Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny , jak policzyć objętość ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez chemik182
    w budzie do pokoju wagowego mnie nie wpuszczą z kablem
    To go owiń dookoła kostki i przykryj skarpetką, a powiedz że idziesz ważyć heroinkę :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez chemik182
      jak kupie ten przewód to zrobie jego chemiczną analize jakościową i ilościową
      Chyba z konia spadles. Lepiej zabadaj audiofilskie cuda za 1000zl metr - to dopiero ciekawe co maja ze niby tak super graja itp. Jakby wyszlo ze to miedz to masakra...

Skomentuj

hehe w sumie fajny pomysł z tą skarpetką , ale pewnie zadzwoniliby na policje szybciej niż światło rozchodzi sie w próżni ...

audiofile często mają kable miedziane z wplotem ( żyłką ) srebrną .... a audiofilskie nie są takie znowu dobre ..... w zderzaczu hadronów pod genewą (LHC) "kable " przenoszą ok 14kA !!! ale pewnie za niedługo znajdą sie i tacy audiofile co wykorzystają te wysoko temperaturowe nadprzewodniki ( w piwnicy skraplarka lindiego żeby była stała dostawa ciekłego azotu ) ... pięke ... i głośniki które mają 3% zniekształceń :P

a teraz do was forumowiczów pomysł do rozpatrzenia :
        chętnie jako przyszły ( jeszcze 2 miechy) technik analizy chemicznej zrobiłbym analize takich kabli .... przykładowo wysłalibyście do mnie próbki po 10g kabla ( ok 6.35 g miedzi ( 0.1 mola)) . taki/e kawałki opisalibyście jakiej firmy gdzie i za ile kupione itd itp i wsadzili do koperty i do mnie wysłali załatwił bym wtedy lab w pałacu młodzieży w katowicach i zrobił oznaczenia ilościowe a jak próbek starczy to i jakościowe :) póżniej zrobiłbym sprawozdanie z tego i można by je przykleić w jakimś dziale np elektronika żeby każdy mógł zobaczyć jakie kable są jakiej jakości porównać i wybrać ... myśle że takie coś mogło by sie wielu osobom przydać a ja robiąc coś pożytecznego przypomniałbym sobie wszystko przed egzaminem :) co wy na to ??

Skomentuj

Fajny pomysł. Ja bym się pisał.
          Nawet kawałek swojego prostokątnego jantzena bym ukroił :cool:

Skomentuj

Dobry pomysl.

Skomentuj

Tylko, że audiofile powiedzą że ważniejszy jest kierunek, ilość żył i rodzaj splotu w stosunku do składu chemicznego i oczywiście izolator na kablu.

Skomentuj

Przecież wszyscy wiedzą, że najważniejszy jest kolor oplotu :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                X