Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowa subwoofera za 500zl (wzmacniacz juz jest)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No więc moim zdaniem szkoda kasy na suba który będzie słabszy skoro można mieć coś co zejdzie niżej i wytworzy większe ciśnienie a czy gośnik będzie w pełni wykorzystany czy nie to już nie powinno być moim zdaniem istotne w tym konkretnym przypadku wystarczy wymienić wzmacniacz na mocniejszy a jeśli zrobi suba który będzie w pełni wykorzystany na 150W to będzie musiał wymieniać wszystko a ja wiadomo na diy ciężko zarobić więc nie wiem co się bardziej opłaca :)

[ Dodano: 2009-03-16, 20:10 ]
    chyba że brakuje w domu miejsca wtedy mniejszy gośnik ma sens :)

Skomentuj

skoro podobno jest 4ohm wersja GDN 30/120/1 to nie wiem dlaczego temat sie kontynuje...
      robisz na tonsilu a jak brzmienie nie pasuje lub mocy brak to sprzedajesz calosc i kupujesz mocniejsze

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        glosnik na 60W gral zupelnie inaczej niz na 20W. niby ronica niewielka ale brzmienie zmienilio sie calkowicie
        proste wytłumaczenie: dwa inne wzmacniacze.

Zamieszczone przez Pawel S.
        zaraz zaczniecie sie czepiac ze nikt na pelnej mocy nie slucha
        a później ten ktoś, założy temat: "jaki aparat słuchowy polecacie?"

Ponad rok temu po zakupie E80 i Denona, testowałem swoją wytrzymałość na hałas. Zacząłem od 1/2gały. Jaki efekt? co 1min, ściszałem, ściszałem, aż w końcu wyłączyłem. W tak małym pomieszczeniu, ciężko wytrzymać z tak dużą dawką dB.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
          proste wytłumaczenie: dwa inne wzmacniacze.
          pewnie . unitra 2x20W i unitra 2x30W :P

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
          a później ten ktoś, założy temat: "jaki aparat słuchowy polecacie?"
          juz nawet nie mam sily pisac...
          przeciez nikt nie wykozystuje ciagle max mocy w samochodzie. ale jak trzeba wyprzedzic lub poszalec to zawsze moc sie przydaje :P
          to samo w subie. poszaleje sobie raz na jakis czas i bardzo dobrze by bylo gdyby wtedy sub zagral na 100% swoich mozliwosci ;]

wiem ze duzo mocy nie potrzeba na codzien. caly czas slucham na 20W wzmacniaczu. ale jak podlacze 80W uniampa to fajnie poczuc co naprawde te vify potrafia ;]

Skomentuj

Czyli z tego co tu widzę mam dwa rozwiązania.
            Albo kupię sobie tego tonsila 4ohm - GDN 30/120/1 albo polawać nacoś mocniejszego.
            W pierwszym rozwiazaniu mogę być nie do końca zadowolony z zamierzonego efektu(ale jeszcze tego jeszcze nie wiem bo nigdy tego tonsila nie słyszałem); w drugim rozwiązaniu kupuje mocniejszy 4ohm lub 2x8ohm(wtedy wypadkowo będzie 4ohm) i nie wykorzystuje jego pełnej mocy. Szczerze to bardziej odpowiada mi te drogie rozwiązanie.
            Po pierwsze nigdy nie słucham muzyki na 100%. Nie powiem lubię mocne uderzenie, szczególnie jak oglądam dobry film i jak nie dupnie i nie pier... to nie ma oglądania - ale to ni jest nigdy 100%, po drugie we wrześniu ma mi się urodzić drugi dzieciak i o głośnym słuchaniu mogę sobie pomarzyć.
            Jeżeli czegoś nie zrozumiałem to mnie naprostujcie.

Skomentuj

Bierz Tonsila i jak to było w jednym skeczu "będzie pan zadowolony" :) Jeśli to będzie pierwszy normalny sub to będziesz zachwycony :) A mało jest głośników 12" które potrzebują tak mało mocy.

Skomentuj

dokladnie. bierz tonsila i na dlugi czas starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                  A mało jest głośników 12" które potrzebują tak mało mocy.
                  On spokoojnie łyknie wiecej, ja go pedze 200W.

Skomentuj

no tak, ale nie potrzebuje tych 200W zeby go wogole ruszyc. wiec to jest plus

Skomentuj

Czaruję...
                    X