Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinia i czy warto tyle kasty wywalic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chciałem pomóc ale jak nie wierzyszze cos moze zagrac tak samo za mnieksza kase to sorry,zal mi CIEBiE jak nie masz odpowiedniego argumentu wyjzezdzas z kasą ( postarałbys sie o lepsze wytłumaczenie, w Tym momencie sam sie chwalisz ze chcesz kupic głosnik za 2,5 tys jednak pewnie nosisz dresy jak se kupisz ten głosnik wywalisz mocniej łokiec za okno :P i przykleisz nalepe alpine na szybe
    hehheh słabo, stac mniew na wiele rzeczy, mam bogat arodzine ) ale w poruwnaniu do niektórych osób nie chwale sie tym) no teraz mnie nie stac bo kupilem w zeszłym tygodniu samochus:P (mazde) na którą CIebie nie stac
    a pozatym nie chwale sie ze mieszkam w centrum miasta i mam traktor LAMBORGHINI do odsniezania ogrodu bo mam duzy i mi sie niechce:P
    przepraszam reszte ze sie chwale

Skomentuj

heh Łukasz ...Ty nie tak dawno się zachwycałeś STX'em bodajze jakąś 27(tez go polecałeś na lewo i prawo) ...potem żeś se Jig'a zmontował i nagle ble i fuj jaka chała ...tak jakby co :P

Skomentuj

temat schodzi na niebezpieczne rejony skonczmy to glosnika trzba by posluchac i moze wtedy porozmawiac

Skomentuj

Co do Alpiny to mam zdanie że jest przereklamowana,może dobra ale napewno nie na tyle aby tyle kasy za nią wyłożyć.Lukasz jak już jesteś taki perfekcyjny to napisz dokładnie co Ci napiasałem na temat lw bo jak narazie to widze że wyciągnołeś tylko wątek na swoją obrone.Power 12 dla mnie jest git ale nie jest adekwatny w cenie do konkurencji,są głosniki tańsze podobnej jakości.Kup sobie głosnik Fane to dopiero zobaczysz cienkość Beymy.To by było na tyle.A Jig jest dobry ale ja wole własne ucho :)
          PZDR

Skomentuj

aryan, nie chodze w dresach i nie jerzdze z lokciem na oknie moze nie mam mazdy ale opelka tigre i mnei wystarczy a co do naklejki to umieszczenie jakiego kolwiek napisu na tylnej szybie uwarzam za wies bo kwadratu a jak jestes taki dokladny to podaj cos konkretnego z tych firm co podales zebym mogl sobie posuchac jak to gra nie bede sie wiecej sprzeczal na temat tego glosnika moze nie jest warty tej kasy a moze jest nie wiesz bo nie suchales jak gra

szacuneczek i pozdro aryan,

Skomentuj

...oczywiście bez urazy. ...ale fakt faktem że czasem jak czytam wypowiedzi niektórych to mi sie przewracają flaki jak to jeden głośnik za 500zł jest super a po 10 dniach już jest fatalny na rzecz głośnika za 509zł Nie chodzi mi tu konkretnie o nikogo Ale moja rada jest taka: wypowiedzi z forum i subiektywne opinie są jak najbardziej przydatne: ale głównym decydentem - kupić,czy nie kupić - powinien być własny gust i doswiadczenia. Uważam że przy zakupie głośników z wyższej półki każdy zainteresowany powinien odsłuchac sobie w jakimś pożadnym salonie pare przetworników z danego przedizału i dopiero podjąć decyzje a nie że: a kupię tego bo temu i tamtemu się podobało, a tego nie kupie bo gdiześ ktoś powiedział że jest fatalny(nawet go pewnie nie słysząc). POZDRÓWKA

Skomentuj

UFOK, madrze i na temat

Skomentuj

Czy warto i czy nie warto to musisz generalnie uznać sam, I tak tylko ty i twoi znajomi bedą go słuchac a wiekszość ludzi z tego forum i tak go nie posłucha, że oni by go nie kupili to ich decyzja. Co byś nie wybrał zawsze będzie ktoś kto stwierdzi ze to zły wybór bo "ponieważ" , zawsze jest jakies ale....
                  Moja rada wybierz sobie dwa głosniki porównaj, posłuchaj i wybierz lepszy (twoim zdaniem bo to ty go bedziesz słuchać).

Skomentuj

cały czas muwie zeby wziac pod uwage inne firmy (typowo głosnikowe) ale jakos nikt nie słucha, www.jtp.pl tu jest wiekszosc głosników poszukaj w necie
                    LUKASZ muwiles ze z tych firm kture podałem JL audio wywrłon na tobie wrazenie,
                    z kolei wczesniej w jakims poscie muwiłes ze FOCAL zrobił na Tobie wrazenie,
                    zmieniłes zdanie, pomyliłes firmy czy ja cos pomyliłem???

[ Dodano: 2004-10-27, 13:10 ]
                    a do odsłuchu zawiąz sobie oczy zebu nie sugerowac sie wygladem

Skomentuj

aryan, jak juz mowielem wyglad jest najmiej wazny bo i tak go nei bedzie widac

Skomentuj

nnaucz sie czytac napisalem z tych firm

JL audio yo swojego rodzaju hi end i ja sie nie wypowiadam bo w zyciu mialm tylko kilka razy ich wyroby w rekach
                        pozatymn czytaj co pisalem chodzby w poscie o power 12 ze bylo KILKA glosnikow m in ten JL oznaczen nawet nie pamietam ale byl piekielnie drogi

Skomentuj

jtp podałem dla sprawdzenia, jtp nie ma wszystjich głosników musisz poszukac u dystrybutora, masz u link z linkami do dystrybutorow http://www.caraudio.com.pl/linki_krajowe1.php wybrales dobre głosniki a le musisz zwrucic uwage na parametry! jl i rockford mają niskie spl wiec trzeba bedzie wzmaka dobrego i mocnego, i dobra instalacje z kondensatorem
                          a do czego chcesz podłaczyc? b4ezsensowne jest podłaczenie takiego głosnika z e słabym wzmakiem wtedy nie bedziesz uzywał pełnych mozliwosci głosnika,
                          chcesz zrobic zabudowe bagaznika na stłae czy tylko wstawic skrzynie subwofeeraa??
                          przypomnam ze przed kupnem musisz posłuchac i najlepiej pare razy!!!!!!!!!!!!1

[ Dodano: 2004-10-27, 17:14 ]
                          LUKASZ MUWILES ZE FOCAL

Skomentuj

powracajac do tematu... Tomck jak czujesz ze naprawde chcesz wydac tyle pieniedzy na glosnik... to bierz, ale radze wziac tez pod uwage inne firmy, nie zebym mial jakies zastrzezenia do alpine ale firm jest sporo i naprawde nie brakuje glosnikow za 2.5 tys zlotych [JOKE] bo takie kupi kilka osob i firma mysli nad nowym modelem [/JOKE]

aryan nie masz w najmniejszym stopniu racji twierdzac ze te glosniki sa do bani... kosztuja 2.5 tys zlotych to napewno nie sa gorsze od jakis tam za 500zl co polecales chodzi oto czy warto kupowac za piec razy wiecej glosnik ktory bedzie powiedzmy ze dwa razy lepszy :) To kwestia budzetu i wybrednosci audiofila ! Alpine to dobra firma - kazda nowinka techniczna ma jakis potwierdzony cel, inaczej oczerniono by ta firme na łamach gazet o tematyce AUDIO. GLosnik jest ladny to nie znaczy ze musi zle grac, za 2.5 tys zlotych wydanie kosztow produkcyjnych zeby ten glosnik byl ladny to ulamek ceny produktu, wyglad glosnika w car audio to taki maly dodatek zeby przechylil szale zwyciezcy w testach glosnikow o identycznych parametrach i renomy producenta. Jestem za ladnym wygladem - nie kupilbym glosnika za 2.5 tys zł gdyby wygladal jak 20 letni tonsil. Aryan nie sluchales jego basu wiec nie masz podstaw zeby narzekac... Chlopak (Tomck) sporo czekal zeby uzbierac na swoj wymarzony car audio system, teraz prosi o pomoc w formie doradzctwa a Ty mu tylko azdroscisz...[/b]

Skomentuj

a ja powiem wprost bez gadania czy warto czy nie....: mi byloby zal kasy zeby wydac 2500pln moze dlatego ze to dla mnie kupa kasy

ja bym kupil cos za 500 i mial reszta na co innego, ale nie dlatego ze kieruje sie jakas teoria spiskowa:) poprostu poprzestalbym na malym:) a z reszta jaka trzeba miec fure zeby ladowac w nia suba za 2500???

a tak na marginesie jest taka potwierdzona teoria dzialajaca we wszystkich dzidzinach zycia: do pewniej ceny jakosc jest wprost proporcjonalna do ceny powyzej tej granicy kazda mala poprawa jakosci owocuje 2 razy wieksza cena....a moze warto kupic tego Hertza na rok posluchac i opchnac za 300 jak bedzie lipa, ten alpine na pewno stanieje zdrowo jak to nowosc:)

Skomentuj

chlopak ma najwyraźniej siano, niech zaszaleje :]

Duzo czytalem o tych nowinkach technicznych alpine i rozumiem je i jestem jak najbardziej ZA, to przyszlosc AUDIO .. :)

Skomentuj

FRANEK tu nie ot chodzi zeby robic z kogos krulika doswiadczalnego,

Duzo czytalem o tych nowinkach technicznych alpine i rozumiem je i jestem jak najbardziej ZA, to przyszlosc AUDIO .. :)
                                  w jaki sposub je zrozumiałes ??? twoja percepcja siega az tak daleko?
                                  masz na tylnej szybie nalepke????

Skomentuj

aryan, nie wiem cos ty sia tak uczepil tych nalepek na tylnej szybie pewnie masz i ch sporo i dlatego albo jedna zielony listek

Skomentuj

to nie ja sie czepiam. to wy sie czepiac Bóg wie czego? nie którzy na forum zachowują sie jakby mieli albo mają nalepke <-------- yeeeee, rEsPeKt ziomale <LOL> włoski na zel, zimny łokiec czego wiecej potrzeba
                                      musze was rozczarowac na szybie oprucz oznakowania i adresu salonu samochodowego nie posiadam zadnych nalepek w stylu MEGA BASS, X_BASS, poinier, alpine

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                                        FRANEK tu nie ot chodzi zeby robic z kogos krulika doswiadczalnego,

w jaki sposub je zrozumiałes ??? twoja percepcja siega az tak daleko?
                                        masz na tylnej szybie nalepke????
                                        wiem bo czytalem nie jestem takim prostakiem jak ty ze zobaczysz zdjecie i pomyslisz ze to jest bez sensu, "masz na tylnej szybie nalepke????"
                                        nie jestem aryan i jezdze tramwajem z mama (nie mam nalepki)

Skomentuj

FRANEK
                                          a gdzie to wyczytales? masz jakies tajne dojscia do alpine?? jak tak TO RESPEKT!!!
                                          a skad iwiesz ze ja nie czytalem?
                                          wyjasnij mi w sposób logiczny co ma prostactwo do obejzenia zdjecia????? jak n9ie dasz rady to wyjedz z textem ze jestem zazdrosny albo nie stac mnie
                                          Sam chyba nie wiesz i uzywasz terminów których nie znasz.
                                          wyjazd z zazdrosci ą albo prostactwem sorry twoije zachowanie wskazuje mna to ze masz nalepke (aluzja do inteligencj pewnego kregu społeczenstwwa którre mozemy poznac po charakterystycznym ozdabianiu tylnej dszyby samochodu)

[ Dodano: 2004-11-02, 18:03 ]
                                          dobra przyznaje sie mam nalepke i zazdroszcze heehhehe <LOL>
                                          czy czyjecie sie dowartosciowani? lepisi??
                                          <LOL>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X