Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altus 110 czy New Mildton 200 co sobie zostawić ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Altus 110 czy New Mildton 200 co sobie zostawić ??

Cześć. Mam dylemat dostałem niedawno new mildtony 200. Fajne kolumny ale jednak jakość ich dzwięku pozostaje daleko w tyle za moimi diy (2*arn +pj). Niemam już gdzie rozstawiać moich kolumn a szkoda by było żeby stały na strychu i czekały aż będzie okazja żeby je odpalić. Mam jeszcze altusy 110 które już trochę u mnie stoją. I właśnie zastanawiam się które kolumny sobie zostawić. Najwolał bym wszystkie ale po co jak na codzień ich nie wykożystuję. A więc które z tych kolumn poradzą sobię lepiej na małych imprezkach typu jakaś 18, polterabent i itd. Za mildtonami przemawia 30cm niskotonowiec i znacznie większa moc. Jednak altusy mają te wysokotonowce które akurat na imprezie gdzie nie chodzi o jakość sprawdzą się lepiej. A więc pomóżcie. Co wybrać??

Ja bym jednak zostawił mildtony. Altusy to jednak kupa, a do tego ty masz jeden z gorszych modeli z całej rodziny...

Skomentuj

tylko znowu w mildtonach wysokie tony są według mnie bardzo wycofane. Jeżeli porównuję do moich kolumn diy(siedzi tam stx PJ) nio to mildtony praktycznie nie grają wysokimi tonami. Być może to problem siedzi w moich kolumach diy i należało by zwiększyć rezystor na wysokotonowcu. Zresztą reszta pasma w mildtonach jest jakaś zamglona zlepiona nie grają one czysto. Jedynie basem grzmocą co niezbyt mi się podoba. Niech wypowie sie ktoś kto miał doczynienia z new mildtonami 200 i powie mi jak wygląda tam sprawa z wysokimi tonami bo nie wiem czy problem leży w moich kolumach diy czy w mildtonach. Trochę zamąciłem ale chyba kumacie o co chodzi.

Skomentuj

no najlepiej zostawic to co sie tobie najbardziej podoba. :) zobacz czy aby na pewno wysokotonowy gra w mildtonach - bo moze po prostu nie gra i stad malo gory . co do basu w mildtonach to znam ten z altonow i faktycznie jest to buczenie wpadajacej w rezonans skrzyni - z prawdziwym basem jakkolwiek ma to niewiele wspolnego. altusy w mojej opini sa podobnie podbarwione - tyle ze u nich efekt ten poteguje wysokozestrojona obudowa.

Skomentuj

wysokotonowy gra na banq. Taki charakter tych kolumn. Skonczę remont wszystkich wtedy będę wybierać.

Skomentuj

A może sprzedaj tą zbieranine i kup coś konkretniejszego?

Skomentuj

tez tak myslałem ale wtedy pójdzie to w typowo domowe audio. A chce mnieć coś na małe imprezki

Skomentuj

Sprzedajesz altusy i mildtony i za tą kase montujesz jakieś chałaśniki imprezowe...w czym problem? Arn+Pj sobie zostaw do normalnego słuchania i tyle.

Skomentuj

Czaruję...
                X