A czy są firmy którym można zlecić zaprojektowanie zwrotnicy ? Chodzi mi o sam schemat ideowy bo złożyć to sobie sam ją złoże
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak to zagra ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez BaraxPodejrzewam że lampa może być za słaba ewentualnie z amplitunera ale jak z amplitunera dać wyjście na wzmacniacz do tych tiwów
Co do firm, są, tylko co z tego że biorą 10x więcej za tę samą robote i wcale nie uzyskują niekiedy lepszych efektów?
Skomentuj
-
Projektant tej zwrotnicy strasznie lubi stosować pułapki rezonansowe, doliczyłem się aż 4 co dość kiepsko świadczy o jego doświadczeniu. Ewidentnie szedł po trupach w kierunki uzyskania wypłaszczenia ch-ki, przy czym zwrotnica jest symulowana wyłacznie w firmowym programie visatona co wg mnie już ją dyskwalifikuje. Program lepszy niż wszystkie inne symulanty ale i tak mozna to traktować jako ostatnią deskę ratunku w przypadku gdy nie ma możliwości pomiaru.
Myśle, że twój zestaw ma przesadzoną sekcje basowa, dwa tiwy 300 łączone równolegle uzyskają tak wielki SPL, że kompletnie zagłuszą sekcję średnio-wysoko tonową.
Jak chcesz to sam sie pobaw programem visatona i zobaczysz co da sie uzyskać z tego zestawienia
Skomentuj
-
A co niema w produkcji takich cewek ? To po co jest ten program zrobiony przez producenta tych głośników ? Jak to niem szansy dobrze zagrać zgodnie z przeznaczeniem tych głośników ? Jak ktoś może to niech poda jakąś firmę która wykona mi te zwrotki bo niema sensu wpompować z 300zł w zwrotnice które nie będą działać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michał K.Barax, jak byś chciał złożyć tą zwrotnice na w miare przyzwoitych elementach to minimum 500zł/szt :P
Skomentuj
-
Dziwne, że nikt nie zauważył, że G25 FFL jest zamieniona z TIW 300, ciekawe czy wszyła symulacja :lol:
Swoją drogą to chyba najgorsza zwrotnica jaka w życiu widziałem, istna kumulacja bezsensownego skomplikowania układu, każdy filtr jest przesadzony.
Po drugie miały być dwa tiwy a widze jeden na schemacie.
Barax, ty to na prawde wymyśliłeś ?? :mrgreen:
Skomentuj
-
To nie moja wina że pogmatwałem kolejność ale jak mają być dwa tiw300 to mogę je spiąć w 8 ohm i rozdzielić zwrotnice bo TIWy mają być zasilane innym wzmacniaczem poza tym nie wiem o co chodzi z tą cewką 22mH szkoda zawracać sobie gitarę dostanę kolumny na tiw300 zrobione na gotowo bo koszt może będzie ten sam a zagrają lepiej
[ Dodano: 2008-11-12, 18:50 ]
A co sądzicie o tej zwrotce jest ona z oryginalnego kita
Skomentuj
Skomentuj