Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który głośnik z wyższej półki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

syrius18
    Zdaje się, że Qba zrobił na tych ETON-ach swoje kolumny: BATORY 2, więc 2-way jak najbardziej da się z tego złożyć.

Skomentuj

A może rozważysz jednak SS 18W/8531G00 i D3004/660000, wiem że droższe, ale kilka firm zrobiło na nich kilka kolumn i kitów. Sam myślałem o kupnie komponentów u akustyka, ttp://www.akustyk.com.pl/projekty/RD1.html ale po porównaniu cen w AC rozmyśliłem się, poza tym nie udostępnia schematu zwrotek. Jest za to ciekawa propozycja na http://www.zaphaudio.com/ZRT.html Do tego widać, że przmyślane i wszechstronnie pomierzone. A co do brzmienia to na wielu forach b. dobrze opisywane, do prawie każdego rodzaju muzyki, łatwo wysterowywalne, przestrzenne, nisko schodzące. Można powiedzieć ideał przy tej kasie. Będę wkrótce robił te głośniki.

Skomentuj

KAPRINT, super sam chciałbym mieć taki zestaw. Zdecydowanie bardziej niż 3way, nie wiem czemu. Może super łatwe do wysterowania nie są, w końcu to SS.
        Ale śliczny jest ten wooferek no i zejście do 30Hz myślę, że spokojnie obchodzi się bez sub'a w nie za dużym pomieszczeniu. Te głośniki już podchodzą pod Hi end...

Skomentuj

Odświeżam temat. Zainteresowały mnie głośniki seasa, są one stawiane nawet wyżej niż duńczyki, znalazłem taki projekt
          http://fedor.blog.cz/0706/reprosoust...fa-xt19td00-04. Możecie coś o nich powiedzieć.

Skomentuj

Zamieszczone przez opiola
            Zainteresowały mnie głośniki seasa, są one stawiane nawet wyżej niż duńczyki
            SEAS ma kilka lini glosnikow od klasy sredniej nizszej do bardzo wysokich excell czy lotus. tak wiec zanim powiesz ze sa lepsze od dunczykow to porownaj 2 modele a nie firmy
            Zamieszczone przez opiola
            Możecie coś o nich powiedzieć.
            ja bym ryzykowal i budowal :P

Skomentuj

Czaruję...
            X