Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niewielkie DIY do muzyki rock - wybór.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I właśnie Twoje ostatnie słowa szuler rodzą we mnie obawę, że jak kupię w Akustyku HD2 a nie RD11 http://www.akustyk.com.pl/projekty/RD11.html to potem będę żałować. Różnica w cenie jest spora, bo jakieś 1500zł, ale znam siebie i wiem, że jak kupię HD2, a potem usłyszę różnicę w jakości brzmienia na plus w RD11 to mnie to zagnębi. Też czekam czy znajdzie się ktoś, kto ma odniesienie do zestawów na peerlessach i scan speakach. Szkoda tylko, że nie mam gdzie posłuchać tego na własne uszy, bo to jest najważniejsze. Tak sobie myślę, że jak ktoś czyta te moje bzdurne posty, to może mieć niezły ubaw, bo koleś dywaguje nad wyższością jednych głośników nad druimi, a żadnych nie słyszał No ale opinia forumowiczów to już jest jakaś konkretna podpowiedź.

Skomentuj

Wydaje mi się, że różnica w dźwięku musi być na plus, w końcu coś musi kosztować te dodatkowe 1500zł.. Na pewno lepszy będziesz miał woofer, ale kopułka jest dla mnie zagadką i też czekam na testy porównawcze :).
      Wracając do różnicy to pytanie tylko czy będzie na tyle duża, że warto dopłacać i czy w ogóle tą różnicę odczujesz/wykorzystasz bo jak nie będziesz miał na odpowiednim poziomie wzmacniacza i co jeszcze ważniejsze nagrań! to będzie to raczej zmarnowany pieniądz. Ja już zdecydowałem w każdym razie, dodatkowe pieniądze raczej przeznaczę na nowy wzmacniacz by napędził przyszłe kino domowe (całe na HDSach, oprócz suba który już gra na XXLS12 + 2xMB)

Ps. Co do słuchania na własne uszy to oczywiście zapraszam na odsłuchy ale nie wiem jak masz blisko do Poznania :)

Pozdrawiam
      Szuler

Skomentuj

Oj niestety spod Częstochowy jest kawałek:(

Skomentuj

Tak sobie myślę, że jak ktoś czyta te moje bzdurne posty, to może mieć niezły ubaw, bo koleś dywaguje nad wyższością jednych głośników nad druimi, a żadnych nie słyszał
          może nie ubaw, ale :smile: napewno,z resztą miałem i mam dalej takie same dylematy
          a jakbyś chciał odsłuchać coś z "niższej półki" totem mite to zapraszam,sąsiad

Skomentuj

Jaki ten świat mały :) , chętnie skorzystam z zaproszenia slaw369 ,info na PW

Skomentuj

Czaruję...
            X