Witam przymierzam sie do wykonania subka do malego pokoju od 9-13m2 głównie do filmów 80%film20%muzyka muzyka rożna.Wiec stoje na dylemacie jaka elektronikę i jaki przetwornik z tego co mi przekazano mozna nabyc dabra elekronike od niejakiego irka :)moze jakies namiary? .co do przetwornika pozostawiam wam watek i propozycje do max 200zl.subik moze byc closed ale b-r tez. mam ograniczone wymiary wiec pojemność do ok +-30l może 35l co polecacie ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer do 500zl
Collapse
X
-
Od Irka wzmak bardzo polecam, do mnie pocztą wiozą właśnie panel 300W od Irka - tylko że takie coś kosztuje tyle co Twój cały budżet na suba... Więc będzie trzeba skromniej chyba pójść, Ty oczywiście nie potrzebujesz 300W do takiego małego pokoiku .. Do Irka można napisać na PW, ja tym sposobem nawiązałem kontakt i nabyłem panel.
Pozdrawiam
Szuler
-
ok a jakieś sprawdzone kultowe przetworniki do tych 250zl ?co polecacie kilka ofert ?TIW200XS czy SLS10 ?sam nie wiem czemu ale skłaniam sie do obudowy zamkniętej czy to dobry pomysł z takimi głośnikami ten wisaton np25closed?ale drogi a perless juz tanszy i w zamknietej tez spoko tylko nie znalazlem w jakich mniej wiecej litrażach?
Skomentuj
-
"A jak jednak wolisz low-end to diyaudio.pl i tam pytaj tu raczej wyższa pólka jest jak 200zł za głośnik."
No tak przecież kolega Kondrax to taki High-endowiec że robi sobie zestaw na bardzo High-Endowych Seas-ach raptem ER18 i TBFC/g który zestaw głośników kosztował raptem 700zł i podnieca się że lepiej gra od SS rewelatora bo gdzieś tam czyjeś pomiary zobaczył, a co ciekawe do zwrotnicy zamówił najtańsze elementy z polinka na kondensatorach foliowych.
Ech żenujące :mad:
Co do TIWa to szczerze polecam ten głośniczek bo gra na prawde rewelacyjnie chyba najlepszy sub jaki słyszałem ,mi się taki marzy tylko 10"
Skomentuj
-
STX GDN22/140/8SCX to dobry glosnik jako tanszy zamiennik za kultowego tonsila ktory nie ustepuje mu jakoscia.
Ja bym jednak polecal cos z 10cali bo 8cali na suba to dopiero poczatek i sprawdza sie tylko jako uzupelnienie malych kolumn w malych pokoikach.
SLS10 jest uniwersalny i proponuje przewidziec otwor b-r z ktorym suba zagra glosniej co sie przyda na imprezki a do muzy zawsze bedzie mozna go zatkac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123tyle ten zestawik kosztuje ? hmm..
Ja bym się rozejrzał na allegro za jakimś markową 10" np DLS lub JL nieraz za 200zł się zdarzeją a nie potrzebują dużo mocy i grają na poziomie.
Skomentuj
-
Re: Subwoofer do 500zl
Zamieszczone przez simong84Witam przymierzam sie do wykonania subka do malego pokoju od 9-13m2 głównie do filmów 80%film20%muzyka muzyka rożna.Wiec stoje na dylemacie jaka elektronikę i jaki przetwornik z tego co mi przekazano mozna nabyc dabra elekronike od niejakiego irka :)moze jakies namiary? .co do przetwornika pozostawiam wam watek i propozycje do max 200zl.subik moze byc closed ale b-r tez. mam ograniczone wymiary wiec pojemność do ok +-30l może 35l co polecacie ?
Skomentuj
-
decyzja zapadła co do firmy bedzie to peerless i czy pakować sie SLS-8 czy ze taka nie wielka różnica w cenie brac 10?dla 10 przyjąłbym +-30l a dla 8 +-20l z panelem od( irka 140w8om) skłaniam sie do tej pierwszej konstrukcji bo wielkość suba ma znaczenie nie chce zbyt dużego pudla pozdrawiam
Skomentuj
-
simong84, szczerze mowiac to tego SLS8 bym nie kupil...
mialem SLS12 i do kina super glosniczek
ma tylko jedna wade - troche trudno go napedzic przez te 8ohm :???:
jak irek juz napisal wyzej, SLS10 jest bardziej uniwersalny i jest podobno najlepszy z SLS'ow.
ja bym sie poswiecil i zrobil wyzsza obudowe zeby zmiescic te 40-45 litrow na ten glosnik.
jak miejsca juz naprawde brak to kup STXa SCX - latwiej odsprzedac w przyszlosci (panel na 95% zostawisz lub zmienisz go na mocniejszy :P )
jak chcesz tez cos malego to polecam mivoca XAW 210 - tylko ze go trudno teraz kupic :|
Skomentuj
-
hmm zależy mi na mniejszej obudowie jesli juz ta 10 to ostateczne min za closed?i chciałbym juz przy tym pozostać?naprawdę mam ograniczone wymiary oraz chce zeby subik wygladal zgrabnie jeszcze trza tam elektornike wpakowac z irkiem juz sie kontaktowałem conieco mi tez napisał cytuje "sls10 potrzebuje ze 40litrow zeby zagrac a ze to wiekszy glosnik to lepiej
sie sprawdzi w subie. Oba SLS8 i 10 maja tej samej srednicy cewki napedowe
wiec maja podobna wytrzymalosc mocowa w okolicy 150W wiec pompowanie im
wiekszej mocy nie ma sensu bo tylko moze je uszkodzic"
Wiec tu mam podpowiedź na 40l
Wiec pomóżcie wybrać 8"w ok25l czy 10" w40l obydwa closed?
Skomentuj
Skomentuj