Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klony Nexton'ów M-100 czy może coś innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tu niestety nie pomoge bo tonsila 13 40 2 slucham z xt19 i mietki sprzedaje teraz bez kopulki, stxy sluchalem moze dwa dni i poszly w swiat wiec nie osluchalem sie z nimi... trzeba jednak wziac pod uwage ze totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie
      hm albo i nie. Co do ciecia ax'a to wg mnie bardzo ladnie ciagnie wysoko i mozna by go wyzej ciac jeszcze ale jesli ma do pary dxa to czemu ograniczac dobrej kopolce pasmo - jest ok.

Shiver czemu patrzysz po glosnikach 15cm? Wieksze 2way cie nie interesuje?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
        hm albo i nie.
        rozumiem ze sprawdzales ? otoz to...

Skomentuj

Większe 2-way są z reguły droższe...

Skomentuj

Miałem niby Mietki w budzie 8L. Niby bo zwrotka była zrobiona przez Borysa. Mogę jedynie porównać do STXa AKXa 18. Z tych dwóch głośników wybieram STXa

Skomentuj

A co miałeś z akx na górze? I czy "przewaga" stx jest na tyle duża że warto dopłacać do niego?

Skomentuj

Ja mam Mietki w 17l dwa i muszę powiedzieć że w 20m2 suba nie potrzeba jak są dobrze ustawione.

Skomentuj

Panowie, nie rozchodzi sie o bas, tylko żeby była ładna przyjemna średnica może być nawet lekko wysunięta na pierwszy plan, a także nie drażniące uszu wysokie tony. Ma sie po prostu tego słuchać przyjemnie, to chyba nie za duże wymagania? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                    Z tego co kojaże to koszt wykonania mietków jest naprawde nie wielki,
                    300zl
                    a skoro nie ma różnicy...to po co przepłacać
                    no w to juz cos mi sie wierzyc niechce :/
                    Pozatym, jak wygląda w ich wypadku sprawa ze zwrotnicą bo bez dobrej zwroty nawet sie nie biore za budowanie.
                    do PLki mam i do P chyba tez sie znajdzie
                    Zamieszczone przez n_omyzs
                    dolphin123 napisał/a
                    totemy maja 5,6 litra a jakby wstawic tonsilka w 8-9litrow moglby juz niezle zaskoczyc na basie

hm albo i nie.
                    testowalem je w wiekzym litrazu - basu maja porownywalnie z ARN 150

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      do PLki mam i do P chyba tez sie znajdzie
                      Co z czym, za ile, i dlaczego tak drogo? :)

Skomentuj

Skoro chodzi Ci o średnice to ja bym brał mietki. W stx jest po prostu dobra, dokładna itd, a w mietkach jest jeszcze to coś...

Dasz najwyżej trochę większy litraż strojenie na 50-55 hz i będzie gitarka :)

Skomentuj

http://www.audiocomponents.nl/speake...urround1_2.htm
                          http://www.audiocomponents.nl/speake...urround2_2.htm
                          http://www.audiocomponents.nl/speake...ng/prem6_2.htm XT19 + PL11
                          http://www.audiocomponents.nl/speake...g/prem11_3.htm XT25 + PL14

Skomentuj

O porównaniu jakości dźwięku akx15 i akx 10-200 stx było przy okazji porównania kolumn
                            DIVINE ACOUSTICS
                            PROXIMA

Dokładnie to samo miało zresztą miejsce przy znakomitych Nextonach M-100
                            reszta porównania:http://www.highfidelity.pl/artykuly/0808/diviene.html

Skomentuj

Z tego co kojaże to koszt wykonania mietków jest naprawde nie wielki,
                              300zl
                              to ja nie wiem ze mi tez nigdy tak tanio nie wychodzi... a jak wliczysz przesylki to juz w ogole... 100zl tonsilki na dol 66zl na gore, zwrotki i juz masz 200... i gdzie obudowy i wykonczenie ? chcialbym 300zl wydac na swoje i miec na gotowo... ale sie nie da..

Skomentuj

no dokladnie 300zl nie wyszlo. wyszlo 275zl o ile dobrze pamietam...
                                wysylki mi wyszly taniej bo robilem 3 pary odrazu wiec koszt sie rozlozyl
                                tak samo akurat tutaj nie wliczalem lakierowania u kolegi. odpracowalem to :P
                                no i fornir mialem

Skomentuj

padl w temacie tez GDN 15/40/5 ktos go juz z czyms ciekawym laczyl i jakie byly efekty?

Skomentuj

wysylki mi wyszly taniej bo robilem 3 pary odrazu wiec koszt sie rozlozyl
                                    tak samo akurat tutaj nie wliczalem lakierowania u kolegi. odpracowalem to :P
                                    no i fornir mialem
                                    no to nie pisze ze 300zl wychodza jak dobrej stowki nie musiales liczyc..

Skomentuj

mIKI, ktos go polaczyl bo zwrotnice robilem... juz nawet 2
                                      Zamieszczone przez dolphin123
                                      no to nie pisze ze 300zl wychodza jak dobrej stowki nie musiales liczyc..
                                      jakiej stowki? 3 przesylki podzielone na 3 no i fornir. jak ktos ma blisko sklad to fornir bedzie kosztowal 10zl ;]

Skomentuj

no widze wlasnie ze z vifkami sa zwrotki, chyba sie skusze poki co na male monitorki na nim.
                                        ma ktos note katalogowa?)

Skomentuj

pisz do protonsila - maja je po 85zl/szt. note tez powinni miec :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X