Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana GDN 20/80/2 na ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takero jezeli ktos mi powie ze TIW pozamiata te glosniki wymienione jestem w stanie i wydac 500 zl aby mnie cos zadowolilo

Skomentuj

Za nieco ponad 500 zł masz daytona rs265 który dopiero wszystko pozamiata. Ludzie bardzo chcwalą ją do muzyki - a do tego ma 4 ohm.

Linki do Seasa ( porównywalne mozliwości do TIWa za 200 zł mniej )
      http://www.seas.no/index.php?option=...113&Itemid=135
      http://www.rjbaudio.com/Astorius/astorius.html
      http://www.rjbaudio.com/AlpheusMkII/alpheusmkii.html

I dayton:
      http://www.parts-express.com/pe/show...number=295-460

[ Dodano: 2009-04-08, 14:26 ]
      Sorry Dayton to 600zł.

Skomentuj

Ten Seas tez Ciekawie wyglada ciekawe rownize jest to jak on ma sie do tego MDS08, im wiecej glosnikow tym wieksze zamieszanie ;]

[ Dodano: 2009-04-08, 15:26 ]
        Dobra mrykam z pracy do domu

W gre wchodza 3 glosniki SEAS, MDS08 i TIW 200 :)

Miedzy nimi chyba bede musial dokonac wyboru, zastanawiam cie czy ten wzmak IRKA 150 nie dal by sobie jakos rady z tym TIW'em cena na greltonie troche ponad 500zl, MDS08 cos kolo chyba 300 zl z tego co pamietam, no i ten SEAS cena porownywalna z MDS08.

Jezeli TIW znaczaco odskoczy od rywali to chyba skusze sie mimo wszystko na tego TIWa :)

Skomentuj

Powiem tak słyszałem TIWa i napewno pozamiata MDS bo miałem i wiem o tonsilu już nie wspomne ale z SEAS-em może być problem bo mam już jakiś punkt ale 100% tiwa polecam cena troszkę droga bo kumpel mój kupił nówkę w tamtym roku za 370 ale naprawdę świetny sub

Skomentuj

toma085, Jak by TIW kosztowal na dzien dzisiejszy 370 to bym sie nei zastanawial

Nawet za te 530 zl jestem sklonny go kupic tylko teraz ten wzmacniacz 100w 8 Ohm to raczej bedzie dla niego za malo ale tez nie wiem czy nie kupic lepszego glosnika a pozniej dokupic lepszy panel.

No i ten MDS08 fajna sprawa bo cena nie jest jakas kosmiczna, no ciezki orzech mam do zgryzienia w ktora strone pojsc :)

[ Dodano: 2009-04-09, 08:58 ]
            Wiec po dluzszym zastanowieniu, doszedlem do wniosku ze kupie TIW 200 XS 8 Ohm.

Nie bede sobie zalowal, na razie gral by z tym wzmacniaczem 100w, mysle ze na poczatek by stykal, a pozniej dokupil bym cos mocniejszego, jak juz pisalem nie zalezy mi na trzesieniu ziemi ale na ladnym graniu, i ciekawym zejsciu w przy tym nie chcial bym poteznego pudla w pokoju ktory jest maly :) Ciekawe jaka obudowa do tego TIW,a mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego kolos

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
              No i ten MDS08 fajna sprawa bo cena nie jest jakas kosmiczna,
              to moze tak jak Pawel mial 2xMDS ?:P

Skomentuj

2 mds?

hmmmm nie chce w sumie kombinowac :) powiem ze na prawde caly czas sie zastanawiam, jezeli ktos znajdzie odpowiedni glosnik dla mnie nawet za te 500 zl to go kupie :)

wymagania sa takie jak wyzej, najlepiej te 4 ohm, bo wzmacniacz ma te ok 150 w przy 4 ohm, i ok 90-100w przy 8 ohm.

MDS08 by byl fajny, ale czy nie bedzie to za malo ? efektywnosc jego jest mniejsza niz GDN, domyslam sie ze zagra ladnie, ale czy zejdzie nizej ??? i tez wazne z jaka efektywnoscia.

Wiec albo drogi 8" najlepiej 4 Ohm glosnik, albo w innym przypadku rozumiem ze cos co najmniej 10" by zejscie bylo w miare ciekawe.

Sam juz nie wiem to na prawde jest juz irytujace

Skomentuj

jak masz te 500zl to kup TIWa napewno bym na Twoim miejscu to zrobil

Skomentuj

Pierwsze co musze zrobic i dziwie sie ze tego nie zrobilem to zapytac EZO on mial konstrukcje na tych glosnikach

Im dluzej sie zstanawiam tym mam bardziej w glowie namieszane )

ogladalem juz USHER'y tez jest tam cos ciekawego do wyboru )

Skomentuj

takie pytanie - kto miał/słuchał tego TIWa ?

Skomentuj

Dokladnie, czasami jest tak ze ludzie pisza a nigdy nie slyszeli :)

Napisalem prywatna wiadokmosc do EZO przekonam sie co on sadzi o owym glosniku.

Po swietach musze juz byc zdecydowany

[ Dodano: 2009-04-10, 12:31 ]
                        WIecie co jak sie juz pomysly skonczyly to chyba skusze sie na głosnik 10 " i tyle w temacie

Skomentuj

takie pytanie - kto miał/słuchał tego TIWa ?
                          Ja słuchałem i prawdopodobnie za miesiąć będę miał jeśli kolkega byłby zainteresowany to jest na sprzedaż TIW 200sx prawie nie używany w solidnej obudowie z MDF wykończonej i zaprojektowanej przez Visatona jak coś to na PW powinno być tanio bo był kupowany rok temu.

Co do brzmienia to najlepszy dzwięk pod względem zejścia i jakości jaki słyszałem zjada nawet mojego MIVOCA

Skomentuj

toma085, Teraz to mam juz budyn z mozgu ) raczej calego kompletu nie oplaca mi sie kupowac :) mi zalezy tylko na glosniku :)

I nie wiem czy nie kupie jakiegos 10" albo powiesze sie na sznurowce :)))))

Skomentuj

Czaruję...
                            X