tez bym zaczynal od monitorow - bardzo mozliwe, ze sie okaze ze one z basem sobie doskonale radza i bedziesz mial zupelnie niepotrzebnie subwoofer... pieniadze przeznaczone na subwoofer doloz do monitorow i tyle.
tez bym zaczynal od monitorow - bardzo mozliwe, ze sie okaze ze one z basem sobie doskonale radza i bedziesz mial zupelnie niepotrzebnie subwoofer... pieniadze przeznaczone na subwoofer doloz do monitorow i tyle.
Ja też tak robię, z tą tylko różnicą, że ja robię podłogówki, na M18WH i MDT29. Zobaczymy co z tego będzie :smile:
W planach są na arn 150 (standard chyba jak na początek) to nie wiem czy mi tak basu wystarczy- pierwsze monitory to nie chce szaleć . A to co mam teraz to na pewno jest lepsze od wszelkich creatiwów itp. Muzyka którą słucham jest typu takiego że potrzebuje większego basu Co do umiejętności składania ze schematu to nic specjalnego nie trzeba robić wytrawić i ewentualnie zaprojektować płytkę a potem tylko elementy polutować. A uruchamianie większości wzmacniaczy polega na ustawieniu prądu spoczynkowego lub startują od "kopa".
Ale dzięki za rady jeszcze wszystko raz przemyśle i może zrobię tak jak mi radzicie.
pozdro
A uruchamianie większości wzmacniaczy polega na ustawieniu prądu spoczynkowego lub startują od "kopa".
no tak, ale trzeba tez wiedziec co, jak i gdziee podlaczyc o czym nie wszyscy wiedza (zobacz ile bylo problemow np z uniampem a wczesniej z symasymem)
ale jak juz to wiesz to powodzenia
Przepraszam że dopiero teraz piszę i odświeżam temat ale nie chcę zakładać nowego.
Wszystko sobie przemyślałem i zrobię tak jak radzicie :)
Tylko będę zmuszony przełożyć budowę na czas nieokreślony ... :/
Mam jeszcze pytanie rzeczywiście te stx są lepsze od 150??
pozdro
tak, tonsil jest lepszy a jak zapewnisz mu odpowiednia pojemnosc to i podobnym basem zagra.
czy STX jest lepszy to jeszcze niewiem - napewno ma lepsza srednice niz ARN 150
Skomentuj