piotrorts, przeszlifuj jeszcze raz grubym papierem. Później jeszcze raz szpachla grubo, później szlif i dopiero możesz myśleć o fornirze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsza konstrukcja
Collapse
X
-
niema czegos takiego
zrob recznie jeszcze troche glebsze frezy
oklej glosnik od spodu tasma papierowa lub folia PE
naloz odrobine silikonu lub masy akrylowej na frez. przykrec glosnik starannie tak zeby minimalnie wystawal ponad front (ok 0,5mm)
po wyschnieciu wyciagasz glosnik (mozliwa bedzie potrzeba wypchniecia go od srodka) i masz idealna uszczelke pod glosnik
Skomentuj
-
Ja zrobiłem to nieco inaczej; okleiłem kosz głośnika dookoła papierem kredowym (bo był pod ręką, równie dobrze może być cokolwiek innego, byle miało jakąś sztywność), wsadziłem głośnik na miejsce, przykręciłem, żeby się nie ruszał i szpachlę wciskałem w szczeliny dookoła kosza. Po wyschnięciu wyciągnąłem głośnik (było trudno, ale wyszedł w końcu), oderwałem resztki papieru od szpachli i wyszlifowałem powierzchnię górną do równości z frontem.
Ups.. teraz doczytałem, że chodzi o poziomą powierzchnię po frezowaniu...ale jak już napisałem, to niech zostanie.
Ja zrobiłbym tak jak radzi Paweł, ewentualnie kupiłbym jakąś uszczelkę do drzwi czy dedykowaną pod kosze głośników (chyba Monacor ma coś takiego w ofercie).
Mam jeszcze na szybko taki pomysł, żeby posmarować czymś spód kosza głośnika, włożyć go na miejsce i lekko poruszać, aby smarowidło odcisnęło się na "górkach" - wtedy wiesz co masz szlifować, albo gdzie dołożyć szpachli, no ale to może być dość usrane przy wykonywaniu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BebokMam jeszcze na szybko taki pomysł, żeby posmarować czymś spód kosza głośnika, włożyć go na miejsce i lekko poruszać, aby smarowidło odcisnęło się na "górkach" - wtedy wiesz co masz szlifować, albo gdzie dołożyć szpachli, no ale to może być dość usrane przy wykonywaniu.
ale to bardzo duzo roboty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.niema czegos takiego
zrob recznie jeszcze troche glebsze frezy
oklej glosnik od spodu tasma papierowa lub folia PE
naloz odrobine silikonu lub masy akrylowej na frez. przykrec glosnik starannie tak zeby minimalnie wystawal ponad front (ok 0,5mm)
po wyschnieciu wyciagasz glosnik (mozliwa bedzie potrzeba wypchniecia go od srodka) i masz uszczelke pod glosnik
mam taki silikon bezbarwny, ale pisze ze jest to masa uszczelniajaoco klejaca..odejdzie potem glosnik?? i masa od frezu??
Skomentuj
Skomentuj