Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w budowie małego subwofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A moze tu chodzi o rozmieszczenie kolumn ? Moze masz bardzo zle akustycznie pomieszczenie... dlatego nie ma basu.. polataj z nimi po pokoju to bedziesz wiedzial.

Skomentuj

Zamieszczone przez dymeq
      40-50W to wcale nie jest tak malo przeciez na taki pokoj
      na kolumny tak, na suba niebardzo bo moc wzmacniacza musi byc dopasowana do glosnika
      Zamieszczone przez dymeq
      Wieksza moc = wieksze koszta
      nie zawsze. trzeba znalezc granice oplacalnosci.
      Zamieszczone przez dymeq
      Teraz jeszcze wpadl mi do glowy pomysl zeby same Dali zasilic osobnym wzmakiem, a srednie i wysokie osobnym... ?
      moglbys ale tym mocniejszym i wylacznie z aktywnym podzialem. masz moze w kompie SB Live! 5.1?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        masz moze w kompie SB Live! 5.1?
        skad wiedziales

Skomentuj

no i super :)
          kozystales z surround mixera? mozesz aktywnie podzielic pasmo na suba oraz satelitki czyli muzyka bez basu. wtedy do jednego wzmacniacza podepniesz suby (narazie podlacz co masz) a do slabszego wzmacniacza monitory.
          jak niewiesz gdzie to znalezc to wkleje screena

Skomentuj

Stary, ja nie potrzebuje podpiac tego pod kompa tylko mikser DJski :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dymeq
              mikser DJski
              :shock: :???: :lol:
              ty tym chcesz imprezy napedzac? :lol:
              zrob tak jak pisalem i zobacz pczynajmniej jaki to da efekt. jak sie przekonasz sam to zrozumiesz dlaczego sie odradza subwooferow pasywnych ;]

Skomentuj

no cos ty :grin: poprostu w domu musze miec dobry odsluch i tyle :) no sporobje zrobic tak jak mowisz

[ Dodano: 2008-10-14, 19:48 ]
                pokaz screena

[ Dodano: 2008-10-14, 21:58 ]
                PS: to jest odsluch w domu, w klubach przeciez sa porzadne naglosnienia :)

[ Dodano: 2008-10-17, 21:36 ]
                A co proponujecie wstawic zamiast tych Heco? Cos w ta bude, bo nie mam zczasu budowac nowej szczerze ... Jeszcze ta musze wykonczyc (23cm x 24cm x 35cm)

Skomentuj

odpalasz surround mixer. rozwijasz do zaawansowanych opcji. przelaczasz na tryb 5.1 i klikasz settings. zaznaczasz widoczne okienki bass redirection i suwakiem po prawej stronie regulujesz podzial miedzy subem a kolumnami w granicach 20-200Hz
                  suba podlaczasz pod brazowe gniazdo

Skomentuj

Naprawdę szkoda mi wstawiać coś innego zamiast tych heco, one graja po prostu świetnie ...

Skomentuj

odpalasz surround mixer. rozwijasz do zaawansowanych opcji. przelaczasz na tryb 5.1 i klikasz settings. zaznaczasz widoczne okienki bass redirection i suwakiem po prawej stronie regulujesz podzial miedzy subem a kolumnami w granicach 20-200Hz
                      suba podlaczasz pod brazowe gniazdo
                      Pawel S., gdzie jest brazowe gniazdo w sb live? ja nie widze :oops: może chodzi ci o pomaranczowe?

[ Dodano: 2008-10-21, 21:19 ]
                      o kurde to naprawdę działa :mrgreen: nawet nie wiedziałem, że ta karta ma coś takiego :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                        Pawel S., gdzie jest brazowe gniazdo w sb live? ja nie widze może chodzi ci o pomaranczowe?
                        u mnie jest lekko brązowe - moze kolory zmienili w roznych seriach? ale napewno jest to jedno ze skrajnych gniazd

Skomentuj

albo ktos sprapral robote ze zwrotkami, ale po prostu masz slaby akustycznie pokoj. sprobuj przeniesc do innego pokoju kolumny i posluchaj

Skomentuj

Czaruję...
                          X