Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny pokoj 12m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

omzys mogl bys mi powiedziec jak mam wpisac te dane?? bo wpisuje tyle ile jest podane na stronie stx i jak robie save to wyskakuje mi okienko z jakims bledem

[ Dodano: 2008-12-26, 00:56 ]
    dokladnie pisze cos takiego: Consistency check on following parameter groups failes. See the help file for recommended data entry procedure i nizej w okienku Qts,Qms,Qes i moge kliknac ok albo help

Skomentuj

Qts, Fs, Vas - te parametry są obowiązkowe. Mi po ich wpisaniu przy savie nie wyskakuje żaden błąd. Spróbuj pominąć 2 pozostałe wartości zaczynające się na 'Q' ja nie zadziała...

Skomentuj

gromba21, moze sproboj sciagnac inna wersje winisd bo z jedna sa chyba problemy cos mi sie kojarzy. Ogolnie to polecam bassboxa..

Skomentuj

gdy wpisze tylko te 3 wartosci to dziala.

Skomentuj

Zamieszczone przez gromba21
            co myslicie o tym projekcie ?? zagra lepiej od tych stxow ??

[ Dodano: 2008-12-26, 00:20 ]
            http://www.elektroda.pl/r...ic236032-0.html
            tesle sa bardzo popularne ale jakby nie patrzec sa juz mocno wiekowe wiec raczej bym sie zainteresowal czyms nowszym...

Zamieszczone przez n_omyzs
            Bo to wlasnie zabawa dla poczatkujacych. Nie przesadzaj... przeciez to nie male dzieci troche wiedzy i obycie nie zaszkodzi nabrac.
            ok ok - ale jak ma sie bawic to niech sciagnie starsza wersje bo ta nowa za bardzo miesza poczatkujacym

gromba21, projekt obudowy jutro poszukam - w koncu nadal swieta mamy :P

Skomentuj

Ok wiec jestem juz zdecydowany na ten projekt. Wiem wiem ze swieta ale poprostu sie napalilem heh. Tak wiec czekam na projekt obudowy.

Skomentuj

[ Dodano: 2008-12-26, 00:08 ]
                co myslicie o tym projekcie ?? zagra lepiej od tych stxow ??

[ Dodano: 2008-12-26, 00:20 ]
                http://www.elektroda.pl/r...ic236032-0.html
                "Kolumny trójdrożne na TVM'ach (MDCS projekt)" i to wystarczy... Zwrota uniwersalna, kiepskie głośniki, szczególnie ARP i ARV.

Skomentuj

czyli te stxy zagraja lepiej ??

Skomentuj

bez porównania.

Skomentuj

W takim razie czekam az Pawel znajdzie projekt obudowy.

[ Dodano: 2008-12-26, 13:29 ]
                      Chcialem jeszcze zapytac. Czy ten moj wzmacniacz zostawic czy zmienic na cos innego ??

Skomentuj

gromba21, Mam 3way na tych stxach i jestem zadowolony zagrają lepiej niż te logitechy... a odnośnie wzmaka to też miałem takiego pioneera i poza mocą to nic nie wnosi do dźwięku, ja bym go sprzedał i kupił jakąś jamaszkę :wink:

Skomentuj

A jaka yamaszje bys polecal w cenie do 500zl ??

Skomentuj

hmm, ax-550, ax-392, ax-396

Skomentuj

znalazlem ta ax550. Mowisz ze lepiej ona zagra od tego pioneera ??I widze ze ma mniej mocy

Skomentuj

ax550 akurat nie słuchałem ale jak kiedyś szukałem to miała sporo dobrych opinii... Ta cena za tą ax550 jest taka sobie, lepiej polować.... Ja mam ax-392 i mocy nie brakuje mi :wink:

Skomentuj

ok. narazie zloze te kolumny i zobacze jak to bedzie gralo. Jak by co to bede zmienial na ta yamahe.

[ Dodano: 2008-12-27, 10:58 ]
                                  Witam. Czy moze mi ktos jaki litraz ma byc dla tego niskotonowca ?? i srednica bassreflexu??

Skomentuj

Zamieszczone przez kilka postów wcześniej Pawel S.
                                    ok 30 litrow temu GDNowi starczy. tunel b-r o srednicy ok 7cm a dlugosc dobrana tak zeby strojenie bylo w przedziale 40-45Hz (sam dobierzesz na sluch co lepiej zagra)
                                    Ja wiem że jesteś początkującym a dziedzinie audio ale kurde czytać to cię chyba do tej pory już zdążyli nauczyć... Bo jak masz z tym problemy to nie bierz się za kolumny. :twisted:

Skomentuj

ja odradzam te 3-way. moze i bas bedzie, ale jak uslyszysz cos normalnie grajacego to szybko ci zbrzydnie twoj zestaw i bedziesz zalowal wydania tak duzej sumy na taka kupe. za 1000zl mozesz zrobic kep+xt19. zapewniam ze basu to on daje sporo i to bardzo fajnego i dodatkowo bedziesz mial bardzo fajna srednice - imho znacznie lepsza niz z Vif za podobne pieniadze. Kopulka co prawda przydalaby sie lepsza, ale z XT19 tez to gra (zreszta do PJ to nie ma w ogole co porownywac - roznica niebo, a ziemia).

Skomentuj

ale 1000zl to same przetworniki czy calosc ??

Skomentuj

ale 1000zl to same przetworniki czy calosc ??
                                          Za tyle pieniędzy to byś miał chłopie wszystko do budowy:
                                          http://www.zaphaudio.com/SR71.html

lub tego:

http://www.zaphaudio.com/audio-speaker17.html

I wedle mnie byłbyś o jakieś dwie klasy w jakości dzwięku do przodu nawet lepiej od kepa i vify.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X