glosnik ma 75-100w wiec przy 4 kanalowym wzmacniaczu powinno byc OK
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Alphard LW1000-da sie z niego coś wycisnąć?
Collapse
X
-
Weź ten głośnik jakiemuś dresiarzowi sprzedaj albo sobie popielniczkę zrób stylową. Miałem ten głośnik, lipa straszna. Mierzyłem mu T/S ale nie mam ich już ale z tego co pamiętam koło 65hz było. Brak zejścia, brak wszystkiego. Szkoda twojego czasu.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaniechec do poswiecenia czasu tak taniemu i przez to trudnemu w sensownej aplikacji glosnikowi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaOkazuje sie, ze symulacja i pomiar sa bardzo podobne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Budzik Zobacz postaDowodzi to chyba tylko poprawności wyliczeń w programie symulacyjnym
Skomentuj
-
Zamieszczone przez żuberek Zobacz postaKtoś wie dlaczego?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez żuberek Zobacz postanie chodzi mi o to w czym lepiej zagra. Nie wiem dlaczego liczy mi źle obudowe.
Dla Phase linear heavy cast też liczy mi tak duże objętości.
Gdy wpisze dla LW Qts 0,4 to liczy mi 20l closed, 45l BR.
Gdy wpisze Qts 0,8 (jak obliczyłeś w aresie) to wychodzą bajki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez żuberek Zobacz postapowiedz lepiej co robie źle
Zamieszczone przez żuberek Zobacz postaCzytałem, również tutorial na stronie głównej.
Zamieszczone przez żuberek Zobacz postabawisz się moją osobą
Skomentuj
-
Ten symulator, jak sama nazwa sugeruje, nie liczy Ci obudowy dla danego głośnika tylko symuluje jego pracę w obudowie wybranej przez Ciebie. Jeśli program "wyliczył" Ci obudowę BR o objętości 45 litrów z jakimś tam strojeniem to znaczy, że w takiej objętości i przy tym strojeniu wykres charakterystyki jest najbardziej zbliżony do wybranego przez Ciebie strojenia (np Butterworth czy Chebyshev). Ale program w ogóle "nie patrzy" na inne aspekty (czy to wady czy zalety) pracy głośnika w tej obudowie tak więc jest to tylko punkt wyjścia dla Twoich dalszych symulacji i korekcji objętości i strojeń.
Koniecznie posłuchaj kolegi BioCannabisa i poczytaj o tym programie - tutoriale znajdziesz tutaj (na stronie głównej) albo na elektroda.pl
---------- Post dodany o 17:07 ---------- Poprzedni post o 17:07 ----------
PS: no właśnie
Skomentuj
Skomentuj