Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory zrobić czy kupić ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ale nie o to chodzi czy wyjdzie idealnie. chodzi o to ze frezy sie szybciej tepia i frezowana powierzchnia jest nie rowna itp

Skomentuj

Klamoty już zamówione. Jutro lub pojutrze kupię płyty wiórowe, a na przód pójdzie cienki HDF. Poeksperymentuje przynajmniej nieco z przednią ścianką, może jakiś lakier lub skóra. Jak tylko znajdę trochę czasu to zabieram się za robotę.
      Dzięki za zainteresowanie.

Skomentuj

witam zrobiłem skrzynki o których mowa w temacie ale jak narazie są tylko złożone(bez żadnych dziur)w 99% słucham hip-hopu a w 1% reggae... moje pytanie brzmi; lepiej zastosować GDN-14-100-8-SCX czy GDN-14-100-8-SK i czy trzeba będzie do tego zmienić zwrotnice??w tym tygodniu chciałem kupić głośniki i elementy zwrotnicy wiec proszę o w miarę szybka odpowiedz.Z góry dziękuje...

Skomentuj

Oto moje monitorki. Umieszczam je tutaj ponieważ uważam, że zakładanie osobnego tematu nie ma sensu, o tej konstrukcji chyba już wszystko napisano.

Grają świetnie jak na swoją cenę. Niewiele do tej pory słyszałem, ale w porównaniu do starych tonsili grają o klasę lepiej. Mają niezłe zejście i nie wydzierają się przy głośniejszym słuchaniu. Są to po prostu niezłe monitorki do codziennego słuchania muzyki.

Fornir to brzoza bezsęczna, coś jak meble z Ikei. Całkiem nieźle się prezentuje i jest łatwy w obróbce.

Skomentuj

Zamieszczone przez suchythc
            zastosować GDN-14-100-8-SCX czy GDN-14-100-8-SK i czy trzeba będzie do tego zmienić zwrotnice??
            do SK trzeba by dac zupelnie nowa zwrotnice. jak narazie mam jedynie z nowa kopolka STXa ktora nawet nie jest w sprzedazy

Skomentuj

Pawle S. a mógł byś mi napisać dokładnie co muszę kupić do zwrotnicy??bo jak dzisiaj bylem w elektroniku to zadawali mi milion pytań??W ogóle sprzedawca chyba znal się na tym tak samo jak ja :wink: dokładnie jakie kondensatory i jakie cewki??już zamówiłem głośniki:)narazie bez kombinowania....następne kolumny zrobię lepsze bo coraz bardziej mi się to podoba:):) :mrgreen: jutro zaczynam fornirowanie:)20zl za 5 kawałków 40x280 forniru to chyba dobra cena??

Skomentuj

co muszę kupić do zwrotnicy??bo jak dzisiaj bylem w elektroniku to zadawali mi milion pytań??
                nie kupisz tego w elektroniku :P
                musisz zamawiac

już zamówiłem głośniki:)
                zaplaciles juz? dostales potwierdzenie zamowienia? bo jak nie to zamow jeszcze kondensatory 10uF - maja tanio (tylko MKT a nie elektrolity :P )
                a wogole masz odwage i ochote samemu skladac? jak tak to podam co i jak :P
                tylko napisz ile chcesz wydac. jak najmniej czy "tyle ile trzeba"

20zl za 5 kawałków 40x280 forniru to chyba dobra cena??
                tak, dobra

Skomentuj

ze złożeniem sobie poradzę i to bez problemu :mrgreen:

wydam tyle ile trzeba ale nie szalej :wink:

dzisiaj zamawiałem wiec pewnie jutro się odezwa...
                  wiec jak coś to mogę domówić :wink:

ochotę mam i to aż za duza i już się boje ze jak tylko to fajnie zagra to będzie następne moje kosztowne hobby :wink:

[ Dodano: 2009-04-27, 22:56 ]
                  to wciąga :wink: :mrgreen:

Skomentuj

tania wersja ktora u mnie kosztowala ok 50zl
                    jakbys sam robil ti wyjdzie... tez ok 50zl bo ja kupowalem czesci hurtowo :P

*1328 CEWKA Cewka 0.40 mH 0.890 Ohm dr-0.50 h- 8 FI-27 2,84
                    *1474 CEWKA Cewka 0.40 mH 0.520 Ohm dr-0.70 h-15 FI-29 5,42
                    *5268 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.280 Ohm dr-0.80 dl-38mm FI-24mm rdzen-14/30+dyski-24/5 7,05
                    *5234 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.200 Ohm dr-1.00 dl-38mm FI-27mm rdzen-14/30+dyski-24/5 9,81
                    400/ 2.20 3,72
                    400/ 10.00 10,52
                    ELE-100V/ 10.00 1,76
                    MET-TY 5/ 4.30 0,51
                    RURA BASS900023 fi-50x145mm.Czarny polipropylen. 2,73

spis czesci do zamowienia w www.polink.com.pl

czesci do wyboru a ceny sie zmieniaja wiec musisz pytac o nowe

wersja drozsza
                    ok 75zl/szt u mnie
                    *1474 CEWKA Cewka 0.40 mH 0.520 Ohm dr-0.70 h-15 FI-29 5,87
                    *5230 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.130 Ohm dr-1.20 dl-45mm FI-35mm rdzen-19/35+dyski-35/6 15,23
                    400/ 2.20 4,39
                    400/ 10.00 11,71
                    MET-TY 5/ 4.30 0,61
                    RURA BASS900023 fi-50x145mm. 3,65

kondensator 10uF mozesz kupic w STXie - polowe taniej. tylko ze na plytke nie bedzie pasowalo :P

schemat plytki pozniej na maila wysle - teraz juz nie mysle
                    dobranoc :P

Skomentuj

naprawde warto dolozyc te 50zl??

co znaczy ze nie bedzie pasowalo??

za duzy jest??nie da sie jakos przerobic??

Skomentuj

roznicy nie uslyszysz. roznica bedzie napewno ale raczej jej nie uslyszysz

co znaczy ze nie bedzie pasowalo??

za duzy jest??nie da sie jakos przerobic??
                        jest za dlugi. nie bedzie wygladalo tak jak na zdjeciu. ale spasowac sie da

Skomentuj

czyli warto dołożyć te parę zloty??

to które kondensatory brać??

Skomentuj

to juz zalezy od ciebie i tego w co wierzysz
                            jak masz kase to kup lepsze. jak nie cierpisz na nadmiar gotowki to kupuj tanie :P
                            z STXa kup to http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...vItemDB=itemdb
                            http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...vItemDB=itemdb
                            zawsze pare grosza taniej a to juz dobrej jakosci elementy
                            cewki akurat musisz kupic w polinku
                            rezystor w dowolnym sklepie ale jak juz kupujesz w polinku to taniej i wygodniej tam kupic

Skomentuj

wysłałem zapytani do polink o te droższe rzeczy i czekam aż się odezwa....i podadzą jak mam zamówić i gdzie przelać kasę...za głośniki dziś zapłaciłem i zamówiłem kondensatory w stx

Skomentuj

suchythc, jak juz zamowiles kondensatory w STXie to w polinku tylko cewki + rezystory + b-r + terminale mozesz kupic

Skomentuj

Też postanowiłem wykonać monitory na tych głośnikach :) Narazie doszła do mnie paczka z stxa, czekam na przesyłkę z polinku. Narazie wpakowałem w audiofilską obudowe z kartonu, a gra to na zwrotce do gdn 15-100-8-akx i vify dx25 :)

Skomentuj

zamiast GDWK-10-200-8-PJ przyszedl mi GDWK-10-200-4-PJ :evil: :sad:

co robic???????????

Skomentuj

Reklamuj.

Skomentuj

nie mogę bo wina jest po mojej stronie:(:(:(:(

a tyle razy sprawdzałem zamówienie!!!!!

Skomentuj

napisz do nich może coś da się zrobić.

Skomentuj

Czaruję...