Witam, przymierzam sie do budowy jakiś tanich ale w miare przyzwoicie grających kolumn i zastanawiam sie właśnie nad małym klonem nexton'ów, tyle że na zwrotnicy irkowej no i raczej w wersji podłogowej. Co myślicie o takim pomyśle? Może macie jakieś inne ciekawsze koncepcje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klony Nexton'ów M-100 czy może coś innego?
Collapse
X
-
No ja tez sie zastanawialem nad SDS em szczegolnie ze chyba wychodzi z AC taniej niz stx15ax ale takero mi go bardzo odradzal ze taki super nie jest. Jesli chodzi o zestaw z stx15ax + dx25tg to mysle ze zwrotka irka jest dobrze wykonana nie mam do niej zastrzerzen.. zastanawialem sie czy nie stlumic dx o jakies 1-2 db jeszcze ale chyba zostawie tak jak jest. Kopolki stx nie znam ale chyba jakas zla tez nie jest :P
Skomentuj
-
W sumie na basie aż tak mi nie zależy, ma po prostu zaznaczać swoją obecność, nie lubie narzucającego sie basu, a sub to już w ogóle nie wchodzi w gre. Pomieszczenie to około 15 m^2 tyle że dość wysokie bo 3,5 metra. Interesujący jest też również właśnie ten tonsil w połączeniu z dx25 (koszt wychodzi podobny do akx'ów), może ma ktoś jakieś porównanie w stosunku do stx'ów? Peerless sds raczej odpada gdyż jest raczej przeciętny, a co do małych vifek to o jakie konkretnie modele chodzi?
Skomentuj
-
Ja mam w domu Nexton M100 i nie narzeka na bas. U mnie siedzi oryginalna zwrotnica, chociaż korci mnie, żeby kiedyś zrobić sobie alternatywną i posłuchać - może być całkiem ciekawie. Mam też klony Totem Mite na tonsilu. Gdybym miał określić które kolumny z wymienionych grają lepiej to raczej byłoby ciężko. Klony mają mniej basu, ale więcej drivu.
Skomentuj
-
jak klony to pewnie 5,6 litra :P
Zamieszczone przez Shivera co do małych vifek to o jakie konkretnie modele chodzi?
P13
PL14
M13
MG14
XT15 (czy jaki on tam mial numer?)
na koncu chyba najtansze TC14
do wyboru masz jeszcze malego ushera ale juz drozej
http://www.loudspeakershop.eu/glosni...ac84b6fe1aaf3d
Skomentuj
-
Zamieszczone przez IcemanMam też klony Totem Mite na tonsilu. Gdybym miał określić które kolumny z wymienionych grają lepiej to raczej byłoby ciężko. Klony mają mniej basu, ale więcej drivu.Mógłby ktoś jeszcze sie wypowiedzieć na ten temat?
Z tego co widze to te vify nie są zbyt popularne, a tak sie nie dzieje raczej bez powodu. Pozatym, jak wygląda w ich wypadku sprawa ze zwrotnicą bo bez dobrej zwroty nawet sie nie biore za budowanie.
Kolumny na hds to koszt około 900 złotych a to już niestety troche za dużo, odpada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ShiverZamieszczone przez IcemanMam też klony Totem Mite na tonsilu. Gdybym miał określić które kolumny z wymienionych grają lepiej to raczej byłoby ciężko. Klony mają mniej basu, ale więcej drivu.Mógłby ktoś jeszcze sie wypowiedzieć na ten temat?
mozliwe jednak ze to spowodowane bylo niewygrzanym stxem,chociaz z drugiej strony charakter zostaje taki sam a na basie sie glosnik wygrzewa... sam z checia kupilbym parke jeszcze raz stxow, ale cena ich daje do zastanowienia sie...
fajnie byloby dorwac uzywki
Skomentuj
Skomentuj