Zamieszczone przez mor den siur
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co sądzicie o 2.5 na małych usherach
Collapse
X
-
Przyznam się, że nie rozumiem do końca - mają ke25sc i na nowo je odkryli? Tłumaczyłbym to zręczną zwrotnicą raczej.
I nie miałem na myśli parametrów tylko pomiary wykonywane przez Zapha i Marka Krawza np. Można oczywiście opierać się na opiniach, ale uważam, że sprzęt pomiarowy jest mniej zawodny i bardziej wiarydogny przy porównaniach - bo po to w sumie zsotał stworzony.
Decyzja i tak należy do kaczortrexa:)
Skomentuj
-
Ostatnio zakupiłem wysokotonowca Usher UA-025, nie mam jeszcze zwrotki dla niego ale na samym kondzie gra 10 razy lepiej od SC10 bo taki miałem, jednak posluchalem go 2 miesiace i dalej nie moglem ;-), usher gra napewno bardziej szczegółowo i delikatniej, przy niskim podziale troche wali w uszy, ale nie moge nic więcej powiedzieć bez zwrotnicy. Jednak polecam .
Skomentuj
-
no to piszę :P
głośniki bardzo fajne, grają naprawdę przyjemnie, szczególnie niskośredniotonowce, kopułki są hmmm, takie sobie, bez rewelacji imho.
Niestety sądzę żę cena głośników, zwłaszcza wysokotonowych przesadzona jest i to nie mało, DX o klasę lepszy jest, tyle że nie ma zwroty.
2.5 drogi na tych głośnikach imho mija się z celem, wolałbym zrobić zwykłe 2 drogi, ale z jednym głośnikiem większego kalibru + lepsza kopułka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczortrextakero co dla ciebie oznacza "większy kaliber"?
Zamieszczone przez kaczortrexno że tak się wyrażę ******* mnie zaraz strzeli
Skomentuj
-
dobra sprawa wygląda tak: jeżeli w poniedziałek nie będzie GNDów w sklepie biorę coś z poniższych zestawów:
Vifa M18WH-08-08 + DX25TG-05-04 -> 580zł
Usher Audio 8935A + T-9930-20NC -> 649 zł
HDS134/HDS164 plus DX25tg -> 540/580 zł
Co byście polecili dla laika z w/w smakami muzycznymi, który jednak na razie nic porzadnego nie miał :)
pzdr i dzięki za poprzednie odpowiedzi
P.S budżet i tak przekrocze o ok 150zł ale ani centa więcej ;p
Skomentuj
Skomentuj