A płytę to rzut beretem, zaraz za torami w prawo:) na Diamentową, na przeciw BlackRedWhite jest "Sklep drzewny" tam jest duży wybór materiału i stolarnia. Jedyne miejsce gdzie chcieli kasę tylko za użyty materiał a nie cały arkusz. Wytną ci co tylko sobie wymodzisz, tyle że drogo 2,7 za metr cięcia. Np. w Obi docinają za 1,5/element (ale najgrubsze co mają to wiór 18mm, oczywiście tylko w całych arkuszach-98pln). Mdf znajdziesz kawałek przed torami, na Budowlanej, pierwsza brama w prawo (to bodajże zakład produkcji mebli, ale też handlują detalicznie), tam też tanio docinają(nie pamiętam dokładnie) tyle że znów musisz kupić całą płytę :(
Będę kleił sam oczywiście, kleju użyję pewnie tego samego co do obudowy:

Butelka 450ml kosztowała 6zł w tesco. Przeźroczysty, gęsty, nie maże się , szybko schnie i faktycznie trzyma mocno. Świetnie łapie drewno, robiłem nim ramę na zdjęcia z listewek( z nudów), myślałem że jak dam po kropelce na kanty to się rozleci albo się będzie wyginać, gdzie tam, sztywne jak nowy but. Taki butapren przy tym to szkolny klej do papieru :)
Będę kleił sam oczywiście, kleju użyję pewnie tego samego co do obudowy:

Butelka 450ml kosztowała 6zł w tesco. Przeźroczysty, gęsty, nie maże się , szybko schnie i faktycznie trzyma mocno. Świetnie łapie drewno, robiłem nim ramę na zdjęcia z listewek( z nudów), myślałem że jak dam po kropelce na kanty to się rozleci albo się będzie wyginać, gdzie tam, sztywne jak nowy but. Taki butapren przy tym to szkolny klej do papieru :)
Skomentuj