robie teraz sooba na glosniku 30cl pro audio jednak okazalo sie ze jest on za mocny :P i chce zrobic jakiegos zgrabniejszego soba z lepszym glosniczkiem, rozgladalem sie za beyma ale nie widzialem tam zadnych fajnych do obudowy zamknietej, zalezy mi na obudowie zamknietej :]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
glosnik do sooba 20cm obudowa zam cena do 200zl. co radzice?
Collapse
X
-
Przemek
-
Nisko to dwa LW800 Iso-Barik w ok 40 l BR zestrojone na 30-34 Hz według gustu kto jakie podbicie lubi :) , wzmak do tego niemusi byc mocny a sub bedzie nisko schodził i ładnie grał. Koszty również niskie bo LW800 jakoś 40 zł kosztuje wiec cena głośników to około 80 zł + obudowa to w granicach 120-140 zł i jest elegancki sub do auta. Sam na dniach coś podobnego będę robił w obudowie 40 l BR. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Po pierwsze jak masz miejsce w aucie zeby 80 l trzymac to spoko powodzenia, po drugie dwa głośniki w Iso-Barik to 120 W a nie jak jeden tylko 60 W , a po trzecie po to własnie powstało połączenie Iso-Barik i jest czesto stosowane w samochodach że nietzreba duzych obudów żeby wyciągnać z suba duża moc. A co do tego opuźnienia 40 ms to chyba w obsludze WinISD musisz sie podszkolić, bo opuźnienie co prawda jest ale 25 ms ale na 35 Hz co jest mało istotne bo na czestotliwoścuach słyszlnyhc już jest opużnienie normalne. pozdrawiam
Skomentuj
-
Możliwe. Całkiem możliwe ze wiesz o tym wiecej niż ja niesprzeczam się, wniskuję tylko ze musi to być dobre rozwiązanie i sprawdzające sie ponieważ dużo osób zrobiło suby właśnei w ten sposób i sobie chwalą więc cos w tym jest. Napewno jest w tym cena która jak już pisałem wynosi około 80 zł za głośniki dwa, ale nie jest to tylko cena ponieważ dużo osób zachwala sobie granie takiego suba w aucie.
Skomentuj
-
Jeśli Twoją granica cenową jest 200 zł i to nie na sam głosnik tylko na całego suba to bardzo cieżko bedzie Ci podołać temu zadaniu jeśli eliminujesz Alpharda. Na zrobienie obudowy musisz liczyć około 50 zł , a za 150 zł głosnika który spełni Twoje wymagania to raczej niekupisz , czyba że używany. Sam obecnie składam suba i się zastaanwiam co kupić czy tańszego Alpharda czy moze coś droższego typu Beyma. Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj