Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4x ARN 100 60/4 i co dalej zapraszam:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

4x ARN 100 60/4 i co dalej zapraszam:)

Posiadam jak w temacie 4x ARN 100 60/4 jak już jest to trzeba cos z tego zrobić:)

Co powiecie na 2x ARN 100 + STX GDWK 10-200-8 PJ 8OHM
    (na allegro mogę kupić stx i zwrotnice do tej konfiguracji od użytkownika --KILLER-- łącznie wyszłoby mi za to niecałe 150zł co jest do przyjęcia)
    co o tym sądzicie?

Obudowa wymiary zewnętrzne hmm SZERxWYSxGŁ 12x130x20cm i teraz pytanie ile dać litrów na arn? b-r jaki? a może zamknięta?

Dość podbny projekt do projektu dolphina => właśnie ten projekt

Czekam na sugestie porady i z góry dziękuje :)

Zamieszczone przez westaudio
    na allegro mogę kupić stx i zwrotnice do tej konfiguracji od użytkownika --KILLER--
    daruj sobie zwrotnice od tego użytkownika... Temat jego zwrotnic liczonych na kalkulatorze już gdzieś był wałkowany...

Skomentuj

ja bym dal po 4litry na arna... arn 100 i 116 z tego co zauwazylem rozni sie tylko koszem, grac wydaje mi sie podobnie ale jeszcze musze sie wsluchac

Skomentuj

westaudio, ARNa mozesz puscic pelnym pasmem a tylko na PJtke dac filtr. wyjdzie 15zl a nie 150 :P

Skomentuj

csbiczek, dobrze wiedzieć :)

dolphin123, jakieś tam małe różnice są ale właśnie patrząc na twój projekt liczylem na Twoje sugestie czyli 8l i br jak u Ciebie tak?

Pawel S., nie wiedziałem że tak można:P (skoro do drugiego projektu na arn 116 będę miał zwrotki myślałem że tutaj też są wskazane) i wyjdzie 2*27 +11 + 15 (ale 15 to nie 82zł, pucha momenta do przodu)

Skomentuj

westaudio, nie bedzie to gralo idealnie ale lepiej tak niz zmarnowac kase na zwrotnice killera
            no i butapren tanszy a rownie dobry :P

Skomentuj

dolphin123, jakieś tam małe różnice są ale właśnie patrząc na twój projekt liczylem na Twoje sugestie czyli 8l i br jak u Ciebie tak?
              br z polinku 50x140

Skomentuj

czyli wiemy ze br i wiemy jaki i ze 8l :) tutaj temat zamkniety chyba?

dolphin123, wypowiedz się może czy wkońcu założyłes do tamtych arn 116 zwrotnice czy pozostały bez?

Pawel S., widze dużo ciekawych rzeczy pisze obnizajacych koszty budowy wiecej prosze w tych tematach:) bo to razem z monitorkami pierwsze diy, czyli zwykły butapren czy inwestować w henkel moment teraz to raczej pattex universal? fornirek bedzie zebrano modyfikowany na flizelinie.
                Filtr jak miałby wyglądać bo to trzeba jakos dobrać te odpowiednie wartości żeby to się zgrało a ja tak do końca jeszcze nie wiem co od czego tu zależy..

Skomentuj

oj , mam ich parę i radzę w zbyt wielkie litraże ich nie wrzucać , one mają xmax 0.5mm p-p z tego co pamiętam i to czuć ;]
                  Jak dla mnie to dla niego tylko mała closed.

Nawiasem mówiąc to właśnie się bawię w zwroty do atn100 i innych fajnych 1/2' kopułek neodymowych :>

Skomentuj

westaudio, tez kupowalem moment az z przymusu kleilem butaprenem - roznic brak :P
                    no moze poza smrodem...

co jeszcze zeby oszczedzic? kup pociete plyty - zaoszczedzisz bardzo duzo czasu i pracy

Skomentuj

niestety już nie wszędzie chcą teraz ciąć , niby awaria płyty, a chodzi o nieopłacalność...

Skomentuj

ze co? :shock: :???:
                        poje... ich? ja kupuje w skladzie budowlanym i normalnie tna :P

Skomentuj

obi, casto, tylko merlin jeszcze tnie w okolicy, ale chcą chore pieniądze...

Skomentuj

nom to zobaczymy za ile dopadne ten butapren:)

płyty będę kupował pocięte znajomy ma znajomego stolarza wiec problemu nie będzie z cięciem na całe szczęście.

jesli chodzi o konstrukcje jednak trzeba pomyśleć troszke takero mówi że lepiej dać closed do 3l i ze zwrotka by sie przydała jednak...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              oj , mam ich parę i radzę w zbyt wielkie litraże ich nie wrzucać , one mają xmax 0.5mm p-p z tego co pamiętam i to czuć ;]
                              Jak dla mnie to dla niego tylko mała closed.

Nawiasem mówiąc to właśnie się bawię w zwroty do atn100 i innych fajnych 1/2' kopułek neodymowych :>
                              Takero a możesz uchylić rąbka tajemnicy? Zwłaszcza co to za kopułki? Właśnie się przymierzam do małych kolumienek do sypialni.

Skomentuj

dolphin123, wypowiedz się może czy wkońcu założyłes do tamtych arn 116 zwrotnice czy pozostały bez?
                                dalem tylko kondensator i tlumik na wysoki. po stosowaniu kilku cewek: 0,8 1,2 1,5 stwierdzilem ze nie ma sensu bo glosnik traci na ogolnej grze. napewno jest zwrotka ktora poprawi arnowi 116 nieco gre ale wydaje mi sie ze ta zmiana bedzie na tyle niewielka ze bez sensu troche wydac 100-150zl gore odciac wysoko aby tylko uzupelniala gorne pasmo i starczy. arn dosyc wysoko ciagnie

[ Dodano: 2009-05-14, 12:50 ]
                                akero a możesz uchylić rąbka tajemnicy? Zwłaszcza co to za kopułki? Właśnie się przymierzam do małych kolumienek do sypialni.
                                no wlasnie napisz cos:)

Skomentuj

ja robie male monitorki na anr 100 dalem zamkniete 2l. za 2 tyg jes kocnze jeden juz skrecony za tdyzien forniruje w leroy tna w cenie plyty ale daleko mam tam :(

Skomentuj

konradzik88, w leroy to chyba różnie bywa, albo cennik się zmienia bo jakiś czas temu powiedzieli mi że cena płyty + parę zł od formatki + parę zł za wymiar mniejszy od 20cm, więc za monitorki wyszła bajońska suma, szczególnie porównując z np Obi :)

Skomentuj

dolphin123, no coz 116 tweet i zwrotnice do mnie juz jada mam nadzieje wiec $ już wydane nic nei zrobimy beda ze zwrotnicami;p
                                      Do arn 100 takero mowi że warto dać bo przy wysokich straszne rzeczy potrafią się dziać i teraz juz nie wiem kombinować coś szukać kogoś kto by mi ją zrobił czy tylko prosić Was o schemacik odciecia i stlumienia PJ...
                                      konradzik88, co masz jako wysoki i pochwal się jak gra w tych 2l bo ja myśle dać 2,5l na głośnik.

Skomentuj

westaudio, od kilera zwrotnice?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X