Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

witam zbudowałem zestaw
    FRONTY – STX GDN22-140-8SCX + GDM14-1508SCX + GDWK10-200-8PJ
    SATELITY - STX GDN-GDN-14-100-8-SCX + GDWK10-200-8PJ
    central GDN-14-100-8-SCX+PJ

wzmacniacz mam pioneera 817-k i brakuje mi basu trochę kolumny wytłumiłem gąbka 1cm frontów nie stroiłem bo nie wiem jak i czy to w czymś by pomogło?? i czym najlepiej wytłumić bo to trochę mnie denerwuje już dzięki za pomoc

Skomentuj

masz preout wsyzstkich kanalow.
      podlacz pozadny wzmacniacz na fronty do tego ampli to moze doswiadczysz w koncu bas...
      no chyba ze to wina ustawien ampli?

Skomentuj

a subwoofer by coś pomógł bo ustawienia amplitunera są takie jak powinny być

Skomentuj

Zamieszczone przez ziom309
          FRONTY – STX GDN22-140-8SCX + GDM14-1508SCX + GDWK10-200-8PJ
          po co sub przy tych glosnikach? :shock:

musisz miec cos namieszane i nie graja chyba tak jak powinny.. moze masz fazy w glosnikach zle podlaczone? sprawdz dokladnie

Skomentuj

wszystko dobrze jest dobrze podłączone ja jutro przetestuje bo przed chwilą zresetowałem ustawiania w tunerze kolumny sa dobrze podłączone bo membranę basu wypycha do przodu to chyba dobrze

Skomentuj

czekam na relacje, ale na Twoim miejscu przeanalizowal bym cale wnetrznosci kolumn

Skomentuj

ziom309, podlacz te kolumny pod klasyczny wzmacniacz stereo - nie zdziwie sie jak zagra duzo lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  podlacz te kolumny pod klasyczny wzmacniacz stereo - nie zdziwie sie jak zagra duzo lepiej
                  popieram... Jeśli teraz grają w 5.1 to dolnym pasmem zajmuje się sub którego nie ma, a frotny są dość wysoko ucięte i nie grają takim basem jak powinny...

Skomentuj

pod zwykły wzmacniacz podłączyłem trochę lepiej zagrały mimo że ten wzmacniacz ma 2x20w ale może pożyczę suba od kogoś i zobaczę jak to zagra mi sie wydaje że jak sub by było to by o niebo lepiej zagrało

Skomentuj

Brak subwoofera to nie problem, wybierz na ampli konfigurację 5.0

Skomentuj

mam wybrany cały czas config 5.0

Skomentuj

A w stereo na ampli jest w miarę dobrze?
                          Czy w cfg 5.0 są dostępne jakieś opcje dotyczące subwoofera?

W najgorszym przypadku ampli nie radzi sobie z stx'ami. Albo za dużo oczekiwałeś.

Skomentuj

a stereo w miarę dobrze gra u amplitunerze mam możliwość włączenia suba plus sub(że bas idzie z suba i z frontów ) lub wyłączenia i jest możliwość + - db suba myślę nad wytłumieniem frontów ale u mnie w mieścinie nie ma sklepu z takim rzeczami i narazie kasy nie mam ale za jakiś tydzień kase będę miał i tez myślę nad zestrojeniem br bo się z tym nie bawiłem a czytałem ze to ma duży wpływ na prace basiku,najbardzie brakuje mi basu w filmach i czasami w muzyce

Skomentuj

ja je napedzam wzmakiem 40W i przy galce basu na polowie basu nie brakuje ..mozefaktycznie spodziewales sie wypadnicia szyb w pokoju po podlaczeniu kolumn i sie zawiodles :razz: dla mnie pojecie basu jest wzgledne dla jednego bedzie go duzo a drugiemu bedzie brakowalo

Skomentuj

ja teraz skróciłem br pare cm i basik sie poprawił teraz wytłumić i kosmetyke zrobić i przede wszystkim muszę kartę dzw kopić bo integra tragedia

Skomentuj

A jaki to model integry? Jeśli to jakaś obecna np. Realtek HD Audio ALC889A to wymiana karty nie przyniesie żadnych zmian. Już lepiej tą kasę zainwestuj w lepszy subwoofer bo podejrzewam, że i tak go kupisz.

Skomentuj

Realtek HD Audio ALC888

Skomentuj

Czaruję...
                                    X