Ten Seas tez Ciekawie wyglada ciekawe rownize jest to jak on ma sie do tego MDS08, im wiecej glosnikow tym wieksze zamieszanie ;]
[ Dodano: 2009-04-08, 15:26 ]
Dobra mrykam z pracy do domu
W gre wchodza 3 glosniki SEAS, MDS08 i TIW 200 :)
Miedzy nimi chyba bede musial dokonac wyboru, zastanawiam cie czy ten wzmak IRKA 150 nie dal by sobie jakos rady z tym TIW'em cena na greltonie troche ponad 500zl, MDS08 cos kolo chyba 300 zl z tego co pamietam, no i ten SEAS cena porownywalna z MDS08.
Jezeli TIW znaczaco odskoczy od rywali to chyba skusze sie mimo wszystko na tego TIWa :)
Powiem tak słyszałem TIWa i napewno pozamiata MDS bo miałem i wiem o tonsilu już nie wspomne ale z SEAS-em może być problem bo mam już jakiś punkt ale 100% tiwa polecam cena troszkę droga bo kumpel mój kupił nówkę w tamtym roku za 370 ale naprawdę świetny sub
toma085, Jak by TIW kosztowal na dzien dzisiejszy 370 to bym sie nei zastanawial
Nawet za te 530 zl jestem sklonny go kupic tylko teraz ten wzmacniacz 100w 8 Ohm to raczej bedzie dla niego za malo ale tez nie wiem czy nie kupic lepszego glosnika a pozniej dokupic lepszy panel.
No i ten MDS08 fajna sprawa bo cena nie jest jakas kosmiczna, no ciezki orzech mam do zgryzienia w ktora strone pojsc :)
[ Dodano: 2009-04-09, 08:58 ]
Wiec po dluzszym zastanowieniu, doszedlem do wniosku ze kupie TIW 200 XS 8 Ohm.
Nie bede sobie zalowal, na razie gral by z tym wzmacniaczem 100w, mysle ze na poczatek by stykal, a pozniej dokupil bym cos mocniejszego, jak juz pisalem nie zalezy mi na trzesieniu ziemi ale na ladnym graniu, i ciekawym zejsciu w przy tym nie chcial bym poteznego pudla w pokoju ktory jest maly :) Ciekawe jaka obudowa do tego TIW,a mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego kolos
hmmmm nie chce w sumie kombinowac :) powiem ze na prawde caly czas sie zastanawiam, jezeli ktos znajdzie odpowiedni glosnik dla mnie nawet za te 500 zl to go kupie :)
wymagania sa takie jak wyzej, najlepiej te 4 ohm, bo wzmacniacz ma te ok 150 w przy 4 ohm, i ok 90-100w przy 8 ohm.
MDS08 by byl fajny, ale czy nie bedzie to za malo ? efektywnosc jego jest mniejsza niz GDN, domyslam sie ze zagra ladnie, ale czy zejdzie nizej ??? i tez wazne z jaka efektywnoscia.
Wiec albo drogi 8" najlepiej 4 Ohm glosnik, albo w innym przypadku rozumiem ze cos co najmniej 10" by zejscie bylo w miare ciekawe.
Ja słuchałem i prawdopodobnie za miesiąć będę miał jeśli kolkega byłby zainteresowany to jest na sprzedaż TIW 200sx prawie nie używany w solidnej obudowie z MDF wykończonej i zaprojektowanej przez Visatona jak coś to na PW powinno być tanio bo był kupowany rok temu.
Co do brzmienia to najlepszy dzwięk pod względem zejścia i jakości jaki słyszałem zjada nawet mojego MIVOCA
Skomentuj