nie mam dokładnie określonego budżetu. chce to zrobić najlepiej i najtaniej. urządzam się w nowym mieszkaniu i mam kupe innych wydatków :) szybko kasy nie nazbieram na super wypasiony sprzęt, a muzy trzeba słuchać...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ocena 3way
Collapse
X
-
Widzisz, też nie miałem określonego budżetu, ale miałem pewne wytyczne:
1. kształt (podłogowa, wąska jak tylko się da, nie za głęboka, wysokość ok 90cm),
2. wygląd (aby wizualnie nie zabierała dużo miejsca - kolor i kształt - p.pkt.1),
3. wyraźny i szybki bas, selektywna średnica, czyste wysokie tony (muzyka rockowa, metalowa),
4. nie duża moc, niekoniecznie wysoka sprawność (mały salon z aneksem kuchennym).
Po dłuższych poszukiwaniach i dyskusji na ten temat w "wyjadaczami" tego forum (patrz temat "szczupłe kolumny podłogowe") padło na wspomniane wyżej przetworniki. Liczyłem wstępnie, że zmieszczę się w 700..800zł, ale by dograć wszystko wyszło około 1000zł.
Określ jasno wszystkie kryteria, na pewno wtedy doświadczeni koledzy będą mogli, tak jak mi, Tobie doradzić :)
Skomentuj
-
takie kryteria to też mam :) pokoj 15m2. kształ: wysokosc do 1m, ma sie ładnie komponować z meblami, zeby nie wyglądały jak wielki kloc :) a muzyka to przeróżna. bo i posłuchał klasyki, ale również techno szeroko pojętego :) generalnie z dużą przewagą techno, trans itd. z mocą to nie wiem bo nie wiem jaki będzie wzmacniacz, który chcę zakupić po wakacjach.
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORAZamieszczone przez aPaqrde to mój wątek co jest ??
aPa, masz gotowca
glosniki kupujesz tu http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...3&sid=176cd631
i tu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...er=asc&start=0
jako ze nadal upieram sie nad duetem ARN 150 + vifa D27 wiec zwrotnica
czesci do zwrotnic kupisz w www.polink.com.pl
wysylasz im maila za zamowieniem
RURA BASS900024 fi-68x160mm.Czarny polipropylen. 4,32 2szt
C4/GN/TER-803C Terminal 803C (bi-wiring) z uszczelka - 4 zlocone zlacza 12,93 2szt
400/ 4.70 6,56 4szt
*1171 CEWKA Cewka 0.40 mH 0.598 Ohm dr-0.63 4,18 2szt
*5094 CEWKA Cewka 1.50 mH 0.200 Ohm dr-1.00 11,71 2szt
MET-TY 5/ 4.30 0,51 4szt
MET-TY 5/ 15.00 0,51 2szt
robisz sobie skrzynki wg tego projektu (przykladowy). tylko ze akurat tutaj musisz zastosowac sie do 2 lub 3 propozycji - taki byl uklad glosnikow podczas pomiarow
wymiary otworow bedziesz mial w danych glosnikow. otwor pod b-r to chyba 97mm o ile dobrze pamietam
jedyne co ci moge wiecej podac to wymiary plyt do zakupu - chyba ze czegos jeszcze niewiesz?
Skomentuj
Skomentuj