam 3stówki odłożone jeszcze 2 i piszę się na zamówienie jak będzie :grin: gorzej jak nie będzie zamówień do końca wakacji bo głośniczki chciałem sobie zrobić do końca lipca, wtedy będę musiał się zastanowić nad innymi przetwornikami które można dostać w PL...
Skomentuj
-
to już nie chodzi o 200zł w tą czy w tamtą stronę tylko o czas, nie oszukujmy się chciałbym się za to zabrać jak najszybciej bo zostałem bez głośników, no po za pierdziawkami komputerowymi, a widzę, że kolejne zamówienie z AC szybko nie ruszy, wiec teraz mocno zastanawiam się nad konfiguracją 2xARN + D27 kupione gdzieś w polskim sklepie, czy różnica pomiędzy arnami a M18WH jest naprawdę aż tak kolosalna ?
w ogóle jakie sklepy internetowe w pl polecacie gdzie jest tanio i solidnie ?
Skomentuj
-
oj roznica jest duza. glosniki mozesz kupic w http://www.loudspeakershop.eu/ lub http://www.akustyk.com.pl/
Skomentuj
-
no nic poczekam w takim razie na rozwój sytuacji zamówienia z AC, bo jak mówicie, że jest taka przepaść to może warto jednak wykazać się cierpliwością i zamówić M18WH + D25AG (podobno d25 gra lepiej niż d27) niż później żałować i pluć sobie w brodę, że to jednak nie to :P
a jak wygląda sprawa ze zwrotką ? Paweł wykonał byś zwrotkę do takiego zestawu ? i ile byś sobie policzył za komplet ?
a i jeszcze takie jedno pytanie jak wygląda sprawa zamówień indywidualnych z AC ? istnieje w ogóle taka możliwość ?
Skomentuj
-
Panowie bo chcę się dopisać do zamówienia z AC no i teraz mam dylemat :P co brać
czy M18WH + D25AG czy D27
no i czy to są te przetworniki:
M18WH-08/08
D27TG-35/06
D25AG-05/06
chodzi mi o te cyferki po symbolu głośnika czyli 05/06 , druga wartość to chyba impedancja a ta pierwsza ?? bo spotkałem się z różnymi zastanawia mnie tez oznaczenie AG, TG itd. (moim celem sa klony ostinato )
d27 jak i d25 to przetworniki 6ohm jak to się ma do mojego wzmacniacza (yamaha ax500) do którego można wpiąć głośniki o minimalnej impedancji 8ohm ??
Skomentuj
-
D27TG to bardzo delikatna kopolka tekstylna a D25AG to aluminiowa kopolka - raczej ostrzejsze brzmienie. lub przynajmniej metaliczny polot
pierwsza cyfra to model glosnika
np D27TG05 to najprostszy model
35 to juz model z komora tlumiaca ktory ma nizszy Fs i jest przystosowany do filtrow 1-rzedu
kolejne czyms sie roznia ale niewiem czym
zwrotnice mozna tak zmodyfikowac zeby wzmacniacz "widzial" 8 ohm wiec sie nie martw
a no i do wyboru masz jeszcze M18WH + morel MDT-29 :P
Skomentuj
Skomentuj