Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosnik do sooba 20cm obudowa zam cena do 200zl. co radzice?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

glosnik do sooba 20cm obudowa zam cena do 200zl. co radzice?

robie teraz sooba na glosniku 30cl pro audio jednak okazalo sie ze jest on za mocny :P i chce zrobic jakiegos zgrabniejszego soba z lepszym glosniczkiem, rozgladalem sie za beyma ale nie widzialem tam zadnych fajnych do obudowy zamknietej, zalezy mi na obudowie zamknietej :]

GDN 20/80/2 - w zamkniętej dwadzieścia kilka litrów ładnie gra. 145PLN.

Skomentuj

myslalem nad nim ale z tego co widze po symulacjach ze lepiej sie czuje w obudowie br.. niestety to jeszcze nie to co bym chcial tak samo nie chce nic z tesli, mam jeden glosnik ale to nie to co bym chcial osiagnac, jak juz nic nie znajde to w ostatecznosci wybiore arn 226

Skomentuj

Seria CW alfreda? ...zależy jakim wzmakiem chcesz go ożywić

Skomentuj

ale symulacja to tylko teoria a praktyka to zupelnie co innego smialo tonsil do zamknietej 24 litry dobry wmak i masz bajke. schiodzi nisko i wykop tez niczego sobie

Skomentuj

zależy co rozumiesz pod pojęciem nisko

Skomentuj

nisko to niesko ale nie bardzo nisko :P
              mysle ze 35 hz siegnie ze spadkiem -6db

[ Dodano: 2004-11-05, 18:04 ]
              -6 db ale biorac za punkt pomiaru odciecie suba czyli w moim przypadku ejst to 70hz

Skomentuj

a moze jest jakis ciekawy glosnik z beymy.... kurde no niewiem co mam wybrac :] a co myslicie o boshmanie czy raczej to jest kicha...

Skomentuj

pooglądaj monacory/carpowery. moze tam cos znajdziesz ciekawego. W papierach mają fajnie

pzdr

Skomentuj

Jak chcesz nisko to rozejrzyj sie za ES200.Wiem,wiem,znowu zanudzam ale to jest głośnik za rozsądną cene z wypasionym brzmieniem,idealny do suba i potrzebuje tylko 19,5 L w br,strojenie 37Hz.To są dane producenta,wiem że niżej zejdzie przy pewnych modyfikacjach.
                    PZDR

Skomentuj

Nisko to dwa LW800 Iso-Barik w ok 40 l BR zestrojone na 30-34 Hz według gustu kto jakie podbicie lubi :) , wzmak do tego niemusi byc mocny a sub bedzie nisko schodził i ładnie grał. Koszty również niskie bo LW800 jakoś 40 zł kosztuje wiec cena głośników to około 80 zł + obudowa to w granicach 120-140 zł i jest elegancki sub do auta. Sam na dniach coś podobnego będę robił w obudowie 40 l BR. Pozdrawiam

Skomentuj

To tak jakbys wsadzil jednego LW w 80litrów ... hmmm... z 40ms impulsem... Powodzenia... Tez Pozdrawiam :P

Skomentuj

Zapomnieliście dodać jak te LW fajnie dudni...no super normalnie.Ech,szkoda gadać!
                          PZDR

Skomentuj

Po pierwsze jak masz miejsce w aucie zeby 80 l trzymac to spoko powodzenia, po drugie dwa głośniki w Iso-Barik to 120 W a nie jak jeden tylko 60 W , a po trzecie po to własnie powstało połączenie Iso-Barik i jest czesto stosowane w samochodach że nietzreba duzych obudów żeby wyciągnać z suba duża moc. A co do tego opuźnienia 40 ms to chyba w obsludze WinISD musisz sie podszkolić, bo opuźnienie co prawda jest ale 25 ms ale na 35 Hz co jest mało istotne bo na czestotliwoścuach słyszlnyhc już jest opużnienie normalne. pozdrawiam

Skomentuj

ale mi chodzi o obudowe ZAMKNIETA

Skomentuj

Do zamkniętej to może byc CW1002C jak i CW1202C. Znajomy ma LW1000 w 35l i równiez ładnie się sprawuje :)

Skomentuj

Dzik, jest jeszcze takie cos, jak wytrzymałość mocowa... i gwanratuje Ci że taki LW w 80 litrach (bo to to samo co Iso-Baric w 40) nie wytrzyma duzej mocy...

Skomentuj

Możliwe. Całkiem możliwe ze wiesz o tym wiecej niż ja niesprzeczam się, wniskuję tylko ze musi to być dobre rozwiązanie i sprawdzające sie ponieważ dużo osób zrobiło suby właśnei w ten sposób i sobie chwalą więc cos w tym jest. Napewno jest w tym cena która jak już pisałem wynosi około 80 zł za głośniki dwa, ale nie jest to tylko cena ponieważ dużo osób zachwala sobie granie takiego suba w aucie.

Skomentuj

ale nie chce alfreda!!!!!!!!!!!!!!!!!11 mam cos tego typu co alfred i to jest gowno nie chodzi mi o trzesienie ziemi i zeby ten bas byl taki zbity i impuls slaby ja na zamknieta ale ladnie grajacy soob!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Jeśli Twoją granica cenową jest 200 zł i to nie na sam głosnik tylko na całego suba to bardzo cieżko bedzie Ci podołać temu zadaniu jeśli eliminujesz Alpharda. Na zrobienie obudowy musisz liczyć około 50 zł , a za 150 zł głosnika który spełni Twoje wymagania to raczej niekupisz , czyba że używany. Sam obecnie składam suba i się zastaanwiam co kupić czy tańszego Alpharda czy moze coś droższego typu Beyma. Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X