Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer domowy na głośniku PIONEER ts-w306c

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Brawo dla znawców :roll:

Skomentuj

zachowaj swoje ( bzdurne ) komentarze dla siebie.

Skomentuj

Zamieszczone przez maniek5511
        czemu?? 80W - takim sygnałem sprawdzali poprawność , to raczej nie zmaczy że ma taką moc
        Normalny producent by testowal na pelnej mocy bo co to za problem? BTW lepiej chbya dolozyc 100zł na pewny panel irka..

Skomentuj

takero, Ty także swoje bzdurne komentarze zachowaj dla siebie.
          Zamieszczone przez takero
          PA15.1 - czy to nie jest ten haj end z tda 7294 z dodatkowymi tranami przypadkiem ?
          Wkur... mnie takie wpisy jak nie wiem. Nikt tego na pewno nie nazywał high endem oprócz Ciebie, i to w sposób drybialny. Co niby widzisz za przeszkodę że zamiast mosfetów w końcówce TDA7294 użyto w zamian dwóch par najlepszych/najtańszych/najpopularniejszych Toshib które to pozwalają na stabilną prace wzmacniacza od 2 ohm? Powiedz mi dlaczego wielu z DIYowców nadal używa tych końcówek? Z prostoty wykonania, która tutaj przekłada się na niewielką cenę całego panelu oraz prostą ale nienaganną konstrukcje całego panelu. Oczywiście tworzysz mity, powielając tylko opinie zasłyszane gdzieś na innym forum, ale nawet pewnie nie dotykałeś tego panelu, a o jego wnikliwej analizie nie wspominając. No ale przecież masz do tego prawo, przecież na takiej zasadzie działa forum z tego co widać. Po prostu podaj dalej+dodaj coś od siebie...
          Zamieszczone przez n_omyzs
          Normalny producent by testował na pełnej mocy bo co to za problem? BTW lepiej chyba dołożyć 100zł na pewny panel irka..
          Gdybym miał być uszczypliwy (a taki niestety jestem że czepiam się szczegółów) mógłbym powiedzieć, że to jest i tak to jest zaszczyt że producent podał tyle parametrów, czego niestety nie mogę powiedzieć o Irku, podał tylko moc 300W/4ohm, 180W/8Ohm. Dla mnie taki produkt od irka, jest made in china i tyle, bo nie można o nim nic znaleźć w internecie, nie ma żadnych atestów ani instrukcji.

Skomentuj

to co to jest za panel Irka???
            ktoś z forum składa wzmacniacze??? :arrow: a jak to się przedstawia cenowo :?:

Skomentuj

maniek5511, tak, irek to nasz moderator i składa kompletne panele.

Słabszy niż ten, bo 300W przy 4ohmach, bez atestów, instrukcji, jakiś danych w internecie, i za to w dodatku 100zł drożej jak już n_omyzs pisał. We wzmacniaczu irka masz tylko 2 pary tranzystorów, a tutaj masz 4 pary łącznie.

Skomentuj

ale nawet pewnie nie dotykałeś tego panelu, a o jego wnikliwej analizie nie wspominając. No ale przecież masz do tego prawo, przecież na takiej zasadzie działa forum z tego co widać. Po prostu podaj dalej+dodaj coś od siebie...
                Dla mnie taki produkt od irka, jest made in china i tyle, bo nie można o nim nic znaleźć w internecie, nie ma żadnych atestów ani instrukcji.
                w takim razie takze nie miales w reku zadnego produktu irka a oczerniasz go i glupoty piszesz
                http://rapidshare.com/files/17266588...cza_sub300.pdf

nikt nie pisze ze to jedynie sluszne i najlepsze wyjscie ale masz przynajmniej gwarancje jakosci wykonania i praktycznie dozywotnia gwarnacje mimo ze oficjanie dostajesz na 2 lata...
                co do ceny - jak porownasz z konkurencja o podobnych parametrach i wykonaniu to zrozumiesz dlaczego jest taka cena

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  w takim razie takze nie miales w reku zadnego produktu irka a oczerniasz go i glupoty piszesz
                  Może powiesz mi także co wczoraj robiłem o godzinie 14?
                  Tak się składa że miałem UniAmpa w uchu.

Dziękuje bardzo za dokumentacje, szkoda że została udostępniona dopiero gdy zacząłem się o nią brzydko prosić.

dodam jeszcze raz, ten produkt mnie nie przekonuje zwłaszcza za tą cenę, mówię o irkowym panelu.

Skomentuj

ja się jeszcze zastanowię. a sumie ten irek pewnie zna sie na wzmacniaczach ale ten z allegro też zły nie jest i na jego korzyść może przemawiać większa ilość sprzedanych egzemplaży, czyli niższa cena, wiadomo większa ilość :arrow: niższa cena.

a ktoś ma ten panel irka?? jak sie sprawuje?? co napędza??

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                      Dziękuje bardzo za dokumentacje, szkoda że została udostępniona dopiero gdy zacząłem się o nią brzydko prosić.
                      Byla dostepna dawno temu.

Skomentuj

szkoda że została udostępniona dopiero gdy zacząłem się o nią brzydko prosić
                        byla caly czas dostepna odkad irek sprzedaje panele ;]
                        poprostu zamiast o nia zapytac u zrodla wolisz pisac ze czegos takiego niema ;]

dodam jeszcze raz, ten produkt mnie nie przekonuje zwłaszcza za tą cenę, mówię o irkowym panelu.
                        kup, zobacz jak jest wykonany, posluchaj a nastepnie porownaj z konkurencja.
                        mialem oba panele (SUB150 i SUB300), cena wydawala mi sie wysoka ale po ich zobaczeniu zrozumialem dlaczego.
                        DIY oczywoscie jest duzo tansze ale one maja byc dla osob ktore chca gotowca i wtedy ich cena jest jak najbardziej odpowiednia

ten z allegro też zły nie jest
                        nikt z zaufanych osob go nie testowal wiec nic nie mozemy dokladniej powiedziec. wczesniej tylko przedmowcy wypowiadali sie na temat jego budowy...
                        na jego korzyść może przemawiać większa ilość sprzedanych egzemplaży
                        :lol: nawet nie masz pojecia ile wzmacnaiczy juz irek sprzedal :lol:
                        gdyby chcial je sprzedawac tak jak inni np na allegro lub w sklepie to by tego bylo juz tyle ze fabryke by otworzyl... a ze sprzedaje to tym co wiedza ze cos takiego istnieje to jak widac na powyzszym przykladzie, nie kazdy nawet wie ze cos takiego istnieje

a ktoś ma ten panel irka?? jak sie sprawuje?? co napędza??
                        SUB300 kupilem dla kolegi do napedzenia XXLS12. SUB150 ma michal k do napedzenia MDS08, i SUB300 do napedzenia BSWII 15"
                        2szt SUB300 mial rowniez XYS w swoim zestawie ktore napedzaly scan speaki (zobacz wlasne konstrukcje)
                        wiecej nie wymienie bo sporo osob to kupilo :P

Skomentuj

to ten SUB300 ile kosztuje u irka??? bo taki byłby odpowiedni do STX dla mnie :)

:?: :?: :?: :?: :?:

Skomentuj

wydawalo mi sie ze juz pisalem (chyba jednak w innym temacie). 480zl za SUB300 i 270zl za SUB150

Skomentuj

takero, Ty także swoje bzdurne komentarze zachowaj dla siebie.
                              PA15.1 - czy to nie jest ten haj end z tda 7294 z dodatkowymi tranami przypadkiem ?
                              Wkur... mnie takie wpisy jak nie wiem. Nikt tego na pewno nie nazywał high endem oprócz Ciebie, i to w sposób drybialny. Co niby widzisz za przeszkodę że zamiast mosfetów w końcówce TDA7294 użyto w zamian dwóch par najlepszych/najtańszych/najpopularniejszych Toshib które to pozwalają na stabilną prace wzmacniacza od 2 ohm? Powiedz mi dlaczego wielu z DIYowców nadal używa tych końcówek? Z prostoty wykonania, która tutaj przekłada się na niewielką cenę całego panelu oraz prostą ale nienaganną konstrukcje całego panelu. Oczywiście tworzysz mity, powielając tylko opinie zasłyszane gdzieś na innym forum, ale nawet pewnie nie dotykałeś tego panelu, a o jego wnikliwej analizie nie wspominając. No ale przecież masz do tego prawo, przecież na takiej zasadzie działa forum z tego co widać. Po prostu podaj dalej+dodaj coś od siebie...
                              Zamieszczone przez n_omyzs
                              Normalny producent by testował na pełnej mocy bo co to za problem? BTW lepiej chyba dołożyć 100zł na pewny panel irka..
                              Gdybym miał być uszczypliwy (a taki niestety jestem że czepiam się szczegółów) mógłbym powiedzieć, że to jest i tak to jest zaszczyt że producent podał tyle parametrów, czego niestety nie mogę powiedzieć o Irku, podał tylko moc 300W/4ohm, 180W/8Ohm. Dla mnie taki produkt od irka, jest made in china i tyle, bo nie można o nim nic znaleźć w internecie, nie ma żadnych atestów ani instrukcji.
                              Primo - co to jest sposób "drybialny" ?
                              Secundo - jeśli 400zł za takie coś to tanio to gratuluje.
                              Tertio - to że tam tda jest wiadomo nie od dziś, do niedawna w opisach aukcji to mieli, ale widać ludzi straszyło, więc usunęli. Jedynym atutem tda, no może jednym z dwóch jest łatwość konstrukcji i cena, tutaj to pierwsze nie ma znaczenia, a drugie zostawiam bez komentarza...

Tak na marginesie - Ciebie to wkur.... wszystkie posty nie zgadzające się z Twoim tokiem myślenia, sądząc po słownictwie to wyjątkowo kreatywnym (nowomowa techniczna i słowotwórstwo ;] ), jednak bardzo subiektywnym. Nie wspomnę już o tym że wydajesz się być mocno ograniczony jeśli chodzi o rozgraniczenie między sprawami osobistymi, a tymi mniej osobistymi. Piszesz że ten panel jest lepszy od panelu Irka nie mając żadnego w ręku, do czego się przyznajesz, a następnie piszesz że moja opinia jest powiedzmy niewiarygodna (daruje sobie Twoje słownictwo...). Gdzie tu logika ? Straszny z Ciebie egocentryk i mitoman (znaczenie tych słów sobie na wikipedii znajdź).

Różnica , jeśli chodzi o parametry, jest taka że tu masz podkoloryzowany opis szita z allegro z równie podkoloryzowanymi parametrami ( bo mam nadzieję że nie wierzysz już że z tadka 100w się wyciąga ? ), a w drugiej ręce masz panel Irka z rzeczywiście zmierzonymi parametrami, których jest więcej niż tylko sama moc, wystarczy poszukać.
                              Co więcej - Irek tą moc gwarantuje...
                              Jeśli zaś chodzi o Irkowy panel - miałem przez chyba 3 czy 4 lata ten 300w, w dodatku prototyp więc pewien punkt odniesienia mam, zdecydowanie bardziej obiektywny niż Ty, specjalisto i profesjonalisto (bo tak każesz się nazywać), który tylko spojrzy i już wie...

Nie wiem czy wiesz, czyt, czy do Ciebie to dociera , ale wielu, bardzo wielu osobom nie pasuje Twój styl wypowiedzi, łączący się z obrażaniem innych użytkowników , ubliżaniem im itd, zresztą sam wiesz najlepiej.
                              Toczy się dyskusja na Twój temat wśród moderatorów i administratora i takie posty tylko upewniają nas w tym do czego najprawdopodobniej dążysz...

Skomentuj

http://img90.imageshack.us/img90/4151/sub3004ld7wb3.jpg

Jak to jest zła konstrukcja to ja koncze chyba z elektronika....

Skomentuj

Sposób drybialny, to z drwiną i kpiną w podtekście.

Secundo - jeśli 400zł za takie coś to tanio to gratuluje.
                                  Owszem tanio, 1zł za 1W to dużo? U irka płacisz 1,65zł za 1W :wink:

Tertio - to że tam tda jest wiadomo nie od dziś, do niedawna w opisach aukcji to mieli, ale widać ludzi straszyło, więc usunęli. Jedynym atutem tda, no może jednym z dwóch jest łatwość konstrukcji i cena, tutaj to pierwsze nie ma znaczenia, a drugie zostawiam bez komentarza...
                                  Nadal chyba nie rozumiesz i nie zrozumiesz dlaczego tam TDA siedzi, szkoda, wydawało mi się że znasz się cokolwiek na elektronice :roll:

Tak na marginesie - Ciebie to wkur.... wszystkie posty nie zgadzające się z Twoim tokiem myślenia, sądząc po słownictwie to wyjątkowo kreatywnym (nowomowa techniczna i słowotwórstwo ;] ), jednak bardzo subiektywnym. Nie wspomnę już o tym że wydajesz się być mocno ograniczony jeśli chodzi o rozgraniczenie między sprawami osobistymi, a tymi mniej osobistymi. Piszesz że ten panel jest lepszy od panelu Irka nie mając żadnego w ręku, do czego się przyznajesz, a następnie piszesz że moja opinia jest powiedzmy niewiarygodna (daruje sobie Twoje słownictwo...). Gdzie tu logika ? Straszny z Ciebie egocentryk i mitoman (znaczenie tych słów sobie na wikipedii znajdź).
                                  Mitoman? :lol: ja właśnie obalam mity w przeciwieństwie do Ciebie.

Ciekawy art, przyda się wam być może, myślę że i tak większość z was wie jak to jest, ale dla pewności:

http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,..._Egoistow.html

Różnica , jeśli chodzi o parametry, jest taka że tu masz podkoloryzowany opis szita z allegro z równie podkoloryzowanymi parametrami ( bo mam nadzieję że nie wierzysz już że z tadka 100w się wyciąga ? ), a w drugiej ręce masz panel Irka z rzeczywiście zmierzonymi parametrami, których jest więcej niż tylko sama moc, wystarczy poszukać.
                                  Co więcej - Irek tą moc gwarantuje...
                                  Jeśli zaś chodzi o Irkowy panel - miałem przez chyba 3 czy 4 lata ten 300w, w dodatku prototyp więc pewien punkt odniesienia mam, zdecydowanie bardziej obiektywny niż Ty, specjalisto i profesjonalisto (bo tak każesz się nazywać), który tylko spojrzy i już wie...
                                  Na jakiej podstawie sądzisz że to podkoloryzowane jest miszczu? Kolejny raz, nie rozumiesz tego że TDA pełni tutaj tylko jedną role :!: STERUJĄCĄ Tranzystorami mocy (dwoma parami bipolarnych Toshib a nie tymi zawartymi w kostce TDA :evil:) na które zostało podane wyższe napięcie niż na końcówkę! Spójrz sobie np. na temat założony przez SS, TDA7294 - 150W w subie, prosto i tanio czy jakoś tak - zasada działania prawie taka sama, jedynie tutaj są dwie takie końcówki połączone w mostek za pomocą właśnie układu sterującego jakim jest TDA, przez to można było uniknąć stosowania odwracacza fazy.

Zresztą pokazałem stronę producenta, są parametry wszystkie, a jednak nie popatrzyłeś albo nie chciałeś popatrzyć tylko napisałeś byle by oczerniać ludzi którzy to czytają i przekonać ich że ten panel jest zły a irka dobry. Tutaj mogę argumentować wszystko jak irek, co jest złego w jego zwrotnicach? przecież działają, prawidłowo się nanoszą charki na siebie, nie palą głośników więc dlaczego są złe?
                                  Tak samo jest tutaj, wzmacniacz ma zadeklarowaną moc, nie pali głośników (posiada zabezpieczenia), itd itp.
                                  Kwestia brzmienia jest nie ważna, bo jak ją zmierzyć? :lol: Tak więc dla mnie panel irka przegrywa, gdyby stosować powiedzenie, skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać

specjalisto i profesjonalisto (bo tak każesz się nazywać), który tylko spojrzy i już wie...
                                  Dziękuje za komplement :cool:
                                  Nie wiem czy wiesz, czyt, czy do Ciebie to dociera , ale wielu, bardzo wielu osobom nie pasuje Twój styl wypowiedzi, łączący się z obrażaniem innych użytkowników , ubliżaniem im itd, zresztą sam wiesz najlepiej.
                                  "A teraz spójrzcie na siebie, i powiedzcie, kto jest bez winy, niech rzuci kamieniem..."

Toczy się dyskusja na Twój temat wśród moderatorów i administratora i takie posty tylko upewniają nas w tym do czego najprawdopodobniej dążysz...
                                  Tak jest, obojętne mi jest, czy jestem na tym forum czy nie. Inaczej by było, gdyby to forum miało jakieś wartości, dla których warto tutaj pozostać. A ostatnio upewniam się, że się cofa, uwstecznia, i pozostaje w swojej niewiedzy.

[ Dodano: 2008-12-13, 15:50 ]
                                  a jak to jest zła konstrukcja to też kończysz?

http://www.pa151.jpg.pl/

Skomentuj

Sposób drybialny, to z drwiną i kpiną w podtekście.

Własny język kreujesz, to już pewien postęp, choć gdybyś wpierw opanował (miejmy nadzieję ) rodzimy , to byłoby to przydatniejsze.

Szczerze mówiąc nie chce mi się odpisywać na Twoje dość bezwartościowe wywody, wystarczy tylko to:
                                    Owszem tanio, 1zł za 1W to dużo? U irka płacisz 1,65zł za 1W :wink:
                                    a jak to jest zła konstrukcja to też kończysz?

http://www.pa151.jpg.pl/
                                    Widać że trafo ma tam 2x24vac, skoro twierdzisz że wyciągniesz z takiego trafa 200w przy 2R to jest to zupełnie wystarczającym argumentem aby rozmowę z Tobą traktować nie zupełnie poważnie :)

Mitoman? :lol: ja właśnie obalam mity w przeciwieństwie do Ciebie.
                                    mówiłem żebyś na googlach sprawdzić co to znaczy , bo widzę nie załapałeś :lol:
                                    wzmacniacz ma zadeklarowaną moc
                                    :lol: :lol: :lol:

Niestety to czego nie napiszę Ty sobie dopowiesz, nigdzie nie pisałem o brzmieniu, co zapewne Ci umknęło, zresztą...
                                    Nie widzę sensu rozmowy z Tobą, chyba byłoby najlepiej gdybyś stworzył własne forum i sam tam pisał, to byłaby całkiem interesująca wizja Twojego schizofrenicznego świata w którą doskonale wpisywałaby się Twoja osoba :)

Dziękuje za komplement :cool:
                                    naprawdę nam przykro...

Skomentuj

Tak jest, obojętne mi jest, czy jestem na tym forum czy nie. Inaczej by było, gdyby to forum miało jakieś wartości, dla których warto tutaj pozostać. A ostatnio upewniam się, że się cofa, uwstecznia, i pozostaje w swojej niewiedzy.
                                      w takim razie co tutaj jeszcze robisz? idz sie rozwijaj gdzie indziej i przestan ludzi denerwowac

jak przeczytam jeszcze jeden twoj post ktory mi podniesie cisneinie odrazu daje ostrzezenie co wiaze sie z blokada pisania na forum...

Skomentuj

chyba małą wojnę wywołałem :razz:
                                        juz kupiłem wyrzynarkę i płyty :)
                                        w święta będe coś składał :)

Skomentuj

chyba małą wojnę wywołałem
                                          niekoniecznie. wasik1989, w wieeelu tematach wyladowuje swoja frustracje, agresje, niezadowolenie (niepotrzebne skreslic) w taki sposob

Skomentuj

Czaruję...
                                          X