Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie mogę się zdecydować

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie mogę się zdecydować

Witam , przepraszam ze zasmiecam forum, zakładając drugi mo temat ale nie mogę się zdecydować co będzie lepiej grało, bo niedługo zaczynam robic kolumny. Ma to grać w pokoju ok 15mkw, muzyka różna, co w ucho wpadnie. Już prawie byłem pewny ze zrobię 3 drogi na STX scx jednak jeszcze chodzi mi po głowie pare projektów np. pj+ 18 AKX lub jakieś moniorkim jednak wolę podłogówki. Co mi polecicie w tej cenie do 350zł za same głośniki? Już mam kompletny mętlik w głowie i licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam!!

Ja kilka tygodni temu kupiłem własnie Akx 18 i robie podłogowki wszystko gra bardzo czysto tylko na ma z tego basu na szczescie mam suba. W tym pieniadzach to nic z akx'em nie zrobisz ja za 2 ze zwrotnicami napłaciłem 320PLN Narazie nie mam jeszcze wysokotonowek jakie maja byc ostatecznie <dx25> wziołem ze starych kolumn takie najzwyklejsze nie za dobrze to gra ale lepiej niz bez. Moim zdaniem jak nie masz suba to lepiej zrobic jakis 3 drogi i darowac sobie tego akx'a

Skomentuj

nie ma basu, bo może nie wygrzane? Jak czytałem opinie to podobno ładnie gra basem. A co będzie lepszym wyborem? Te 2 drogi STX czy 3? Może cos innego?

Skomentuj

Poczekaj az sie wypowiedza bardziej zorientowani niz ja
        z 18akx to watpie zebys sie zmiescił w tych 350 chyba ze rołozysz to w czasie tak jak ja
        Na 3 drogach napewno bas bedzie głebszy niz na akx
        Ja mam jeszcze nie kompletna obudowa nie mam przegrody w srodku gra tak zeby grał dzisiaj moze skrece do konca obudowe bo mi stolarz zle wyciał przegrody i były o 2.5cm za małe
        Zamieszczone przez czarekp9
        nie ma basu
        Nie mowie ze go nie ma tylko jest go za mało bas jest tylko gra w tle

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
          Nie mowie ze go nie ma tylko jest go za mało bas jest tylko gra w tle
          Znaczy taki audiofilski bas :) Audiofil powie ze jest ok a ktos o wiekszym zapotrzebowaniu na kopa ze go nie ma.
          Ja przychylam sie do opinii ze bas gra w tle.

Skomentuj

czarekp9, jak jestes kompletnie zielony i nie doswiadczony to rob 3 drogi
            poczatkujacy zawsze ida na ilosc i glosnosc
            tak wiec na poczatku zdecydowanie bardziej spodoba sie tobie zestaw 3 drozny niz lepszy jakosciowo 2 drozny
            z czasem jak sie osluchasz i stwierdzisz ze "czegos" jednak brakuje to zrobisz cos lepszego jakosciowo

Co mi polecicie w tej cenie do 350zł za same głośniki?
            ale wiesz ze zwrotnice do tego to kolejne 200zl?
            obudowa tez swoje kosztuje bo kolumny male nie beda :P

Skomentuj

już 1 konstrukcję mam za sobą, 3 way na tonsilach + standy. Zielony nie jestem, ale nie mogę się zdecydować. Na zwrotnice mam przeznaczone koło 200zł, chodzi narazie o wybór głośników w tym przedziale, płyty i fornir też będę miał więc skupiam się narazie głównie na przetwornikach. Może jakies inne sugestie? Bo jak narazie większość proponuje mi te STXy trójdrożne, i chyba tak zrobię

[ Dodano: 2009-05-22, 19:50 ]
              tak więc podsumowując co mi bardziej polecacie: te 3 drogi czy 2? Jedną konstruckję juz mam dobrze grającą na Tonsilach więc takim początkujacym nie jestem :)

[ Dodano: 2009-05-22, 20:43 ]
              a i jeszcze jedno, czy ta 18 AKX będzie dobrze grała z PJką? I czy będzie do tego zwrotnica?

Skomentuj

zrobilbym 3 drogi bez wiekszego zastanawiania sie raczej...

Skomentuj

czy ta 18 AKX będzie dobrze grała z PJką? I czy będzie do tego zwrotnica?
                  do GDN 15 AKX + PJ zwrotnica jest. do GDN 18 AKX + PJ nie widzialem
                  no i zdecydowanie lepiej brzmi tani woofer z dobra wysokotonowka niz odwrotnie

nie chce mi sie szukac okazji ale z tego co widze to obecnie najtansze sensownie grajace 2 drogi to koszt 700-800zl za same glosniki wiec wyboru wielkiego nie masz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    do GDN 15 AKX + PJ zwrotnica jest. do GDN 18 AKX + PJ nie widzialem
                    no i zdecydowanie lepiej brzmi tani woofer z dobra wysokotonowka niz odwrotnie
                    ale gdzie tu ta lepsza gora?:P skoro mowa o 3drogach na scx i pj lub 2d na akx i pj

Skomentuj

to w końcu lepiej jest chyba zrobić te 3 drogi na scx-ach?

Skomentuj

zleży czego słuchasz do jazzu to akx a jak chcesz głosno z tłustym basem to 3way

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                          ale gdzie tu ta lepsza gora?
                          to akurat bylo wyrwane z tematu

Skomentuj

słucham różnej muzyki, miało by to grac w pokoju 12 m kw więc nie potrzebuję tak dużo mocy. Jak narazie dalej jestem niezdecydowany :/ Większość poleca te 3 drogi jednak jeszcze coś mnie kusi na 2 ale jak nie ma zwrotnicy do AKX i PJ no to chyba 3 drogi zrobię.

Skomentuj

miało by to grac w pokoju 12 m kw
                              oj to nawet te 3 drogi nie rozwina skrzydel :???:
                              za takie pieniadze wielkiego wyboru nie ma :???:
                              moze jakies uzywki?

Skomentuj

nie raczej rezygnuję z używek. Wolę nowe. A to jakie masz na myśli?

Skomentuj

zadne - trzeba poszukac okazji

Skomentuj

[code] nie ma zwrotnicy do AKX i PJ[/code]
                                    http://diyaudio.pl/viewto...6&highlight=stx

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-05-23, 15:02 ]
                                    nie [ code ] tylko cytuj czyli [ quote ]
                                    bez spacji oczywiscie

Skomentuj

404 not found...

Skomentuj

tomq88, jest zwrotnica do GDN 15 AKX + GDWK PJ/AJ
                                        do GDN 18 AKX takiej irek chyba nie robil

Skomentuj

Czaruję...
                                        X