Zamieszczone przez mkul
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
projekt na stx...
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dR.LasCaO PJ to czytałem dużo pozytywów
Zamieszczone przez dR.LasCajak rozmieścić w takim razie głosniki?
Skomentuj
-
Za cenę starego 126p pewnie też się nic nie dostanie, ale ja w takim układzie wolałbym na pieszo chodzić :wink: . Nawet gdybym kasy za bardzo nie miał to chyba wolałbym zaczekać i dozbierać te kilkadziesiąt złotych,s zczególnie, że wybór głośnika pociąga za sobą dokupienie elementów zwrotnicy, więc jego udział w całkowitym koszcie nie jest znowu taki wielki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkulZ tego co pisały osłuchane osoby wynika, że PJ jest tragiczny, więc nie wiem czy to dobry pomysł robić coś na nim
Zamieszczone przez dR.LasCajak rozmieścić w takim razie głosniki?
Zamieszczone przez dR.LasCaPaweł S mi napisał o tej zwrotce do tego głośnika..że nie powino być źle...
czekaj - to ty masz juz wszystkie glosniki czy tylko GDNa?
bo jak tylko GDNa to mozna dalej kombinowac. jak masz juz wszystkie to co innego
nie zapominaj ze zwrotnica do tych kolumn to 100zl/szt wiec zakup lepszej szerokopasmowki wcale by drozej nie wyszedl...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dR.LasCaja będę jedynie oklejał fornirem, lub okleiną..
Pawel S. nie polecałbym początkującym ARZta, bo dużo się narobią, a końcowy efekt może mocno rozczarować, ten głośnik ma więcej wad niż zalet, dlatego jeśli komuś ewidentnie nie zależy na tych zaletach kosztem całej reszty, to lepiej żeby nie marnował na to czasu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkulokleiną nie jest ani łądnie, ani solidnie, ani łatwo IMO.
Zamieszczone przez mkulten głośnik ma więcej wad niż zalet
nie oceniaj go pod takim katem o jakim pisali - ze to jakis hi-end. to jest poprostu glosnik za 30zl :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dR.LasCaWięc początkowe założenie to dno i nie warto, tak?
Skomentuj
-
http://www.stx.pl/charakterystyki/GD...-8-SCX-IMP.jpg
http://web.archive.org/web/200604241...0-8-SS-IMP.jpg
wiem ze to nie SC ale tylko to sie wczytuje. w paincie pokryj oba te wykresy i zobacz czy sie zgadzaja
Skomentuj
-
Tak jak myślałem, SCX ma więcej miedzi w napędzie i impedancja nie rośnie tak szybko. BTW może napisz do Irka, jeśli tylko przwinął mu się przez ręce ten twój GDN to powinien coś wymyślić. Irek zdaje się wszystkie pomiary robił trochę bardziej profi systemem i ma skalibrowany SPL każdego głośnika.
Skomentuj
-
Najpierw napisz do Irka, jak nic nie wymyśli to pozostaje albo dobierać elementy bazując na impedancji i pomiarach jakie można znaleźć, co tak średnio mi się widzi, albo sprzedać GDN-y i kupić inne, albo ew. GDN-y zasilić osobnym wzmakiem z filrem DP jak suba, a górę zrobić na np. 14SCX+ coś tam. Wtedy całość mogłaby być w jednej obudowie, odcięcię dołu dobierze się na ucho tyle, że wyjdzie drożej o koszt wzmaka...
Skomentuj
Skomentuj