Zamieszczone przez wasik1989
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie głośniki do 2 drożnej kolumny do 1000zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wasik1989toma085 napisał/a
Z tymi założeniami wpakował bym się w alu Seasy jeszcze swoich nie słyszałem ale kierowałem się takimi samymi kryterjami i po prawie dwóch miesiącach wertowania polskich oraz zagranicznych for padło na wiesz co.
Te seasy i te ushery mają dość podobne brzmienie, dużo się nie różni. Więc wybór to raczej marka i tylko tyle. Z tych dwóch, wybrałbym jednak ushery
Tak czy siak jak słyszałeś oba zestawy to powinieneś uzasadnić swój wybór a nie pisać brednie że grają tak samo.
Ja wybrałem Seasy bo osłuchałem już alu Visatony i brzmienie mi odpowiadało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123slyszales rozumiem ?
To muszę Cię zmartwić, oba te brzmienia są dosadnie chirurgiczne. Wcale bym nie powiedział że Usher 9930-20nc daje ciepło i dodaje od siebie, gra to co powinien i tyle. Na jakich ludzie wzmakach go słuchali? Może lampy? Na symie na dwóch parach grało to bardzo szczegółowo, tylko że ja słuchałem papierowego odpowiednika 27tdfc a nie metalowego seasa, który deko krócej wybrzmiewa, oraz ma chłodniejsze brzmienie jak to mówisz analityczne. Rzeczywiście alu ma swój urok, bardziej mi przypadło do gustu, niż celuloza oraz materiałowe kopułki, ale nie do każdych kawałków pasuje, niektóre brzmią tak że serce się raduje a niektóre że z nerwów przyspiesza bo źle brzmi. Dla tego rezygnuje z 27tbfc/g i rs150. Obecnie testuje morele mdt29 i krąży opinia ze są jak miód słodkie i ciepłe, kiedy moim zdaniem wcale takie nie są. Wracając do Seas vs Usher tak jak mówię, dużo się nie różnią moim zdaniem i mają taki sam wręcz charakter brzmienia. Z dwóch trudno jest wybrać, chyba to kwestia wyglądu i upodobania do firmy. A tutaj akurat u mnie usher wygrywa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wasik1989bo każdy ma inny słuch i sprzęt oraz pokój i o tym powinieneś wiedzieć, bo żadna z dotychczasowych opini o głośnikach które miałem nie złożyła się w ponad 50% z tą zasłuchaną na forum, każdy podrasowywuje swój sprzęt, stąd min. mój podpis.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez JqJa wrócę do tematu.
Spotkał się ktoś ze zwrotnicą do 8945A i 9550 ? Niby pomiary będą, ale można by zacząć od gotowej.
[ Dodano: 2008-12-31, 15:28 ]
Pomyliłem się co do rezystora bo ma być 2,7 i wysoki to 9930 a nie 9950
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12489
Skomentuj
Skomentuj