Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do domu na mega potężny bas???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do domu na mega potężny bas???

Jaki głośnik do domu na mega potężny bas??? Chce zrobic pudlo BR i zakupic do niego jakis głośnik zeby nadawal sie do domu i wydawał naprawde czysty i potężny bas .Jaki głośnik polecacie??? nie wazny roizmiar i moc wazne zeby łupał przy muzyce techno.hip-hop,rap ..Pokoj ok 2,5x4m

http://www.audiosklep.pl/t992244-jackhammer-p-1541.html

Skomentuj

napisz jakie koszta mozesz poniesc, pokoj masz niezbyt duzy wiec nie ma sie co pchac w wielkie subwoofery, wazne zeby sie wyrabial z basem, przy techno nieraz trzeba szybkiego bassu :P

Skomentuj

ghazi, bardzo dobra odpowiedz na w zasadzie glupie pytanie ;]
        pokoj masz maly. podaj budzet jaki masz do dyspozycji (jak jest to ponizej 1000zl to odrazu wywal ten temat)
        napisz takze jakie masz doswiadczenie - co miales do tej pory?

Skomentuj

Jakaś estradówka bez mega zejścia ze sporą membraną i będzie git. W małym pokoju niskozchodzące basy i tak sie nie "rozbujają". W techno dobry wykopik jest chyba najważniejszy

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
            Jakaś estradówka bez mega zejścia ze sporą membraną i będzie git. W małym pokoju niskozchodzące basy i tak sie nie "rozbujają"
            zes pojechal teraz...

odpowiedni glosnik ( + wzmak) i bedzie git... max 12".

Skomentuj

narazie miałem Alpharda sw1203z xe star 12' ale nie bylem zadowolony w samochogzie super ale w domu lipa... Na sam głośnik moge dac 150-200zł chyba ze bedzie cos o niebo lepsze np o 50 lub 100 zl drozsze to tez prosze o propozycje

Skomentuj

no to jak narazie miales szit :wink:

moze GDN-a z STX-a ?

Skomentuj

nie wiem zabardzo gdzie szukac moze jakies linki?? a jaki rozmiar proponujecie?? a czy te gdn przy takim malym zawieszonku dobrze beda "łupały" zalezy mi na potęznym głebokim energicznym basie

Skomentuj

Hmmm, jak na mój gust:

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

I będziesz zadowolony :) Tylko do tego jakiś piecyk minimum 300 wat.

Skomentuj

Zamieszczone przez adam11d
                      narazie miałem Alpharda sw1203z xe star 12' ale nie bylem zadowolony w samochogzie super ale w domu lipa...
                      a to bardzo dziwne. czym to zasilales? ja go mialem w domu i dawal rade :P muli strasznie ale cisnienie wytwarzal niezle

Na sam głośnik moge dac 150-200zł
                      i tutaj powtarzam pytanie - ile masz na naped?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                        zes pojechal teraz...
                        Jak nie jak tak.... Filozofia tanich zestawów z subwooferem.. Dużo "wyższego" basu który na dobrą sprawe i gra z wykopem dzieki czemu kolega osiągnie swoje wymarzone łupanie a i fajnie będzie po bebechach kopało :) Ja bym zaryzykował. Ale to mój gust.... jak łupać to estradowo. :) I tym bardziej w techno.

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                          Ja bym zaryzykował. Ale to mój gust.... jak łupać to estradowo. :) I tym bardziej w techno.
                          Dokladnie :) no ew. propozycja ktora podal Shiver. Tylko jak to ma grac pod jakas wieza czy cos, to nie ma wogole o czym gadac...

Skomentuj

no na naped mysle 300/400 zł

Skomentuj

głośnik zeby nadawal sie do domu
                              naprawde czysty bas
                              wazne zeby łupał
                              a czy te gdn przy takim malym zawieszonku dobrze beda "łupały"
                              dla mnie ten temat to w ogole paranoja.. zawsze na forum takich kolesi z taka wiedza nt audio uswiadamialo sie a teraz polecacie mu do 10m2 18' glosnik zeby...

łupał
                              :shock:

Skomentuj

Czasami nie warto kogoś uszczęśliwiać na siłe...

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs

dla mnie ten temat to w ogole paranoja.. zawsze na forum takich kolesi z taka wiedza nt audio uswiadamialo sie a teraz polecacie mu do 10m2 18' glosnik zeby...
                                  To nie tak... Jak ktoś lubi sportowe niewygodne auta to po jaką cholere mu polecać powolne ekstra wypasne limuzyny.... :)
                                  Chociaż można by obstawiać czyz 98% forumowiczów zaczynała od mega kick of bas and hałas :) Do wszystkiego idzie dorosnąć... Chociaż od słuchaczy techno młucki nie ma co wymagać potrzeby jakości :)

Poza tym.... Polecacie subwoofery.... a z czym to gra... jakie kolumny ma to wspomagać... kolejna paranoja podpinać takie basowe pudła przy głośniczkach od wieży.... Przecież to zniszczy kolejny ważny aspekt w diy którym sie zajmujecie... czyli liniowość przetwarzanego pasma.... ajjj

A tak poza offtopem :)
                                  Ja jestem za jakimś estradowym wooferem :)

Skomentuj

Tylko głośnik estradowy nie zagra głośniej w tak małym pomieszczeniu od podobnej średnicy głośnika domowego, o czym sie kilka razy przekonałem. W przypadku małych kubatur lepiej zwrócić uwage na wychylenie objętościowe gdyż ono może dać pożądany efekt.

Skomentuj

Mistrzuniu dopisz się do zamówienia z Audiocomponents i kup sobie ze 3-4 sztuki mds08, załaduj to podpięte równolegle w obudowe 70L BR, daj 600 W sin na kabel. Wyjmie Ci ten układ szyby z okien, sąsiadom też. I szybki będzie, do techno w sam raz.

Umc umc umc <Randall odpalając złote bmw>

Skomentuj

Po co 4 przetworniki jak można jeden lepszy? Ale trzymajmy się jednak budżetu A może nowe kolumny stereo zamiast suba? Co masz teraz, to znaczy jakie kolumny? i jaki wzmacniacz? Jesteś świadomy tego że za sub wychodzi więcej niż suma kosztów głośnika i wzmacniacza? Ile masz łącznie do wydanie?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X