Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Terminale - temat rzeka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

materiały itd, a poza oczywistymi sprawami np to że stxowe terminale nie lubią bananów...
    Pozatym jak ktoś robi kolumny za grube parę tysięcy to nie wrzuci plastików z stxa ;]

Skomentuj

miedziane czy srebrne konektorki to może mieć zamiast zwykłych blaszek w takim po 5zł :) trzeba będzie czymś prysnąć żeby nie zardzewiało
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

kiedys i ja sie zachwycalem terminalami ze sa zlote i zakrecane ale odkad wzialem sie za profesjonalne naglosnienie to tylko speacon widze przed oczami, prosto i wygodnie bez zadnego obierania i skrecania przewodow, szybko i niezawodnie a ze nikt tego nie stosuje w domu.. no coz co zawodowe to nie dla amatorow skrecanych kabelkow.
        Z domowych zaciskow to tylko bananki z bolcem rozpierajacym (sa juz tanie podruby WBT), widelki maja za mala sprezystosc polaczenia i zawsze sie rozkreca, dlatego WBT ma specjalne wersje ze sprezystym polimerem (nikt tego na razie nie kopiuje). A do golych obranych kabelkow to zaciski na srezynke sa najlepsze, same zakrecane zawsze po jakims czasie sie obluzuja i codziennie mozna dokrecac po cwierc obrotu. Nie bez powodu we wzmacniaczach marka levinsona jest duza zakretka motylkowa.

Skomentuj

W porzadnym sprzecie tylko banany. Solidne polaczenie, duza powierzchnia styku, latwosc podpinania itd. Gole kable na zakrecanie lub widelki to dodatkowa robota no i niepewnie trzymaja.. jesli chodzi o irkowe speakony moze i to jest rozwiazanie ale w domu ciezko z tym bo czlowiek musialby wszedzie miec taki standard a wiadomo ze z tym ciezko.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            no coz co zawodowe to nie dla amatorow skrecanych kabelkow.
            mi sie nie chce nic krecic i uzywam bananow od dluzszego czasu :P
            Zamieszczone przez irek
            same zakrecane zawsze po jakims czasie sie obluzuja i codziennie mozna dokrecac po cwierc obrotu.
            a zebys wiedzial... kilka razy cos mi brzeczalo w kolumnach. rozbieram i szukam powodu. a tu nakretka sie poluzowala ;]

Skomentuj

Czaruję...
            X