Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prośba o sprawdzenie poprawkości projektu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Caleb
    glosnik ma wysoki qts, wiec stroic pod fs jak najbardziej mozna. wyprobuj do tunelu dac jakies dlugopisy, strojac to nizej - na nawet 60-65hz. a nuz zagra to lepiej - nizej, mniej buczaco. co do litrazu to rowniez moze on w niektorych przypadkach przekraczac vas - szczegolnie gdy wysoki qts, a glosnik maly - czyli np w tym przypadku. jakkolwiek wielkosc nalezy dobrac eksperymentalnie i male roznice litrazu moga byc slyszalne, ze wzgledu na duze wzgledne zmiany objetosci.
    Caleb jaką wartość uznać za wysoki QTS, większy od ... ?.

W jakich granicach rozsądnie można się poruszać z litrażem ?.

Dzięki za pomysł, mam nadzieję że czas mi pozwoli na eksperymenty. Na razie w planie mam wyciszenie środka monitorów i posłuchania ich przez jakiś czas.

Dziś zrobiłem obie w pełnej symetrii. Teraz się muszę osłuchać jak grają w takiej formie i za jakiś czas zacząć eksperymenty z wyciszeniem. I zmianą litrażu.

Skomentuj

jak qts 0,4 to strojenie w okolice fs. jak qts mniejszy od 0,4 to powyzej fs, jak qts wiekszy niz 0,4 to ponizej fs/obudowa zamknieta. to sa generalne reguly, zestaw ma dla nas brzmiec dobrze, dlatego warto samemu sie przekonac jakie ustawienie bedzie nam najbardziej pasowalo.

Skomentuj

Czaruję...
      X