Ale tak na poważnie chyba ten SDS Z kopułka VIFA dx25 to Bedze lepsze rozwiązanie i lepsze od tonsila czy STX-a?? Pytam się o wasze opinie bo wy lepiej wiecie o tym w niektórych przypadkach słyszeliście te wszystkie te zestawienia tych głośników i potraficie określić co lepiej gra. Jeśli chodzi o muzykę to ta osoba słucha praktycznie każdego gatunku muzyki:-)
No i tak myślałem Ale tez zmieszczę się w budżecie 600 – 700 zloty jak dobrze się to rozplanuje. A zapytam ile będzie kosztowała zwrotnica do tego zestawu. A i czy wiecie czy jeszcze jest w sprzedaży VIFA D27TG-05-06 bo powstał u mnie mały problem( dzieciak wbił mi długopis w głośnik) i teraz mam dodatkowe koszty.
Właśnie tu patrzyłem ale jest napisane ze głośnik jest wycofywany ze sprzedaży i słyszałem gdzieś ze już go niema ale po świętach spróbuje cos załatwić.
TooShotr najlepiej jak zadzwonisz i się dowiesz... ale faktycznie lipa jest z jego dostępnością bo nie znalazłem go w żadnym mi znanym sklepie internetowym... :/,
Edit:
Faktycznie, nie zauważyłem, że jest koło niego napisane, że nie ma go na magazynie.... :/ sorki za to przeoczenie....
A ja tylko polemizował bym nad wyższością budżetowego peerlessa nad tonsilem (sds kontra 15/40) :wink:
nie sluchalem tonsilka, ale jesli bedzie mial tyle basu co sds to gratuluje tonsilowi jest swietnym glosniczkiem natomiast srednice bedzie mial napewno lepsza bo sds ma tylko poprawna (albo i aż bo nic nie wnosi :wink: )..
Przyglądam się waszej dyskusji teraz i jestem w kropce :-) Bo już nie wiem totalnie co mam wybrać SDS jest tańszy do tego Tonsila ale widzę tu parę głosów ze gra trochę lepiej ale SDS ma więcej Basu. Możecie mi jeszcze raz napisać O zwrotnicy do SDS-a z jaka wysoko ponówka jest i podesłać schemat zwrotnicy do tego zestawienia. Był bym bardzo wdzięczny oczywiście:-) A sprawa tak wygląda kolega robi jednak sam konstrukcje wy wybrał 2x ANR150 z vifa ale nie VIFA D27TG-05-06 i tu moje pytanie czy może tez tak zrobić żeby wysoko tonówka była po środku czyli MTM czy jednak nie ???
Zauważyłem że strasznie dużo się porobiło tematów na temat tego SDS-a. Płynie z tego wniosek ze nie mam jeszcze do tego zwrotnicy dopóki ktoś nie wstawi jak zamówi zestaw z akustyka:-) Teraz to już nie wiem co mam zrobić teraz :-) Chyba poczekam albo się zainteresuje ta konstrukcja na Tonsila ale trochę tez za drogo to wychodzi. Jak by co to będę pisał jeszcze w swoim temacie żeby innych nie tworzyć. A i jeszcze wracając do konstrukcji na ARN150 czy z ta VifaD25 może być układ MTM czy wysoko tonówka na górze tylko czy to robi jakaś różnice ??
Zauważyłem że strasznie dużo się porobiło tematów na temat tego SDS-a.
hehe ale namieszalem opisujac jak gra :razz: jesli ktos nie mial wczesniej stycznosci z dobra srednica, stereo za powyzej 500zl, to SDS spodoba mu sie bardzo bo nie bedzie mu brakowalo srednicy, a wrecz powie ze gra poprawnie:)
Skomentuj