Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o 2.5 na małych usherach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mor den siur
    Tweeter dużo lepiej wychodzi w pomiarach niż ke25sc
    mor den siur, wez tylko pod uwage ze w tej cenie wszystkie przetworniki sa "dobre" parametrami.. co innego jak brzmia. Zreszta np wiele ludzi twierdzi ze jesnym z wiekszych hitow tegorocznego AS byly metalowce visatona i oczywiscie KE.. o czyms to swiadczy (mimo ze te glosniczki troche juz maja)

Skomentuj

Przyznam się, że nie rozumiem do końca - mają ke25sc i na nowo je odkryli? Tłumaczyłbym to zręczną zwrotnicą raczej.

I nie miałem na myśli parametrów tylko pomiary wykonywane przez Zapha i Marka Krawza np. Można oczywiście opierać się na opiniach, ale uważam, że sprzęt pomiarowy jest mniej zawodny i bardziej wiarydogny przy porównaniach - bo po to w sumie zsotał stworzony.
      Decyzja i tak należy do kaczortrexa:)

Skomentuj

mają ke25sc i na nowo je odkryli? Tłumaczyłbym to zręczną zwrotnicą raczej.
        Oczywiscie - nie zaprzeczam :). Po prostu chcialem powiedziec ze to konkretny glosniczek i tyle:)

Skomentuj

Ja sam się kiedyś na niego czaiłem:)

Najlepsze połączenia na aluminiowych membranach to 27tbfc/g + al130. Bezdyskusyjnie nie ma nic lepszego na rynku - zwrotki niestety też...

Skomentuj

27tbfc/g + al130.
            sam sie zastanawialem nad tym zestawem ale wlasnie zwrotka... a potegorocznym AS stwierdzilem ze aluminiowe kopulki nie przypadaja mi do gustu.. chociaz byly tez na AS takie ktore graly przyjemnie - konstrukcje totema

Skomentuj

Dużo zależy od aplikacji. SC10n podobno piaszczy niemiłośiernie a to typowa szmata:)

Skomentuj

już jestem nawet przekonany do 2.0 na małych usherach tylko by było fajnie jakby takero odpowiedział na pw w sprawie barwy i sceny :); tak to nie mam pomysłu co by mi się podobało za 800-900zł na parę

Skomentuj

Ostatnio zakupiłem wysokotonowca Usher UA-025, nie mam jeszcze zwrotki dla niego ale na samym kondzie gra 10 razy lepiej od SC10 bo taki miałem, jednak posluchalem go 2 miesiace i dalej nie moglem ;-), usher gra napewno bardziej szczegółowo i delikatniej, przy niskim podziale troche wali w uszy, ale nie moge nic więcej powiedzieć bez zwrotnicy. Jednak polecam .

Skomentuj

no to piszę :P
                    głośniki bardzo fajne, grają naprawdę przyjemnie, szczególnie niskośredniotonowce, kopułki są hmmm, takie sobie, bez rewelacji imho.
                    Niestety sądzę żę cena głośników, zwłaszcza wysokotonowych przesadzona jest i to nie mało, DX o klasę lepszy jest, tyle że nie ma zwroty.
                    2.5 drogi na tych głośnikach imho mija się z celem, wolałbym zrobić zwykłe 2 drogi, ale z jednym głośnikiem większego kalibru + lepsza kopułka.

Skomentuj

no że tak się wyrażę ******* mnie zaraz strzeli ; takero co dla ciebie oznacza "większy kaliber"?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                        takero co dla ciebie oznacza "większy kaliber"?
                        16cm.
                        Zamieszczone przez kaczortrex
                        no że tak się wyrażę ******* mnie zaraz strzeli
                        weź poszukaj czy nikt w okolicy nie ma, albo w jakimś salonie S520 - firmowych monitorków na tych głosnikach, posłuchaj i będziesz wiedział :P

Skomentuj

z tego co mi wiadomo to w 3City bida jest z odsłuchami; może któryś z szanownych kolegów mógłby się czymś pochwalić?

Skomentuj

ja moge kepem i morelem a po w czasie miedzy swietami a nowym rokiem zrobie DX25+15A, wiec zapraszam do siebie

Skomentuj

dzięki :) ale kep plus morel to nie mój przedzial cenowy :); a jeżeli na nic nie wpadne to z chęcią odsłuchałbym dx z ax

Skomentuj

zapraszam po nowym roku:)

Skomentuj

dobra sprawa wygląda tak: jeżeli w poniedziałek nie będzie GNDów w sklepie biorę coś z poniższych zestawów:

Vifa M18WH-08-08 + DX25TG-05-04 -> 580zł

Usher Audio 8935A + T-9930-20NC -> 649 zł

HDS134/HDS164 plus DX25tg -> 540/580 zł

Co byście polecili dla laika z w/w smakami muzycznymi, który jednak na razie nic porzadnego nie miał :)

pzdr i dzięki za poprzednie odpowiedzi

P.S budżet i tak przekrocze o ok 150zł ale ani centa więcej ;p

Skomentuj

każdy z zestawów będzie dobry, ale jeśli już HDS to 164 ;]

Skomentuj

hmm, czyli w sumie wezme tańszy czyli albo M18|dx25tg albo hds164/dx25tg co ty na to takero?

P.S tylko że na akustyku dx25tg skoczył do 110zł co daje 600zł za komplet

Skomentuj

różnice cenowe są pomijalne, wszystkie te zestawy są dobre, można śmiało brać.

Skomentuj

dogadales sie co do ceny? na stronce sa troszke inne schemacik zwrotki dostaniesz ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X