ma zamiar zrobi suba o wymiarach 665x427x268 tak obliczyl mi program i benda znajdowaly sie tam dwa glosniki stx 25/100/8ohm w obudowie zamknietej sub bedzi pasywny
co o tym sadzicie?
przemek_mar, masz juz te glosniki? czy dopiero sie przymierzasz do ich zakupu?
jak sie przymierzasz to prosze - nie kupuj ich!! mam ten glosnik i wykozystuje go w kazdy dowlony sposob byle nie gral. z tego basu wcale niema :|
napisz czy masz juz te glosniki czy nie. jak nie to sie doradzi co potrzeba.
na poczatek polecam slownik jezyka polksiego (nie to zebym to ja byl jakims geniuszem ale to juz przesada :???: )
STK 4044 (czyli to co masz w diorze) dostarczy max ok 80W. przydalby sie faktycznie jakis glosnik o mocy ok 60W zeby ladnie go kontrolowal jeszcze ale ciezko taki znalezc lub pozostawia on troche do zyczenia...
najtansze opcje to tesle ARN 226. jednak ani nie zachwyca one zejsciem ani szybkoscia a jednak miejsca troche zajmuja
przydalby sie jakis duzy 2 cewkowy glosnik ale z 8ohmowymi cewkami znam tylko ARN 200-09 ktory nadaje sie co najwyzej do tosci (mocowo)
pasowalby tutaj tonsil GDN 20/80/2 ale z obecna cena zapomnij o nim :P
tak wiec zostaje tylko ten STX
ale lepiej napisz ile masz kasy bo moze w czyms drozszym jeszcze da sie cos znalezc...
właśnie o to mi chodzi ze patrze na wzmacniacz i tak dobieram to sadzisz ze na tych tonsilach 25/40 to żle by bylo? lub 25/60 a jaki kupic filtr do tego
[ Dodano: 2008-12-31, 14:18 ]
tonsil GDN 20/80/2 jak bym robił na tych głośnikach to też potrzeba dwa zeby nie ten mój wzmacniacz to by mi pasował
no to na tych 20/80/2 dal by rade mój wzmacniacz? bo ja mam tez altusy 110 i tam włożyłem basowe 80 i ciapie dobrze to dało by rade z tych złożyć 20/80/2
Skomentuj