Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny estradowe co by tu zrobic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lasu, masz wzmacniacz 250W ktory oddaje to przy 4 ohmach. Jesli zastosujesz 1 glosnik 8 ohmowy (a taki jest ten STX) to pojdzie na niego polowe mniej mocy (dokladnie ci nie powiem,musisz zobaczyc na tym wzmaku ile oddaje przy 8 ohmach),a jesli zastosujesz 2 glosniki i polaczysz je rownolegle to owszem,kolumna bedzie miala 4 ohmy,ale glosniki beda 2,wiec na jeden i tak pojdzie polowa mniej,wiec nie wazne ile zastosujesz glosnikow to i tak wzmak odda na jednego tyle samo mocy...czyli polowe.

Skomentuj

no rozumiem, a to ty bys co polecal dac jeden czy 2. co lepiej zagra? pod tym wzmacniaczem. A moze w przyslosci zmienie na cos mocniejszego.

Skomentuj

Co ja byl polecal? To zalezy od twoich wymagan i finansow. Jesli dasz 1 to pozniej wystrczy do niego 1 GDN-38-550 a jesli dasz 2 to Ja juz bym zastosowal suba na 2x GDN-38-550. A jesli chodzi o tego wzmaka co masz teraz to bez roznicy.

Skomentuj

Bede sie trzymal twojego pomyslu. Teraz tylko czekac na zwrotke bo jak pisales bedzie za tydzien.
          Nie chce dawac nowego tematu to zapytam sie tutaj bo chce kupic mikrof i mam na oku dwa takie:
          Azusa DM-80
          Shure C608

Skomentuj

Piszac ze zwrota bedzie za tydzien mam cicha nadzieje ze kolega Bocian do odsluchow zrobi zwrote na tego GDN-a a nie pusci go calym pasmem,wtedy jesli zrobi to cos o tym napisze :wink:

Skomentuj

ok nie ma sprawy i tak kolumn juz nie bede robil tylko za jakis czas.
              Aco bys doradzil w sprawie mikrofonow o ile sie w tym orientujesz?

Skomentuj

Jesli ten Shure C608 to orginal to bierz.

Skomentuj

zaszla zmiana planow te 600wat rms na strone to za duzo pod moj wzmaniacz, trzeba cos zrobic ok 300-400wat rms na strone ale tak zeby do jakos wmiare gralo i z dobrym basem cena taka jaka byla na poczatku 1200zl na 2 kolumny.

Skomentuj

Czaruję...
                  X