Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki do malego pokoju

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki do malego pokoju

Zamierzam zlozyc monitorki do pokoju ok. 8m2 na przetwornikach GDN-15-100-8-AKX. Jaki przetwornik wysokotonowy najlepiej zastosowac? Przejzalem pare roznych konstrukcji i sam juz nie wiem co bedzie najbardziej do siebie pasowac. Chcialbym sie ze wszystkim zmiescic w 300-500zl. Moze udaloby mi sie cos innego lepszego zlozyc w takiej cenie? Czy wogole ten GDN-15-100-8-AKX nadaje sie do tak malego pokoju?

nadaje sie. Vifa DX25tg bedze najlepszym rozwiazaniem i jesli brakuje to warto to stowke dozbierac. jest tu gdzies we wlasnych konstrukcjach projekt taki wlasnie

Skomentuj

ja bym pomyslal jeszcze nad tonsilem GDN 14/50/4 (czy to bylo 15/40/5? :roll: ) + vifa DX25 lub XT25
      cena podobna (nawet tonsil jest tanszy o 15zl :P ) a powinno zagrac lepiej

Skomentuj

Czy chodzi o tego http://www.loudspeakershop.eu/glosni...504-p-976.html ? Ktora zwrotnica jest lepsza
        http://img381.imageshack.us/img381/7...x25tg05jj9.gif czy http://img379.imageshack.us/img379/7...x25tg05ys2.gif ?

Skomentuj

Pawle ale te tonsile są już chyba niedostępne ....:/

Skomentuj

Jeśli ma być tanio to pomyśl o tym http://www.allegro.pl/item394694264_...gwarancja.html Cena kiedyś tam była ok190zl, niedawno jeszcze u tonsila 122zł a teraz to taniocha w dodatku jest uważany za jeden z najlepszych głośników jakie powstały we wrześni. Po necie masa pochlebnych opini. Pewnie zje tego stx-a na śniadanie.

Skomentuj

bawolek, jakto juz? przeciez to nowosci zastosowane w siestach :P
              i sa dostepne. komus je doradzilem i pisal mi ze w protonsilu maja je po chyba 85zl

Zamieszczone przez Bekcs eKm
              tak. na forum mozesz kupic taniej
              nawet nie wiedzialem ze sa 2 :???:
              to chyba niema znaczenia - tak pozatym to tylko 2 dosc tanie elementy - kup i sprawdz obie wersje :P

Skomentuj

Pawle zapewne chodzi Ci o 15/40/5 (o tego do którego Irek zaprojektował zwrotki i są w gotowych projektach)......

tak więc nigdzie go nie widzie i nie jest on dostępny......wogóle nie widze nic w tym rozmiarze.....

chyba że tonsil zmienił oznaczenie .... i jest to któryś z oferty na stronce....nie mniej jednak nic mi o tym nie wiadomo.....

Skomentuj

tak, o ten model mi chodzi. niema go na stronie ale mozna go kupic ;]

Skomentuj

no dobra jak można to od razu podaj gdzie można go kupić .....

indywidualne zamówienie w protonsilu czy jak ?...

napewno Bekcs eKm się taka informacja przyda

Skomentuj

bawolek, czytaj uwaznie :!: ;]

Skomentuj

Ja kupiłem te tonsile (15/40/5) jakieś 2-3 tygodnie temu po 85 zł sztuka. Wystarczyło pogadać 2 minuty na gg z kolesiem z http://www.skleptonsil.pl/
                        Jak nie wierzycie moge dać zdjęcia :P

Skomentuj

a czym sie rozni DX25 od XT25?

Skomentuj

a czym sie rozni DX25 od XT25?
                            Wszystkim :mrgreen:
                            Inna konstrukcja, inne brzmienie. Oba sa 2,5 calowcami.

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                              Oba sa 2,5 calowcami
                              raczej 1" :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                Zamieszczone przez VwMarcin
                                Oba sa 2,5 calowcami
                                raczej 1" :lol:
                                Heh za szybko napisałem, oczywiście chodziło mi o kopułki 1 calowe (2,54 cm nie cala) :mrgreen:

Skomentuj

No i udalo mi sie je kupic:

179zl z przesylka, no ale co dalej? jakiej wielkosci obudowa i jaki br? czy DX25TG0504 bedzie dobry? czy tez warto dolozyc do XT25TG-30/04?

Skomentuj

Bekcs eKm, mów gdzie je kupiłeś :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
                                      Ja kupiłem te tonsile (15/40/5) jakieś 2-3 tygodnie temu po 85 zł sztuka. Wystarczyło pogadać 2 minuty na gg z kolesiem z http://www.skleptonsil.pl/
                                      Jak nie wierzycie moge dać zdjęcia :P
                                      Dokladnie tam ;p a najlepsze ze nastepnego dnia po zamowieniu paczka wyslana poczta polska byla u mnie.

Skomentuj

ja bym dokladal do XT
                                        a co do paczki to monaby sie pobawic... bo szczerze mowiac niemam pojecia o tych glosnikach

Skomentuj

Czaruję...
                                        X