Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

XT19 (TD05 lub TD00 lub SD) + GDN 15/40/5 8 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

XT19 (TD05 lub TD00 lub SD) + GDN 15/40/5 8 ohm

Planuje monitorki na tych przetwornikach , objetosc komory 13,7 l. jakie jest wasze zdanie o takim zestawieniu? czy do XT (i ktorego ) nie lepiej cos lepszgo niz ten GDN? Choc mam o nim dobre zdanie. Prosze o rady

http://www.allegro.pl/item595630463_vifa_tonsil.html tu masz taka sama konstrukcje wiec widac ze sens robienia jest tylko pytanie czy nie warto dolozyc, choc to w miare dobry glosnik... a jak nie ma zwroty (choc chyba gdzies widzialem) to zasze mozna spytac tego z allegro o udostepnienie...

Skomentuj

pomyśl lepiej o xt25/dx25 - do tych głośników masz zaprojektowane zwrotnice.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
        http://www.allegro.pl/item595630463_vifa_tonsil.html tu masz taka sama konstrukcje
        tu jest gdn13/40 a ja mam 15/40 - ale fakt zadam pytanie gosciowi
        zwrotnicy nie mam jeszcze ...jesli xt/dx25 z 15/40 to jak byscie dzielili f?

Skomentuj

Zamieszczone przez martinaudio
          jest tu taki temat - gotowe schematy zwrotnic...

Skomentuj

objetosc komory 13,7
            To chyba troche za dużo, coś koło 9l byłby OK

Po co pchać się na xt19 jak już masz gotowe zwrotki na dx25/xt25, wybierz co Ci odpowiada, tak jak napisał takero :]

Skomentuj

To chyba troche za dużo, coś koło 9l byłby OK
              widze że masz w opisie dokladnie ten zestaw - jak masz tam komore dla gdn'a? mi wyslo z jakiegos kalkulatora te 13,7...

Po co pchać się na xt19 jak już masz gotowe zwrotki na dx25/xt25, wybierz co Ci odpowiada, tak jak napisał takero :]
              no własnie nie wiem :)) wydawal sie odpowiedni tzn po co "aż" dx/xt 25? faktycznie zwronica miala byc opracowana dopiero- to jest etap doboru glosników

[ Dodano: 2009-04-03, 20:19 ]
              Zamieszczone przez takero
              Zamieszczone przez martinaudio
              jest tu taki temat - gotowe schematy zwrotnic...
              tak wiem przegladam...ale co z gdn 15/40 w tych gotowcach?

Skomentuj

Mój siedzi w 10l bo chciałem żeby zagrał troche niżej (jak dla mnie jest dobrze), ale podobno optymalnie jest 9l, nie wiem czy 1dm3 moze duzo zmienić.....

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
                  Mój siedzi w 10l bo chciałem żeby zagrał troche niżej (jak dla mnie jest dobrze), ale podobno optymalnie jest 9l, nie wiem czy 1dm3 moze duzo zmienić.....
                  rewolucji nie zrobi;]

Skomentuj

zawsze mozna dac wiecej, a jak bedzie mulil to pomniejszyc... odwrotny zabieg bedzie ciezszy w wykonaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                      odwrotny zabieg bedzie ciezszy w wykonaniu.
                      Czemu?
                      Wytłumic porzadnie watolina i od razu litraz wzrosnie o 20% nawet.

Skomentuj

tyle ze przy wytlumieniu tracimy na efektywnosci dzialania bassreflexu - wiec nie tak hop siup

Skomentuj

już nawet nie chodzi o efektywność BR, ale o sam charakter grania głośnika nawet w obudowie CL.

Skomentuj

Czaruję...
                          X