To moj pierwszy post na tym zacnym forum, witam wiec Wszyskich.
Mam w planach budowe kolumn. Bedzie to moja pierwsza i mam nadzieje ze nie ostatnia konstrukcja.
W pierwszym momencie zdecydowlem sie na gotowy zestaw Visaton’a Alto III c.

W sklad zestawu wchodza nast elementy ( x 2 ) :
Glosnik wysokotonowy DT 94 8 Ohm 1 szt.
Glosnik sredniotonowy W 100 S 4 Ohm 1 szt.
Woofer W 170 S 8 Ohm 2 szt
Zwrotnica Alto III c 1 szt
Bass reflex tube BR 15.34 (pelna dlugosc) 1 szt
Terminal ST 77 1 szt
Welna polyester 4 torebki
Wkrety 3.5 x 19 mm 22 szt.
Kable 2 x 1.5 mm2 3.5 m
Link do sklepu
cena zestawu z przesylka to okolo 300 EUR.
Teraz moje pytanie, czy ten zestaw spelni zadanie jako uniwersalny do kina i muzyki ( kazdy rodzaj ). Pokoj 35 m2.
Czy za te pieniadze 300 EUR za elektronike polecicie jakies lepsze rozwiazanie. W w/w sklepie jest masa przetwornikow, wiec mozna poszalec. Dodam ze mieszkam w Belgii, wiec koszty przesylki ( z Polski ) stanowia spory element kosztow.
Nie mam mozliwosci zaprojektowania zwrotnic, z tad sklaniam sie ku zestawowi, ale jestem otwarty na sugestje.
Pytam rowniez na ele.. wiec moze polaczenie doswiadczen, pomoze mi podjac dobra decyzje, ktorej nie bede musial pozniej zalowac.
Pozdrawiam
Mam w planach budowe kolumn. Bedzie to moja pierwsza i mam nadzieje ze nie ostatnia konstrukcja.
W pierwszym momencie zdecydowlem sie na gotowy zestaw Visaton’a Alto III c.

W sklad zestawu wchodza nast elementy ( x 2 ) :
Glosnik wysokotonowy DT 94 8 Ohm 1 szt.
Glosnik sredniotonowy W 100 S 4 Ohm 1 szt.
Woofer W 170 S 8 Ohm 2 szt
Zwrotnica Alto III c 1 szt
Bass reflex tube BR 15.34 (pelna dlugosc) 1 szt
Terminal ST 77 1 szt
Welna polyester 4 torebki
Wkrety 3.5 x 19 mm 22 szt.
Kable 2 x 1.5 mm2 3.5 m
Link do sklepu
cena zestawu z przesylka to okolo 300 EUR.
Teraz moje pytanie, czy ten zestaw spelni zadanie jako uniwersalny do kina i muzyki ( kazdy rodzaj ). Pokoj 35 m2.
Czy za te pieniadze 300 EUR za elektronike polecicie jakies lepsze rozwiazanie. W w/w sklepie jest masa przetwornikow, wiec mozna poszalec. Dodam ze mieszkam w Belgii, wiec koszty przesylki ( z Polski ) stanowia spory element kosztow.
Nie mam mozliwosci zaprojektowania zwrotnic, z tad sklaniam sie ku zestawowi, ale jestem otwarty na sugestje.
Pytam rowniez na ele.. wiec moze polaczenie doswiadczen, pomoze mi podjac dobra decyzje, ktorej nie bede musial pozniej zalowac.
Pozdrawiam
Skomentuj