Witam. Tak wiec mam wzmacniacz pioneer a656 i Chcialbym zbudowac jakies kolumny podlogowe lub monitorki.Slucham pop, dance, techno.Ogolnie wiele gatunkow, ale najwiecej techno. Oczekiwal bym od kolumn dobrego miekkiego i dynamicznego basu oraz czystych sopranow. Mialem wiele zestawow zaczynajac od logitechow z-5500 konczac na jakis technicsach t-100. Zaznaczam ze pokoj ma 12m2 i na wydanie mam okolo 600zl nie wliczajac plyt na obudowe.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny pokoj 12m2
Collapse
X
-
powiem tak. moge wylozyc z 800 zl ale chcialbym zeby to zagralo juz naprawde mocnym bassem ale nie dudniacym. noi wiadomo reszta pasma tez musi przyzwoicie grac. To bedzie moj pierwszy projekt wiec prawde mowiac nie chcialbym stracic zbyt duzo pieniedzy jak zle zagra. wiec moje maksimum to 800zl na przetworniki, zwrotki i terminale. Aha i czy ten moj wzmacniacz pociagnie takie kolumny ??
Skomentuj
-
Paweł S. złoży Ci zwrotnice z części zamówionych w Polinku. KEP ma ten ból, że kosztuje 240zł sztuka, do tego XT19 po 140 sztuka i już 800 stówek popłynęło.
jeśli to ma być solidna spora kolumna to te STX'y będą super, w sam raz na pierwszy projekt. łatwo dostępne. Drugi wariant to coś na 14'tkach STX + subwoofer aktywny.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gromba21Mam ten program i nie wiem co tam wpisac i na co patrzec.
Skomentuj
-
zboj87, po co poczatkujacemu mieszasz w glowie z zabawa w winisd skoro zalecany optymalny litraz jest/byl juz podany na forum? ok 30 litrow temu GDNowi starczy. tunel b-r o srednicy ok 7cm a dlugosc dobrana tak zeby strojenie bylo w przedziale 40-45Hz (sam dobierzesz na sluch co lepiej zagra)
co do zwrotnic to chetnie pomoge - odezwij sie w styczniu to uzgodnimy szczegoly
a projekt obudowy gdzies mialem pod 3 drogi na MDSach (zobacz gotowe konstrukcje)
Skomentuj
-
ilosc bassu nie musi byc az tak wielka w porwnaniu do tych logow ale zeby sie nie okazalo ze jest go naprawde malo. tak jak mowilem moge wydac 800zl na przetworniki ze zwrotnicami plus jakies terminale. wiec chcialbym zeby to byl jak najlepszy zestaw w tym przedziale cenowym.
[ Dodano: 2008-12-26, 00:06 ]
niech bedzie i zaryzukuje zrobienie tego zestawu. glosniki juz zamowilem i jutro wysle pieniazki. jezeli ktos bedzie mogl to prosilbym o wymiary tej obudowy. pzdro
[ Dodano: 2008-12-26, 00:08 ]
co myslicie o tym projekcie ?? zagra lepiej od tych stxow ??
[ Dodano: 2008-12-26, 00:20 ]
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic236032-0.html
Skomentuj
Skomentuj