mysle ze 500\600zl moge na sam bas przeznaczyt tj glosnik i wzmak reszte zrobie sam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki głośnik do domu na mega potężny bas???
Collapse
X
-
2x beyma power 15 tylko nie ta cena chyba =d
zalezy czego sie oczekuje , ja w 10m2 mialem bsw 154-ii w 100L w pokoju bylo glosno, ale dalo sie rozmawiac ;p jak chcesz sie zagłuszyć to pakuj 2kw
albo jak chcesz łupania kup sobie przyrząd ktory wytwarza wibracje i wsadz po siedzenia/lozko itp =d
Skomentuj
-
dem... ale filozofie.. skoro naprawde chce glosnik do "łupania" w 10m2 to niech bierze cokolwiek o srednicy 30cm lub wiekszej i nie wazne czy to beyma czy bsw czy stx bo to nie ma grac tylko "łupac"... najlepiej chyba jakiegos wiekszego stx co tam (przynajmniej tanio) do tego jakis piec ze 300W tez przeciez nie ma roznicy specjalnie jak ma "łupac" to nawet moze byc na tranach od regulacji obrotow pralki czy czegostam (byle panel zeby komplikacji nie bylo pierwsze co mi sie kojarzy to jakis matronix 300w albo cartoonaudio cokolwiek ale diy to widze ze kolega raczej nie zlozy i cale szczescie jeszcze by wsadzil paluchy w naladowane kondy albo cos)... odda wzmocniony sygnal f<100hz bedzie dobrze bo bedzie lupac. Do tego zaaplikowac w za mala bude - wykop murowany a przeciez reszta sie nie liczy. Po co te filozofie koles chce sprzet do "lupania" to niech ma.. :roll:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ShiverHmmm, jak na mój gust:
http://www.stx.pl/index.p...&vItemDB=itemdb
I będziesz zadowolony :) Tylko do tego jakiś piecyk minimum 300 wat.
Tylko do tego jakiś piecyk minimum 300 wat. Moze jakis polecicie w miare dobry i tani
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adam11dmysle ze 500\600zl moge na sam bas przeznaczyt tj glosnik i wzmak reszte zrobie sam
dlatego wlasnie nadal niemam suba :P ...ale to sie powoli zmieni
zadam to samo pytanie co koledzy wyzej - jakie masz kolumny?
Skomentuj
-
Nie na temat...z calym szacunkiem do normalnych ludzi z tego forum (dobrze, ze jeszcze tacy tu sa), ale mam wrazenie ze forum z dnia na dzien zarasta samymi trollami... i tu prosba do moderatorow: wezcie cos z tym zrobcie. bezsensowne wypowiedzi typu:
albo mam pomysł, kup z 20 głosniczków 8" i właduj je na cala sciane fajnie bedzie wygladac i łupac tez powinnokup Audiona,Takero mowil ze on łupie :mrgreen:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Calebmam wrazenie ze forum z dnia na dzien zarasta samymi trollami... i tu prosba do moderatorow: wezcie cos z tym zrobcie. bezsensowne wypowiedzi typu:albo mam pomysł, kup z 20 głosniczków 8" i właduj je na cala sciane fajnie bedzie wygladac i łupac tez powinnokup Audiona,Takero mowil ze on łupie :mrgreen:
"...chlopak ma nierealne wymagania w stosunku do tego co moze otrzymac za te pieniadze"
"na glupie pytanie glupia odpowiedz"
Skomentuj
-
i dlatego proponujecie cos albo mocno kontrowersyjnego typu wsadzenie dziesieciu glosnikow w sciane albo cos z czego na pewno bedzie niezadowolony? iscie madra logika... ja polecam 8', bo domyslam sie ze dobra dwudziestka sie sprawdzi i autor najprawdopodobniej bedzie zadowolony. to co on sam zrobi to juz mnie tito. jak sie nie zastosuje do rad i bedzie niezadowolony to na drugi raz sie poslucha forumowiczow. a jesli sie zastosuje no to fajnie, prawda? i dla nas i dla niego.
btw oceniac ludzi po dwoch zdaniach jest dosc plytkie...
Skomentuj
-
dla mega poteznego basu niewystarczy mu 8", mam kolegow ktorzy mowili ze bsw 154-ii w 10m2 to bylo za malo i niesciskalo klaty jak na imprezie... i najchetniej by siedzieli 1m od glosnika 1000w +
Zalezy co kto oczekuje, jak chce tylko wielki łomot a tak wynika z tematu " MEGA POTEZNY " bas, wiec mega potezny to taki ktory sciska klate i zatyka uszy tak to rozumiem. Ktos moze napisac chce DUZO basu, to wtedy mozesz mu polecic 8" ale gosc pisząc MEGA SUPER ELO BAS, ma na mysli ze w calej chacie beda chcialy szyby wyskoczyc ;p
Za 500zł jak dla mnie niema mozliwosci by takie cos uzyskac, autor wogole sie juz nieodzywa wiec bezsensu odpisywac na ten temat, jesli bedzie zainteresowany poządną poradą napisze dokładniej o co mu chodzi ;p To tak jakby napisac chce szybkie auto, dla jedneog szybkie auto to bedzie 8s do 100 a dla innego 2.5s do 100 ;p
"nie wazny roizmiar i moc wazne zeby łupał przy muzyce techno.hip-hop,rap"
Ciezko ocenic "co autor mial na myśli" mozna mu polecic glosnik 10" 250w rms i bedzie dawac rade, a mozna mu polecic 4x 18" skoro niewazny rozmiar tzn ze moze nawet cala sciane przeznaczyc... tak to odczytalem , napiasl nie wazna moc, wiec moge mu takze polecic 20x 18" i niech ma 10000 tyś W :E wiec niedziw sie ze są takie odpowiedzi
Skomentuj
-
adam11d, jak sie przestraszyles tej krytyki to olej to - trzeba gdzies sie czasami wyrzyc :P
napisz jeszcze jakie masz kolumny?
i napisz czy chcesz zrobic cos sprawdzonego czy jednak wolisz cos wielkiego co tylko dobrze wyglada?
wg mnie w tej cenie sa 2 mozliwosci
1. panel SUB150 od irka + MDS08
do dobrego grania a i basu powinno wystarczyc
2. panel SUB150 + STX GDN 27-150-4
duzo niskiego basu ale jakoscia troche ustepuje w/w
jak nadal chcesz cos wielkiego to trzeba niezle kombinowac :???:
Skomentuj
-
skad wiesz co ma na mysli. domniemam ze autor tematu nie slyszal za wiele w swoim zyciu i taka 8' bedzie oczarowany - sam sie swego czasu zdziwilem ile z dobrej dwudziestki mozna wyciagnac, tym bardziej w tak malym pomieszczeniu. poza tym i tak wiekszosc osob (w tym ja) woli przewracanie flakami niz "pukanie"
estradowki. a imprezy sie rzadza swoimi prawami - %%, bialym czy innym swinstwem, ale to tak na marginesie.
W kazdym razie nie ma co tego porownywac. Poza tym nie robi sie raczej imprez w klitce o powierzchni 9m^2...
aha - i dajcie spokoj z tymi duzymi stxami - w szczegolnosci 42cm. toz to smiech na sali - glosnik tej wielkosci powinien miec "odrobine" wieksza sprawnosc...
co do 27-150 to odradzam - ciche to, slabo gra - naprawde szkoda kasy...
Skomentuj
Skomentuj