Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsza konstrukcja

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a po co to wogole wklejac? ja poprostu przycinam na 1cm wiecej niz szerokosc i na wcisk wkladam ;]

Skomentuj

ale to mowisz o gabce ze na wcisk bo watolina to raczej sztywna nie jest...

Skomentuj

watoline tez na wcisk mam :P
        tylko ze z watolina to daje dlugosc na obwod i prostujac sie przylega do scianki

Skomentuj

W sumie racja, nie trzeba nic kleić. W kolumnach watolinę mam włożoną na wcisk i nic nie lata. A w przyszłości jeśli chciałoby się poeksperymentować z wygłuszeniem to nie trzeba nic odrywać.

Skomentuj

a grubo dajecie tej watoliny?? no i pod zwrotke trzeba ja jakos ulozyc...

Skomentuj

Zamieszczone przez piotrorts
              a grubo dajecie tej watoliny??
              Tyle ile trzeba. Sam musisz dobrać przy jakiej ilości kolumny najlepiej będą grały.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotrorts
                no i pod zwrotke trzeba ja jakos ulozyc...
                Ja wygłuszeniem przykryłem zwrotnicę a zwrotnica przytwierdzona do ścianki... Ale chyba w najbliższym czasie zrobie PCB i przyczepie do terminalu

Skomentuj

a czy trzeba wygluszac komore ze zwrotka bo mam zamiar zrobic kolumny z pusat przegroda tak jak w ostinato i tam tez bedzie trminal ze zwrotka czy trzeba tam pchac jakas gombke/watoline? to samo pytanie co do komory wysokotonowki

Skomentuj

a czy trzeba wygluszac komore ze zwrotka
                    Jeśli w tej komorze jest tylko zwrotka i terminal to nie trzeba wytłumiać, bo poco?

Komore z głośnikiem wysokotonowym jak najbardziej trzeba wytłumić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                      Komore z głośnikiem wysokotonowym jak najbardziej trzeba wytłumić
                      po co? skoro głośniki wysokotonowe są szczelne...

Skomentuj

Hm... szczerze powiedziawszy nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale przecież jakieś tam fale w głąb kolumny głośnik wysokotonowy też wydaje ... ?

Skomentuj

ciekawe jakim cudem... :P

Skomentuj

aha czyli tłumic tylko komorę średniaka
                            dzięki :wink:

Skomentuj

panowie da się jakoś zabezpieczyć płytę wiórową przed pękaniem podczas skręcania? bo za druga kolumnę dopiero sie zabralem i plyty lezaly z 2 miechy a w mieszkaniu goracą i to moze dlatego. Szczegolnie przy mocniejszym dokreceniu srub brezgi sie wypaczaja Da sie cos z tym zrobic??

Skomentuj

Możesz zagruntować gruntem głęboko penetrującym do płyt OSB - do kupienia w każdym sklepie z materiałami budowlanymi. (Nie jest tani) lub troszkę rozcieńczonym wodą wikolem. i poczekać 24 godziny. Poza tym, należy pamietać, by nie skręcać na narożnikach tylko jakieś 7-10 cm od nich.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
                                  roszkę rozcieńczonym wodą wikolem
                                  właśnie o tym myślałem, dobrze nasącz i koniecznie nawiercaj przed wkręcaniem, najpierw mniejszym wiertlem np 3mm a potem większym żeby się łepek od śruby ładnie schował a nie na chama wrzynał w płytę.

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
                                    i koniecznie nawiercaj przed wkręcaniem,
                                    włośnie... Może to jest winą?

Skomentuj

panowie jak robicie zcięte boki, bo ja myslalem zeby zrobic wazszy front i wtedy dac jakas listwe skosna albo jakos zagruntowac???

Skomentuj

frezarka
                                        lub tarnikiem np usunac material. ale jak masz to listewka tez moze byc

Skomentuj

najprosciej jest chyba frezarka...ja jak robilem skosy to najpierw grubym plnikiem a potem doklanie papierem sciernym na klocku drewna :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X