PHL to dobre sutudyjne głośniki, ja tam zawsze cenie wysokie FS bo wtedy głośnik jest bardziej dokładny w przetwarzaniu napiecia na wychylenie membramy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
estrada contra home audio
Collapse
X
-
Zamieszczone przez irekJa badalem go w B-R i przy wysokim strojeniu mial max 97dB a przy rozciagnieciu w dol bylo 93-94dB. Te 107dB to bajki na resorach albo jakies specyficzne warunki pomiarowe.
ale pasmo podali do 29Hz dla -3dB to aż niewiarygodne
Skomentuj
-
Skoro f3 jest jest na poziomie 29hz to 107db nie może być w piku, no chyba że ten pik znajduje sie baaardzo nisko. I tak nawiasem to tam jest upchane ok. 3 metry tuby więc są warunki do grania nisko, co potwierdzają relacje ludzi którzy używali tą paczke (mi to nie było dane niestety) i twierdzili że gra to niesamowicie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wasik1989coolombo, nie mów że nie słyszałeś o PD wcześniej... to pierwsze od czego się zaczyna zasłychanie że to najlepszy przetwornik i jedynie ten z całej serii PD jest wart uwagi. Miałem już kupować 2 z niemiec, ale wyrwałem za dużo mniejszą kase coś porównywalnego - tzn nie wiele odbiegającego. Co do pd, miałem okazję go tylko słyszeć, niestety tylko w paczce BR. Na rynku krakowskim, jak to się w CMA ustawiało paczki z ciekawości się spytałem jak zawsze co tam siedzi, to mi powiedziano ze PD1850, noi dwie takie na stronę, radziły sobie spokojnie na plenerze. Mniejszego brata mogłem obejrzeć na targach muzycznych, cóż membrana dużo inna niż u konkurencji, wykonanie na najwyższym poziomie, po prostu biorąc w łapy, wiesz że to porządna konstrukcja. W takim razie przyjrzyj się Void p1200 czy jakoś tak - i tutaj PD ma konkurenta - szkoda że nie można ich zamówić do polski bo by dawno były u mnie :cry:
A co to za "zamiennik'? Pewnie widzieliście, ale może coś wniesie do wątku:
http://www.humblehomemadehifi.com/News.html
PA w domu z zastosowaniem DRC.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikCiekawa dyskusja chłopaki... Do Irka, może zobacz na głosniki PHL Audio, wygląd estrady efektywnosc estrady a jednak uzywane do domu, moze cos w tym jest.... sory za off top:)
PHL audio w pozadku, trudno znalezc te glosniki na estradzie i trudno znalezc w domu wiec o czym to swiadczy?
Zamieszczone przez ShiverSkoro f3 jest jest na poziomie 29hz to 107db nie może być w piku, no chyba że ten pik znajduje sie baaardzo nisko
Zamieszczone przez wasik1989Warto też wspomnieć o 18Sound 6ND430-16 który to jest estradowym głośnikiem 6' a jest stosowany przez niejednych w konstrukcjach domowych, ze względu na brzmienie jakie reprezentuje (głośnik o najmniejszych zniekształceniach jakie widziałem :shock: )
Ogolnie mowi sie ze konstrukcja glosnika z krotka cewka i dluga szczelina (najnowszy scan 18cm i wiekszosc wysokotonowcow) ma nizsze znieksztalcenia niz konstrukcja klasyczna (dluga cewka-krotka szczelina). Tylko dlaczego wszystkie wysokotonowce scan-a maja dlugie cewki i krotkie szczeliny a ''lepsza'' konstrukcje wprowadzaja w niskotonowcu?
Skomentuj
Skomentuj