Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak to zagra ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A czy są firmy którym można zlecić zaprojektowanie zwrotnicy ? Chodzi mi o sam schemat ideowy bo złożyć to sobie sam ją złoże

Skomentuj

Zamieszczone przez Barax
      Podejrzewam że lampa może być za słaba ewentualnie z amplitunera ale jak z amplitunera dać wyjście na wzmacniacz do tych tiwów
      I tutaj jesteś w błędzie, bo taka lampa 20W potrafi o wiele lepiej wysterować taki zestaw, niżeli nie jeden amplituner. Lampe może Ci wykonać np. Esh0, a uniampa Irek, symasyma Flodnis, a zwrotnice tak jak mówili wyżej - Yoshi.

Co do firm, są, tylko co z tego że biorą 10x więcej za tę samą robote i wcale nie uzyskują niekiedy lepszych efektów?

Skomentuj

Projektant tej zwrotnicy strasznie lubi stosować pułapki rezonansowe, doliczyłem się aż 4 co dość kiepsko świadczy o jego doświadczeniu. Ewidentnie szedł po trupach w kierunki uzyskania wypłaszczenia ch-ki, przy czym zwrotnica jest symulowana wyłacznie w firmowym programie visatona co wg mnie już ją dyskwalifikuje. Program lepszy niż wszystkie inne symulanty ale i tak mozna to traktować jako ostatnią deskę ratunku w przypadku gdy nie ma możliwości pomiaru.

Myśle, że twój zestaw ma przesadzoną sekcje basowa, dwa tiwy 300 łączone równolegle uzyskają tak wielki SPL, że kompletnie zagłuszą sekcję średnio-wysoko tonową.

Jak chcesz to sam sie pobaw programem visatona i zobaczysz co da sie uzyskać z tego zestawienia

Skomentuj

Przejrzałem całą stronkę Visaton i nie mogę znaleźć tego programiku :sad: gdzie go znajdę ?

Skomentuj

Barax, wpisz w google BOXSIM i kliknij w pierszy link z gory

Skomentuj

To są jakieś wykresy co to jest i cz to oznacza dobry wynik czy raczej zły [img][/img]
              A to jest zwrotnica [img][/img] proszę o poprawienie jak jest coś źle

Skomentuj

Bezsensu. Weź poczytaj troche artykułów i zorientuj się w temacie bo wydasz kupe pieniędzy na dobre przetworniki, któych absolutnie nie wykorzystasz.

Skomentuj

Ale pytam się cz to jest dobrze obliczone?

Skomentuj

nie, niestety niejest

cewka 22mH

Skomentuj

wywróżyć ciężko, ale sam fakt że jest tylko obliczone mówi że szanse że zagra to tak jak powinno i jak ma szanse zagrać są marginalne i bliskie zeru...

Skomentuj

A co niema w produkcji takich cewek ? To po co jest ten program zrobiony przez producenta tych głośników ? Jak to niem szansy dobrze zagrać zgodnie z przeznaczeniem tych głośników ? Jak ktoś może to niech poda jakąś firmę która wykona mi te zwrotki bo niema sensu wpompować z 300zł w zwrotnice które nie będą działać

Skomentuj

Barax, jak byś chciał złożyć tą zwrotnice na w miare przyzwoitych elementach to minimum 500zł/szt :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                            Barax, jak byś chciał złożyć tą zwrotnice na w miare przyzwoitych elementach to minimum 500zł/szt :P
                            Dokladnie. Barax zrozum w koncu ze symulatorem nigdy dobrej zwroty nie zrobisz. Nawet przy tanich zestawach gdzie calosc wychodzi 300zł okolo nie robi sie zwrotek bez pomiarow a co dopiero jak robisz kolumny ktore wyjda cie ze 4-5tys zł..

Skomentuj

Dziwne, że nikt nie zauważył, że G25 FFL jest zamieniona z TIW 300 , ciekawe czy wszyła symulacja :lol:

Swoją drogą to chyba najgorsza zwrotnica jaka w życiu widziałem, istna kumulacja bezsensownego skomplikowania układu , każdy filtr jest przesadzony.

Po drugie miały być dwa tiwy a widze jeden na schemacie.

Barax, ty to na prawde wymyśliłeś ?? :mrgreen:

Skomentuj

To nie moja wina że pogmatwałem kolejność ale jak mają być dwa tiw300 to mogę je spiąć w 8 ohm i rozdzielić zwrotnice bo TIWy mają być zasilane innym wzmacniaczem poza tym nie wiem o co chodzi z tą cewką 22mH szkoda zawracać sobie gitarę dostanę kolumny na tiw300 zrobione na gotowo bo koszt może będzie ten sam a zagrają lepiej

[ Dodano: 2008-11-12, 18:50 ]
                                A co sądzicie o tej zwrotce jest ona z oryginalnego kita

Skomentuj

Orginalne zwrotnice visatona na pewno są na tyle dobre, ze nie trzeba nic o nich sądzić czy dokonywać porpawek bo to będzie strata czasu. Zwrotnica jest na pewno dobra, jak ci pasują głosniki to tylko kopiować .

Skomentuj

Napewno lepsza niż wynik jakichkolwiek symulacji...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X